Offerte duikvakantie

Weta Molas Live-Aboard

Duikreizen Weta Molas Live-Aboard


Flores - Komodo , Indonesië

Inclusief in de pakketreis:
• 2 of 3 nachten aan boord
• Volpension, middagsnacks, nescafé koffie, thee, water
• 9 of 12 duiken incl. fles/lucht/lood

>>Hotelovernachtingen zijn nodig voor en/of na de liveaboard. We maken graag een offerte op maat

v.a.€484,- p.p.

Weta Molas Live-aboard

Al jaren organiseert Diving Holidays samen de Nederlandse Marij van Divine Diving bijzondere duikreizen aan op Flores met duiken in het prachtige Komodo Natinal Park. Nu kunnen wij onze klanten een extra toevoeging aanbieden tijdens hun verblijf op Flores (Labuan Bajo) namelijk een spectaculaire live-aboard van 2 of 3 nachten naar het Komodo gebied.

Divine Diving is een 5* Padi duikcentrum en scoort al jaren als beste duikcentrum in Komodo

Ligging

Deze korte duiksafari begint in Labuan Bajo en kan geboekt worden als aanvulling tijdens je verblijf in Golo Hilltop of Bayview Gardens. Er zijn verschillende cruises te boeken. Je hebt de mogelijkheid om een 4- of 3 daagse duiktrip te boeken.

Let op: de flessen hebben een INT aansluiting, een DIN adapter is aanwezig of kan je zelf meenemen.

Er is een compressor aan boord om tussen de duiken door de flessen te vullen. Voor je veiligheid is een zuurstofkit en EHBO-kit aan boord aanwezig, maar natuurlijk wordt er gedoken binnen de decompressie-limieten. De dichtsbijzijnde decompressiekamer is op Bali.

Het motto van Divine Diving is: “Expect the unexpected”. Bereid je voor op manta's, schildpadden, rifhaaien, grote scholen vis, naaktslakken in de mooiste kleuren en vooral prachtige, intacte riffen.

Stromingen komen in allerlei gradaties voor: van een rustige stromingsvrije duik bij Sebayur Kecil (koraaltuin), tot een spectaculaire stromingsduik bij Castle- of Crystalrock en alles daar tussen in. In de uitgebreide briefing word je steeds goed over de betreffende duikstek geinformeerd. Wil je optimaal van dit duikgebeid kunnen profiteren dan is een advanced duikniveau aanbevolen.

In het droge seizoen de watertemperatuur gemiddeld 27 C, in het zuiden kan het dan iets koeler zijn. Je kunt hier het gehele jaar goed duiken. De regentijd is in de maanden Januari tot en met Maart. In de maand Februari kan het voorkomen dat de boot niet uit mag varen vanwege de sterke wind en hoge golven.
De droge periode is grofweg van april tot en met oktober. November en December heb je kans op af en toe een bui maar het duiken is dan nog goed.
De beste tijd voor manta's is van September t/m Juni.
De Weta Molas vertrekt om half 10 op de eerste dag en op de laatste dag vaart zij tussen 15.00 uur en 18.00 uur de haven weer binnen.

Duiksafari’s:

Centraal- en Noord Komodo is vooral geschikt als je houdt van wat groter onderwaterleven, maar deze duikplaatsen worden ook aangedaan met de dagelijkse boottrips. Het zuiden is verder weg gelegen en vooral aantrekkelijk op macro gebied.

Liveaboard A:
3 dagen/2 nachten duiktrip in Centraal en Noord-Komodo
Naast de beste duikstekken van het park combineren we deze live-aboard met een wandeling op Rinca en een zonsondergang bij Kalong, een mangrove eilandje waar op dat tijdstip duizenden vliegende honden opstijgen.

Dag 1:
• Vertrek uit Labuan Bajo om 9 uur s ‘morgens
• 1 duik bij Sebayur Kecil
• 1 duik bij Pengah
• Vliegende honden kijken bij Kalong
• Nachtduik bij Wainilu
• Overnachting nabij Rinca (aan boord van de Weta Molas)

Dag 2:
• Wandeltocht op Rinca waar je de Komodo-varaan zult zien.
• 2 dagduiken in Centraal Komodo (bijvoorbeeld Batu Bolong en Manta Point)
• Zonsondergang wandeling op Gili Lawa Darat (noord-Komodo)
• Nachtduik in noord-Komodo
• Overnachting nabij Gili Lawa Laut (noordoost Komodo) (aan boord van de Weta Molas)

Dag 3:
• 3 duiken in Noord Komodo (een keuze uit: Castle Rock, Crystal Rock, Cauldron, Golden Passage, Lighthouse)
• Terugtocht en aankomst in Labuan Bajo tussen 3 en 6 uur in de namiddag.

