Offerte duikvakantie

Scouts Place

Duikreizen Scouts Place


Saba , Saba

Inclusief in de pakketreis:
• Retourvlucht Amsterdam - St Maarten met KLM v.v.
• Retourvlucht St Maarten - Saba met Winair (dagkoers)
• Ontvangst op de luchthaven
• Retourtransfer luchthaven – hotel
• Verblijf op basis van logies en ontbijt
• Ruimbagage is inbegrepen. Klik op AIRLINES aan de linkerzijde voor details.

v.a.€1431,- p.p.

Ligging

Scout's Place ligt in het gezellige dorpje Windwardside op het eiland Saba en heeft een prachtig uitzicht op zee. De chauffeur staat je op de luchthaven al op te wachten en brengt je naar het hotel in ongeveer 15 minuten. Saba is een vulkanisch eiland en zijn geen platte wegen. Neem naast je slippers dan ook stevige schoenen mee. Scout's Place ligt het dichts bij de winkeltjes en de barretjes in het dorp.

Saba noemt zichzelf 'The Unspoiled Queen', verwijzend naar de ongerepte natuur en de bewoners. Je beschrijft het eiland het beste door alles op te noemen wat er niet is; geen cruiseschepen, geen casino's, geen verkeerslichten, geen criminaliteit, geen drukte, geen stranden. Geniet van de intieme hotels in het schilderachtige Windwardside en de vriendelijkheid van de bewoners.

Scout's Place Hotel

Je verblijft in Scout’s Place: een knus duikers hotel, gebouwd in Sabaanse stijl. Het hotel staat onder leiding van de Duitse Barbara. Scout’s Place ligt tegen een heuvel in het centrum van Windwardside en heeft een prachtig uitzicht op zee.

Accommodatie

Er zijn in totaal 13 kamers, allen met een balkon en met zeezicht. Alle kamers hebben een ventilator, tv, koelkastje en een badkamer met douche en toilet. Er zijn geen airco's op de kamer.

Standaard kamers
De 5 standaard kamers liggen op de 1e verdieping en hebben een twee persoonsbed of twee losse bedden.

Deluxe kamers  Aanrader!
De 5 Deluxe kamers liggen op de tweede etage en hebben aan twee kanten zeezicht. Ook in deze kamers hebben een twee persoonsbed of twee losse bedden.

Cottage kamers
De cottage kamers liggen in een apart gebouw, dat vroeger het gastenhuis van de regering was.
Nu is het verbouwd en zijn er drie royale kamers, allen met een prachtig zeezicht.
In deze kamers staat een twee persoonsbed en er zijn bovendien koffie/thee faciliteiten.

Faciliteiten

Duikers, toeristen en inwoners ontmoeten elkaar bij de bar, waar je op het terras kunt genieten van de mooie zonsondergangen. Kies je voor een cocktail, een caribische rum of een biertje? Aan de stamtafel worden ervaringen uitgewisseld en naarmate de avond vordert, worden de vissen ook steeds groter. Het restaurant serveert een keur aan nationale- en internationale gerechten. Scout’s Place heeft een zwembad met ligbedjes en parasols rondom. En uiteraard kun je ook hier genieten van een drankje. Er is een souvenirwinkeltje en elke vrijdagavond is er karaoke in het restaurant. Het duikcentrum Saba Divers ligt aan de haven. Zij halen je elke ochtend op voor het duiken.

Verzorging

Je verblijft in het hotel op basis van logies & ontbijt. Ter plaatse kun je dan zelf kiezen waar je gaat lunchen of dineren. Besluit je hier in het restaurant te blijven eten, dan kun je genieten van ruime porties en een gezellige bar.

Excursies

Op het eerste oog zie je een groen, vulkanisch eiland met steile wegen en vriendelijke bewoners. Dat klopt ook allemaal! Maar naast het dagelijkse duiken is er nog veel meer te beleven op Saba. Kom in contact met de lokale bewoners of vraag ernaar bij de receptie. Er is genoeg te ontdekken op het eiland!

Reistijd

De beste reisperiode is van oktober tot en met juni. Van ongeveer half juli - half oktober is het hier orkaanseizoen, dan kan er mogelijk niet elke dag worden uitgevaren en dien je rekening te houden met meer wind en regen. In september is de kans op orkanen het grootste. De watertemperatuur ligt rond de 26 graden in het begin van het jaar. Van april tot en met december is de watertemperatuur tussen de 27 en 29 graden.

Foto's

Saba Divers

Duiken op Saba staat onder toezicht van het Saba Marine Park en er zijn slechts weinig duikscholen op het eiland: dus absoluut geen massaduiken!
Saba Divers biedt opleidingen aan volgens het PADI-systeem maar ook CMAS opleidingen kunnen hier gevolgd worden.
Voor de ervaren duikers wachten prachtige duikstekken om ontdekt te worden. Saba divers beschikt over twee comfortabele boten, die de duikstekken snel kunnen bereiken.
Er wordt gedoken in kleine groepen, er is geen tijdslimiet, zolang er binnen de veiligheidsgrens gedoken wordt.

Duikpakket

Begeleide bootduiken
Rond 08.30 uur wordt je door de taxi opgehaald bij het hotel. Je kunt je eigen duikspullen meenemen, of je huurt een set bij Saba Divers, geen probleem! Je maakt twee duiken met een oppervlakte interval op de boot, waar je tussendoor kunt genieten van de rustige omgeving, prachtige kliffen en zeevogels. Rond 13.00 ben je terug in de haven en rond 13.30 weer terug in het hotel voor de lunch.

