Rondreis Baliemvallei

Onze mening
bulletBijzondere reis
bulletIdeaal met duiken in Raja Ampat
bulletStel je vakantie samen
De duikvakantie
bulletOp excursie naar de oorspronkelijke bevolking in de vallei
bulletBreng bezoeken aan lokale markten en varkensfeesten
bulletEen fantastische 6-daagse rondreis in Irian Jaya

Rondreis Baliemvallei - Indonesië

Met veel plezier kan Diving Holidays deze prachtige rondreis aanbieden in Irian Jaya met een bijzonder bezoek aan de Baliemvallei. Midden in het centrale berggebied van de Indonesische provincie Papua (het vroegere Nederlands Nieuw-Guinea), ligt de Baliemvallei. Heel lang geleden werd deze vallei ook wel de grote vallei van Baliem genoemd. Deze indrukwekkende vallei ligt op ongeveer 45 minuten vliegen van Jayapura.

De vallei is op 23 juni 1938 ontdekt door de onderzoeker Richard Archbold, die bij toeval over de vallei vloog met zijn watervliegtuig. Hij was zoöloog en filantroop en organiseerde na zijn ontdekking 3 expedities naar dit prachtige gebied.

Nieuw Guinea bestaat vooral uit rivieren, meren en steile heuvels en is bijna volledig begroeid met tropisch regenwoud echter is de Baliemvallei helemaal plat. In de vallei woont nog steeds de oorspronkelijke bevolking, de Dani stam, een bekend Papoeavolk. Het inheemse volk stond bekend om zijn oorlogszuchtige instelling en beschermde haar vallei met hun leven. Tegenwoordig is dit niet meer zo en verwelkomen ze je met open armen en geven ze je graag een rondleiding door hun onbeschrijfelijk mooie vallei. De bevolking is herkenbaar aan de dames in grasrokjes en de mannen die paraderen met hun peniskoker.

Programma

Dag 1
Je vliegt naar de luchthaven van Sentani (Jayapura), bij aankomst staat er iemand op je te wachten die je een ticket overhandigt voor je volgende vlucht, namelijk van Sentani naar Wamena. Wamena is de enige grote plaats in de Baliemvallei. Met een klein vliegtuigje vlieg je naar Wamena, als je een stoel bij het raam probeert te regelen dan kun je tijdens de vlucht genieten van de prachtige natuur. Omdat er laag wordt gevlogen over de oerwouden kun je geweldige foto’s maken en kun je alles van dichtbij bekijken. Bij aankomst in Wamena begint direct je avontuur in de Baliemvallei. De rest van deze dag zul je onder andere een bezoek brengen aan de ‘native market’. Na deze eerste ontmoeting met dit gebied wordt je naar het resort gebracht dat op ongeveer 20 kilometer van Wamena ligt. Een prachtig resort dat bestaat uit bungalows met een mooi terras waar je onder het genot van een drankje kunt genieten van een indrukwekkend uitzicht over de vallei.

* Overnachting in The Baliem Valley Resort
* Diner inbegrepen

Dag 2
Deze dag begint met een kort bezoek aan een andere locale markt, na dit bezoek is het tijd om richting de brug van de Baliemvallei te lopen. Hier ben je getuige van een bijzonder spektakel aan beide kanten van de rivier. Elke dag wast de bevolking zich hier, wassen de vrouwen kleding, wordt er gezwommen en gewerkt. Na dit bezoek aan de River ga je per auto weer verder richting het zuiden. Bij het dorp Sogogma stap je uit en is het tijd voor een trekking door bosrijk gebied en steek je meerdere malen via een wankel hangbruggetje, stenen of een boomstam een rivier over. Tijdens de trekking kun je goed zien hoe de Dani-stam leeft en werkt.Voornamelijk kom je lokale huisjes tegen en werkende vrouwen op het land. Na de lunch loop je door naar het dorp Kurima en vanuit daar door naar de auto waar je weer terug gebracht wordt naar het resort.