Na de liveaboard is het niet mogelijk om meteen te vertrekken richting Nederland of een andere bestemming dan Flores. Er dient nog 1 nacht te worden verbleven in Golo Hilltop of Bayview Gardens.

Liveaboard B:
4 dagen/3 nachten duiktrip in Centraal en Noord-Komodo

Het programma is hetzelfde als de eerste 3 dagen van duiksafari 1. Je verblijft 1 nacht langer in het noorden en je duikt op dag 4 in noord en centraal Komodo (bijvoorbeeld Tatawa en/of Siaba)

Na de liveaboard is het niet mogelijk om meteen te vertrekken richting Nederland of een andere bestemming dan Flores. Er dient nog 1 nacht te worden verbleven in Golo Hilltop of Bayview Gardens.

Liveaboard C:
4 dagen/3 nachten duiktrip naar Zuid-Komodo

Tijdens deze trip ga je naar Nusa Kode; de baai in het zuiden van Rinca. Tijdens deze duikcruise maak je geen trekking op Rinca, maar is er een grote kans om de Komodo varanen in het wild te zien.

Dag 1:
• Vertrek uit Labuan Bajo om 9 uur s ‘morgens
• 2 dagduiken en 1 nachtduik in Nusa Kode (bijvoorbeeld: Cannibal Rock, Yellow wall, Torpedo Point)
• Overnachting in Nusa Kode (aan boord van de Weta Molas)

Dag 2:
• 2 duiken in zuid Rinca
• (als de condities goed zijn) maak je de oversteek naar Manta Alley (zuid-Komodo)
• 1 duik Manta Alley
• Overnachting in zuid-Komodo (aan boord van de Weta Molas)

Dag 3:
• 1 duik in zuid-Komodo
• 2 duiken in Padar (bijvoorbeeld 3 Sisters, Pilaarsteen, Secret Garden)
• Overnachting in Padar (aan boord van de Weta Molas)

Dag 4:
• 1 duik in Padar
• 2 duiken in centraal Komodo (bijvoorbeeld Siaba, Pengah, Tatawa)
• Terugtocht en aankomst in Labuan Bajo om ongeveer 5 uur in de namiddag

Afhankelijk van het weers- en duikcondities kan het programma ook in omgekeerde volgorde worden aangeboden.

• Komodo National Park Fee: maandag - zaterdag Rp 175,000 (circa € 12,50) per dag. zondag en feestdagen Rp 250,000 (circa € 18,00) per dag. Ter plaatse te voldoen en onder voorbehoud van wijzigingen.
• Rinca trekking Fee (trip naar Komodo varanen) : maandag - zaterdag Rp 100,000 per dag. zondag en feestdagen Rp 150,000 per dag. Ter plaatse te voldoen en onder voorbehoud van wijzigingen.

Na de liveaboard is het niet mogelijk om meteen te vertrekken richting Nederland of een andere bestemming dan Flores. Er dient nog minimaal 1 nacht te worden verbleven in Golo Hilltop of Puri Sari of Bayview Gardens.

Het exacte programma van de bovenstaande duikcruises is altijd afhankelijk van getij, weer en seizoen, maar ook van het ervaringsniveau en de wensen van de duikers. Divine Diving zal er alles aan doen om, in overleg met haar gasten, een programma op te stellen dat precies voor jou geschikt is.

Door de bijzondere duikplekken en de afhankelijkheid van weer condities, getij en seizoen maakt dat een flexibele instelling vereist is. Voor duikers met een avontuurlijke instelling, ruime duikervaring en niet al te veel behoefte aan luxe zijn deze duiktrips een absolute aanrader.

Video

Foto's

Divine Diving

Divine Diving, met de Nederlandse Marij, geeft je de mogelijkheid om de ongelooflijk mooie onderwaterwereld van het Komodo Nationaal Park te ontdekken. De felgekleurde koraaltuinen, speelse riffen, schitterende anemonen en grote variëteit in vissen fascineert duikers over de hele wereld. Pygmee zeepaardjes, mandarijnvissen, rifhaaien en majestueuze manta’s zijn slechts voorbeelden wat er te zien is. Manta's zijn op diverse plaatsen het gehele jaar te vinden.

Een groot voordeel van Divine Diving is dat de divemasters zeer ervaren zijn en bekend met het gebied en weten dus precies waar je moet zijn! Je kunt je duikuitrusting meenemen, maar ook huren. Ze hebben goed materiaal van o.a. Scubapro.