Ter plaatse is het mogelijk je in te schrijven voor een 3e duik in de middag of de nachtduiken. Dit reken je ter plaatse bij Saba Divers af.

Houd er rekening mee dat je duikt volgens het U-profiel. Je daalt af via de ankerlijn naar de aangegeven diepte tijdens de briefing. Tegen de tijd dat je 50 bar hebt stijg je op langs de ankerlijn voor je 3 minuten stop op 5 meter, waarna je weer aan boord klimt. Houdt rekening met stromingsduiken, zeker in de ochtend. Er zijn ook locaties voor de minder ervaren duikers, maar we raden je toch wel aan om tenminste Advanced en ervaring met stroming te hebben als je hier gaat duiken, zodat je mee kan op de boot met de dagelijkse bootduiken.

Wateren

De beste reisperiode is van oktober tot en met juni. Van ongeveer half juli - half oktober is het hier orkaanseizoen, dan kan er mogelijk niet elke dag worden uitgevaren en dien je rekening te houden met meer wind en regen. In september is de kans op orkanen het grootste. De watertemperatuur ligt rond de 26 graden in het begin van het jaar. Van april tot en met december is de watertemperatuur tussen de 27 en 29 graden.

Onder water wacht een prachtig landschap van kleurige koralen, enorme sponzen en vele tropische vissen. Maar ook diverse soorten haaien, schildpadden, barracuda’s en tandbaarzen worden regelmatig gezien. De warme bronnen en lava tunnels zijn uniek voor dit vulkanische gebied.

Faciliteiten

• 2 grote boten
• Professionele duikgidsen
• Vulstation met 4 compressors
• Nitrox (tegen betaling)
• Mashbag voor je duikspullen
• Huuruitrusting
• Spoelmogelijkheden
• Opleiding mogelijk in het Nederlands

Foto's

Saba is een Nederlands eiland in het Caribisch gebied en behoort met Sint Eustatius en Sint Maarten tot de Bovenwindse Eilanden. Saba heeft bijna 2.000 inwoners, die Sabanen worden genoemd en van wie ongeveer een kwart in de hoofdplaats, The Bottom, woont. Het eiland wordt plaatselijk The Unspoiled Queen genoemd.

Saba ligt 30 kilometer ten zuidwesten van Sint Maarten. Het is ongeveer 4,5 kilometer in doorsnee en de oppervlakte is 13 km². Saba bestaat uit een slapende vulkaan met vier lavakoepels. De hellingen lopen steil af naar zee en de kust is rotsachtig. De vulkaan Mount Scenery is met zijn 887 meter het hoogste punt van Nederland én van het gehele Koninkrijk der Nederlanden. Het klimaat is vochtig tropisch; het eiland is begroeid met secundair regenwoud. Ten noorden van Saba ligt een klein onbewoond rotseilandje dat ook tot het eilandgebied behoort: Green Island. Op 10 oktober 2010 werden de Nederlandse Antillen opgeheven, waarbij Saba, net als Sint Eustatius en Bonaire, als openbaar lichaam een soort bijzondere gemeente van Nederland werd. Het eiland maakt geen deel uit van het Schengen-gebied.

Per 10 oktober 2010 is een Exclusieve Economische Zone van 200 zeemijl buiten de Sabaanse basislijn ingesteld (voor zover deze niet de wateren van omringende staten zou overlappen). Door deze maatregel heeft Nederland het exclusieve recht op onder meer de exploitatie van de grondstoffen en visserij. De bedoeling hiervan is de ecologisch zeer belangrijke Sababank (even ten zuiden van Saba), onderdeel van het Saba National Marine Park, te beschermen.

Saba heeft ongeveer 2000 inwoners. Bij de volkstelling in 2001 had bijna twee derde van de bevolking de Nederlandse nationaliteit, maar was slechts 43% op het eiland zelf geboren. Van de autochtone bevolking is ongeveer de helft blank en nakomeling van de eerste Zeeuwse kolonisten of van Schotse en Ierse zeerovers die er in de loop der tijden neerstreken. De andere helft is zwart en nakomeling van Afrikaanse slaven en de eerdergenoemde Europeanen. Daarnaast verblijven er zo'n 200 merendeels Amerikaanse studenten, die studeren aan de Saba University School of Medicine. Verder zijn veel bewoners afkomstig van andere (ei)landen in de regio. Opmerkelijk is dat een kwart van de inwoners Johnson of Hassell heet.

Foto's

Selecteer vluchten

Selecteer jouw vlucht 
 

Kies het gewenste kamertype en het aantal reizigers:


Exclusief

• Saba Marine Park Fee: $ 4,- p.p. per duik (lokaal te voldoen)
• Reis- en/of annuleringsverzekeringen
• Duikverzekering

Duikpakketten

6 dagen, 2 bootduiken per dag (totaal 12 duiken) incl. fles/lucht/lood
14-08-2018 t/m 31-12-2019 € 519
9 dagen, 2 bootduiken per dag (totaal 18 duiken) incl. fles, lucht, lood
14-08-2018 t/m 31-12-2019 € 756
12 dagen, 2 bootduiken per dag (totaal 24 duiken) incl. fles, lucht, lood
14-08-2018 t/m 31-12-2019 € 1008

rob nijsse, arnhem

'Goed hotel, vriendelijke mensen, entourage beetje gedateerd.'

04-03-2017

rob nijsse, arnhem

'Enthousiaste duik mensen met goede toekomst ideeën ; bv Saba Banks ontdekken. Weer viel wel tegen in maart, slechte visability en sommige duikplaatsen, bv Diamond Point niet te bezoeken.'

05-03-2017