* Overnachting in The Baliem Valley Resort
* Ontbijt, lunchpakket en diner inbegrepen
* Vervoer, gids en drager inbegrepen

Dag 3
Deze dag bestaat uit allerlei verschillende elementen en zal je ook nog lang bijblijven. Na het ontbijt staat er een busje klaar die je naar Jiwika brengt en uiteindelijk naar het dorp Kurulu. Dit is een centraal gedeelte van de Baliemvallei. Dit dorp is inmiddels een toeristische trekpleister geworden vanwege de mummie die hier aanwezig. Deze mummie is één van de vijf mummies die aanwezig zijn in de Baliemvallei. Een mummie is een belangrijke voorouder die na zijn dood in zittende positie gerookt is. In Kurulu zit een 250 jaar oude voorouder deze wordt tot op de dag van vandaag geëerd. Na deze bijzondere ontmoeting is het tijd voor een pittige klim bergopwaarts door het tropische regenwoud, deze klim duurt ongeveer 1 uur. Het tempo heb je zelf in de hand. Tijdens deze klim ben je omringd door Dani stam leden, die met je meelopen in hun traditionele klederdracht en je de weg wijzen richting de zoutbron. Bij aankomst laten ze je graag zien hoe er zout gewonnen wordt. Vervolgens wordt er op een schaduwrijk plekje een lekkere lunch voorbereid en kun je tegelijkertijd bijkomen en nagenieten van de zojuist intense tocht. Na de lunch is het tijd om de berg weer af te dalen, kijk niet raar op als je opeens de hand van één van de Dani mannen of vrouwen voelt die je graag willen helpen tijdens het afdalen. Bij aankomst beneden staat de auto te wachten die je naar een nieuwe plek brengt met een nieuw landschap. Na een uurtje rondlopen en foto’s maken is het tijd om je terug te brengen naar het resort.

* Overnachting in The Baliem Valley Resort
* Ontbijt, lunchpakket en diner inbegrepen
* Let op: De volgorde van het programma kan eventueel iets afwijken maar je ziet in ieder geval de zoutwaterbron, de mummie en je maakt een wandeling door de Dani-dorpjes

Dag 4
Vandaag belooft weer een bijzondere dag te worden! Na al het moois wat je de afgelopen dagen hebt gezien is het vandaag tijd om een varkensfeest bij te wonen. De Dani stam wordt ingelicht en zorgt dat alles aanwezig is. In de ochtend ga je per busje naar het dorp waar een spektakel zal plaatsvinden. Dit hele ritueel moet je in je opnemen en vergeet vooral niet te genieten! Je zult traditionele klederdrachten zien, schijngevechten met speren en gezang horen. Onder begeleiding van de Dani mannen wordt je het dorp ingelokt. Daar wachten de vrouwen in hun traditionele kleding je op. Sommige vrouwen hebben beschilderde lichamen en mannen dragen een varkenstand door hun neus, vergeet dit niet te fotograferen! Na een gezamenlijke dans tussen de mannen en vrouwen wordt er een varken gedood met pijl en boog, vervolgens wordt deze op het vuur gelegd met daarbovenop groenten en zoete aardappelen. Na dit indrukwekkende varkensfeest ga je het dorp bezoeken en kun je rustig rondkijken en foto’s maken. Na een uurtje is het eten klaar en kun je genieten van je lunchmaaltijd. Wat overblijft van het varken en de groenten en aardappelen gaat naar de Dani stam. Deze dag is voor veel mensen hun favoriete excursiedag.

* Overnachting in The Baliem Valley Resort
* Ontbijt, lunchpakket en diner inbegrepen

Dag 5
Helaas zit je verblijf in het Balliem Valley Resort erop en daarbij dus ook je verblijf in de Balliem Vallei zelf. Na het ontbijt wordt je per auto naar de kleine luchthaven gebracht waar het er uiteraard heel anders aan toe gaat als dat je gewend bent bij andere luchthavens. Wederom een ervaring om nooit te vergeten. Na een vlucht van 40 minuten kom je weer aan in Jayapura. Hier wordt je opgehaald door een gids en chauffeur die je een rondleiding gaan geven door de stad en haar omgeving. De luchthaven ligt ver buiten de stad (vlabij Sentani). Je rijdt vanaf de luchthaven naar het Mac Arthur monument dat hoog op een heuvel is gelegen. Mac Arthur was een generaal tijdens de tweede wereldoorlog die Jayapura veroverde op de Japanners. Het uitzicht is subliem! Onder andere kijk je uit over Sentani, het Sentanimeer en de omringde heuvels. Na dit bezoek ga je naar het Sentanimeer waar je per prauw naar een eilandje gebracht wordt dat middenin het meer ligt. Na dit bezoek en de lunch ga je naar het Museum of Cendrawasih University in Abepura. Een bijzonder museum met een bijzondere collectie uit alle delen van Irian Jaya. Als de tijd het toelaat zijn er nog mogelijkheden voor enkele andere excursies, dit wordt ter plaatse bekeken. Na deze dag overnacht je in Jaya Pura.