Op de dag van aankomst word je op kantoor ontvangen voor een kennismaking en eerste briefing. Tijdens deze briefing wordt de administratie afgehandeld en eventueel huurmateriaal.
Indien je eigen duikmateriaal hebt regelt het hotel een busje voor de eerste dag zodat je niet zelf met je duikspullen hoeft te sjouwen. De duikspullen blijven aan boord. De laatste dag worden je spullen weer naar het hotel vervoerd.

Als iedereen aan boord is vertrekt de boot voor een full-day trip met 3 duiken. De lunch gebruik je dus aan boord en is inbegrepen in de prijs. De lunch wordt vers aan boord bereid. Je zult er van versteld staan wat de kok uit het kleine keukentje tevoorschijn weet te toveren. Koffie/thee/water zijn ook inbegrepen. Handdoeken en een toilet zijn aan boord aanwezig.

De dagtrip boot van Divine Diving heet "Naring", wat eerbied betekent. Ze is 18 meter lang en 4 meter breed, en heeft een heerlijk zonnedek, zodat je tussen de duiken door kan relaxen. Ook als je in de schaduw wilt zitten kan dat op het comfortabele terras met lekkere matrassen. Er is plaats voor maximaal 12 duikers, alle duiken worden begeleid door een gids. Snorkelaars zijn ook welkom aan boord. De boot is uitgerust met GPS, radiocommunicatie naar het vaste land en GSM. Na het duiken kan je je even afspoelen met zoet water uit een mandibak en er liggen handdoeken voor je klaar! Natuurlijk zijn er mogelijkheden aan boord voor het opladen van accu’s voor foto/filmapparatuur en lampen.

Bijzonderheden

Bezoek Komodo varanen op Rinca Island.
In de live-aboard safari zit een trip naar Rinca inbegrepen. Je gaat dan op zoek naar de Komodo varaan. Deze fascinerende joekel behoort tot de grootste hagedissensoort ter wereld.

Ze kunnen wel 3 meter lang worden, en er leven er nog maar 2500 in het wild. Ze komen uitsluitend het gebied rond Flores en de Komodo eilanden voor. Het slijm in de bek van dit dier bevat zo’n 50 soorten gevaarlijke bacteriën. Je kunt rustig stellen dat je een beet van dit dier niet makkelijk overleeft.

Het zijn aaseters, die vooral leven van zwijnen, geiten en herten. Ze “proeven” de lucht met hun gevorkte tong, en kunnen rottend vlees op meer dan een kilometer afstand waarnemen! Maar ze kunnen wel degelijk levende dieren en mensen aanvallen; verhalen zijn bekend hierover. Wees niet ongerust, een wandeling is altijd in het gezelschap van een parkranger en hij/zij leidt je veilig door het park.

Avontuurlijke live-aboard safari.
Je kunt je duikreis verlengen met een 3 of 4 daagse live-aboard safari. Een aanrader! De boot Weta Molas biedt plaats aan 10 personen. De naam van de boot betekent 'mooie zus'. De boot is 25 meter lang en ruim 4 meter breed. Er zijn 5 hutten aan boord, 2 badkamers en naast een ruim deck om te relaxen is er een 'living'. Er is een aparte tafel ingericht voor camera's en video apparatuur. Live-aboard trips worden aangeboden vanaf 3dagen/2nachten.

Het programma van de live-aboard wordt "National Geographic Tour" genoemd. De meeste duikplekken liggen iets verder weg en het feit dat je 's ochtends vroeg als eerste op de mooiste duikstekken bent staat garant voor geweldige duiken met vooral veel vis. De eerste avond overnacht je al in het Komodo Marine Park en zie je duizenden vliegende honden tegen zonsondergang vertrekken naar het vaste land. Een fascinerend verschijnsel. De stilte die in de avond over het park komt en de sterren die fonkelen aan de hemel laten je even alles vergeten.

Tijdens de live-aboard worden er 3 duiken per dag gemaakt. Om de manderijnvisjes te zien, hoef je 's avonds het water niet in, deze zie je regelmatig overdag! De verzorging is volpension, inclusief, koffie, thee, water. Een biertje en/of frisdrank is tegen redelijke prijzen te koop aan boord.

Overigens zijn er ook nog andere combinaties mogelijk. Bel even als je meer wilt weten!

Foto's

De 'gordel van smaragd' bestaat uit vele duizenden eilanden. Daarmee behoort Indonesië tot het grootste eilandenrijk ter wereld. Het schitterende en fascinerende land met zijn vulkanen, palmbomen, rijstvelden, witte stranden en prachtige riffen heeft alles wat een reiziger zich kan wensen.

