Duikvakantie Flores

Flores is een van de kleine Soende eilanden en behoort tot de Timor archipel. De naam is afgeleid van de Portugese naam "Cabo de Flores" wat bloemenkaap betekent. Het is een prachtig mooi en groen eiland. Flores staat onder andere bekend om de Komodo varanen en de Kelimutu vulkaan: 3 kratermeren met verschillende kleuren van diepzwart tot fel turkoois en natuurlijk het duiken. Van wandelingen tot varen en duiken, er is genoeg te doen op Flores.

Over de duikervaring

Duiken in Flores betekent genieten van de prachtige riffen en de enorme hoeveelheid vis. Ook voor duiken met manta's ben je in Flores aan het juiste adres. Alle duiken worden gemaakt in het Komodo National park. Er kan soms veel stroming staan, maar daardoor is er juist zo'n enorme rijke visstand.

Een echte duikersfamilie richtte Manta Rhei Dive Center op in 2014. Ze zijn een Belgisch gezin en al jaren gepassioneerd door duiken en reizen. Hun droom om een eigen duikcentrum te beginnen kwam tot stand toen zij verliefd werden op Komodo. Tegenwoordig heeft het Komodo-duikcentrum Alex en Indi aan het werk als PADI-duikinstructeurs. Rikar, Fardin, Eko en Rifan als PADI Dive Masters die duikers begeleiden in Komodo National Park op hun dagelijkse duiktrips en liveaboard. Ze zijn trots op hun werk als professionals en streven er elke dag naar om je de best mogelijke duikervaring te bieden, met de grootste aandacht voor veiligheid. Ze werken samen met families die hier al generaties lang zijn en parkautoriteiten om de natuurlijke wonderen van Komodo te helpen behouden door te helpen bij het vormgeven van parkbeleid, veilige duikpraktijken en vrijwilligerswerk bij verschillende NGO's zoals Trash Hero.

Je kan op Flores het hele jaar door duiken. Wel is in de maanden april tot en met november het weer op zijn best. In juli en augustus heb je het beste zicht. In de overige maanden is er meer kans op wind en een regenbui. Dit kan van invloed zijn op het zicht. De minst goede maanden zijn januari, februari en maart. De luchttemperatuur ligt vaak rond de 31 graden. De watertemperatuur varieert van 24 graden tot 29 graden.

Je reist naar: Home > Indonesië > Flores - Komodo