* Overnachting in Jaya Pura
* Ontbijt inbegrepen

Dag 6
Hier eindigt de rondreis, je wordt opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht. Met een camera vol foto’s en tientallen ervaringen rijker is het tijd om naar huis te gaan en alle prachtige ervaringen te delen met anderen.

* Ontbijt inbegrepen

Verblijf

Baliemvallei, The Baliem Valley resort
Een droom waarin u terecht komt! Ver weg van het alledaagse leven. In absolute rust staat dit prachtige resort.

Sentani, Horex Horison Express
Modern hotel, prima om te verblijven in Sentani.

Faciliteiten en prijs

De prijzen zijn ongeveer vanaf € 1175,00 voor 4 personen en gebaseerd op het laagseizoen.
De definitieve prijs hangt af van beschikbaarheid en kan dus per vertrekdatum verschillen.
We maken graag een offerte op maat en neem daarvoor gerust contact met ons op.

De prijzen zijn per persoon en gebaseerd op twee personen per kamer.
Prijs voor een 1-persoons kamer of een derde bed op de kamer is op aanvraag.
Een offerte voor 6 personen of meer is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief in de prijs:
• Hotelovernachtingen
• Vermelde maaltijden
• Vermelde transfer
• Auto/busje met chauffeur zoals vermeld in reisschema, inclusief brandstof, tol- en parkeergeld; gedeeld met andere reizigers
• Binnenlandse vluchten Jayapura- Wamena en v.v.
• Engelssprekende gids
• Vermelde excursies

De vluchten zijn nog niet inclusief. Deze rondreis is ook te combineren met vele andere bestemmingen die wij aanbieden in Indonesië.
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en exacte prijzen.

Verzorging

De maaltijden worden verzorgd zoals omschreven in het dagprogramma.

Reistijd

Op Irian Jaya (Papoea) valt het hele jaar door regen; er is geen echte regentijd aan te geven. De buien zijn echter van korte duur, waarna de zon weer gaat schijnen. De temperatuur ligt het hele jaar tussen de 22 en 32 graden. Houdt u er rekening mee dat het in de Baliemvallei koud kan zijn; neem een extra warme trui en sokken mee.

Praktische informatie

Deze rondreis is ook te combineren met vele andere bestemmingen die wij aanbieden in Indonesië. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en exacte prijzen.

Op zondag gaat de lokale bevolking naar de kerk. Het openbare leven komt dan tot stilstand. Het programma kan daarom op zondagen afwijken.

Duiken

Er zitten in deze rondreis geen duiken, omdat je vanuit de diverse hotels excursies maakt over land. Je bezoekt markten, ziet de traditionele leefwijze van de Papoea-bevolking in de Dani-dorpjes en het absolute hoogtepunt van deze rondreis is het meemaken van het varkensfeest.

Rondreis Baliemvallei - Diving Holidays
Rondreis Baliemvallei - Diving Holidays
Rondreis Baliemvallei - Diving Holidays
Rondreis Baliemvallei - Diving Holidays
Rondreis Baliemvallei - Diving Holidays
Rondreis Baliemvallei - Diving Holidays
Rondreis Baliemvallei - Diving Holidays
Rondreis Baliemvallei - Diving Holidays
Rondreis Baliemvallei - Diving Holidays
Rondreis Baliemvallei - Diving Holidays
Helaas hebben wij op dit moment geen prijzen beschikbaar. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen door te bellen naar 020-5218100 of mail ons op info@divingholidays.nl.

Scroll en bekijk alle informatie:
▼ Corona voorwaarden "Reisgarantie"
▼ Aanbiedingen indien aanwezig
▼ Data en prijzen
▼ Duikpakketten
▼ Inclusief in de reissom
▼ Exclusief in de reissom

Corona voorwaarden - REISGARANTIE
Om weer een mooie duikreis te kunnen plannen hebben wij een Reisgarantie voor onze reizigers opgesteld. Gaat je geplande duikvakantie niet door, in verband met een aangepast reisadvies naar oranje of rood, door COVID-19, dan bieden wij deze garantie op de meeste bestemmingen. Klik op de link voor alle informatie over de garantie van Diving Holidays of bel of mail ons voor meer informatie.
Link naar Reisgarantie
Diving Holidays Reisgarantie
7,8
peter van leeuwen, ijsselstein
Reisdatum: 18-12-2017
Rondreis Baliemvallei
50 jaar terug in de tijd. Indrukwekkend, verrassend , met mooie excursies en een dagverblijf bij de DANI stam.