Over de duikervaring

Duiken in Indonesië betekent genieten van prachtige koraaltuinen, steile wanden, mooie drop-offs en duiken op zwart vulkaanzand (muck-duiken).
Laat je begroeten door scholen bontgekleurde tropische vissen, naaktslakken, schildpadden, rifhaaien, spookmurenes, zeeslangen, dwergzeepaardjes, bladvisjes, mandarijnvisjes, diverse soorten octopussen en ook nog veel. Ga op zoek naar de hengelaarsvissen, waarvan er in Indonesië 12 soorten leven.

Ook voor duiken met manta's ben je in Indonesië aan het juiste adres. Kies dan voor een duikreis naar Raja Ampat, Borneo-Kalimantan, Flores of Bali (Nusa Penida).
Raja Ampat is éen van de meest ongerepte duikgebieden ter wereld in West-Papua. Hier worden nog steeds nieuwe soorten ontdekt. Een gerenommeerde marine bioloog heeft hier tijdens 1 duik maar liefst 374 vissoorten geteld. Duiken in Raja Ampat betekent ook duiken met wobbegong-haaien en met een beetje geluk zie je de 'lopende' haai!

Wil je muck-duiken? Kies dan voor een duikreis naar Lembeh Strait in Noord-Sulawesi of de Molukken.

Duiken in Indonesië kun je het gehele jaar door. Voor de meeste gebieden zijn april tot en met september de beste maanden. In de overige maanden is er meer kans op wind en een regenbui. Dit kan van invloed zijn op het zicht. Voor de Molukken is het beste seizoen juist helemaal anders: hier is september tot en met mei het beste seizoen, en in Centraal Sulawesi is het het hele jaar prima weer. Gelukkig kun je het hele jaar door overal genieten van een rijke visstand. De watertemperatuur varieert van 24 graden tot 29 graden. Rondom Bali moet je rekening houden met koude stromingen waardoor de watertemperatuur ineens kan dalen naar 21 graden.

De door ons geselecteerde resorts zijn ook prima met elkaar te combineren.
Zowel beginners als gevorderde duikers zullen het hier prima naar hun zin hebben.
Kom duiken en genieten in Indonesië!
Foto's

Selecteer vluchten

Selecteer jouw vlucht 
 

Kies het gewenste kamertype en het aantal reizigers:


Exclusief

• Vluchten
• Transfers van en naar de liveaboard
• Alcoholische consumpties (lokaal te voldoen)
• Huur duikuitrusting en andere materialen (lokaal te voldoen)
• Toeslag 15 liter tank € 7,- per duikdag (onder voorbehoud en ter plaatse te voldoen)
• Meerprijs 1-persoons hut is 40%
• Hotel overnachtingen voor en/of na de liveaboard
• Duik-, reis- en/of annuleringsverzekeringen
• Administratiekosten € 19,00 per boeking
• Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per 9 personen

• Visum Indonesië is gratis bij aankomst op de luchthaven
• Vertrekbelastingen binnenlandse – en internationale vluchten (lokaal te voldoen)
• Marine Park fee (lokaal te voldoen)
• Reis en/of annuleringsverzekeringen
• Komodo National Park Fee: maandag - zaterdag Rp 175,000 (circa € 12,50) per dag. zondag en feestdagen Rp 250,000 (circa € 18,00) per dag. Ter plaatse te voldoen en onder voorbehoud van wijzigingen.
• Rinca trekking Fee (trip naar Komodo varanen) : maandag - zaterdag Rp 100,000 per dag. zondag en feestdagen Rp 150,000 per dag. Ter plaatse te voldoen en onder voorbehoud van wijzigingen.

Duikpakketten

Indonesië

Hoofdstad:

Jakarta

Tijdsverschil:

7 uur later

Beste Reistijd:

April t/m November (Oktober - Mei voor de Molukken)

Duikkaarten

Noord Sulawesi

Staatshoofd:

President Joko Widodo

Voertaal:

Bahasa Indonesia, Engels en in mindere mate Nederlands.

Godsdienst:

Islam (88%) Christendom (8%) Hindoeisme (2%) Boeddhisme (1%) Stamreligies (1%)

Nationale feestdag:

17 Augustus (Onafhankelijkheidsdag)

Geld:

Euro, Dollar (USD), Rupiah (IDR).

Visum:

Gratis bij aankomst op 29 vliegvelden in Indonesië. Geldig bij reizen tot 30 dagen. Indien 30 dagen of meer verblijf, dan dien je een visum van tevoren aan te vragen bij de ambassade. Aanvragen van te voren duurt ca. 11 werkdagen.

Paspoort:

Je paspoort moet nog geldig zijn tot 6 maanden na terugkomst in Nederland.

Vaccinaties:

Aanbevolen: DTP en Hepatitus A.

Elektriciteit:

Over het algemeen 220V/50Hz (tip: Wereldstekker mee)