Duikvakantie Malediven

Malediven in het kort

De paradijselijke koraaleilanden, die in een lange rij ten zuidwesten van Sri Lanka liggen, vormen tezamen de Malediven. De eilanden zijn niet meer dan vlekjes in het blauwe, kristalheldere water van de Indische Oceaan.
Het woord Malediven betekent ‘rijk van duizend eilanden’ en dat is niet overdreven! In werkelijkheid zijn het er zelfs meer: ongeveer 1200. De eilanden zijn verdeeld over 19 atollen. De atollen strekken zich uit over een lengte van 760 kilometer en een breedte van 130 kilometer. Volop keuze voor je volgende duikvakantie dus!

Op de Malediven maak je stromingsduiken. Dit soort duiken is makkelijk en veilig als je er goed mee omgaat. Bovendien kun je op deze manier meer vis, koraal en riffen zien dan bij gewone duiken.
De buitenriffen staan garant voor spectaculaire duiken, waar je van alles tegen kunt komen: van roggen en manta´s tot verschillende soorten haaien.

Het mooie weer zorgt het hele jaar door voor perfect duikwater. Het droge seizoen heeft als voordeel dat het zicht enorm goed is, soms tot zo´n 50 meter! In het regenseizoen zorgt de toename van plankton ervoor dat meer grote vissoorten de zee rond de Malediven bezoeken.
Hoewel het zicht in het regenseizoen verslechtert, is het duiken zeker zo spectaculair. Je zult onder water vrijwel zeker manta´s en walvishaaien aantreffen.
Het hele jaar door dus ideaal voor een spectaculaire duikvakantie.

Meer over Malediven

Emperor Liveaboards Malediven

Malediven Liveaboards, Malediven

De Malediven bestaan uit 26 atollen en elk atol heeft diverse kanalen, waar zich in de stroming enorme hoeveelheden vis ophouden. Een trip met een van de Emperor liveboards staat garant op onvergetelijke duiken met grote en kleine vis. Duikersparadijs in een eilandenrijk.
Meer..

Bel voor prijzen
(020-5218100)

Filitheyo Island Resort

Noord Nilandhe Atoll, Malediven

Mooi luxe eiland met veel faciliteiten en top service. Zelfs de niet-duiker hoeft zich geen moment te vervelen. Rondom het eiland ligt er een mooi huisrif. Het eiland is 900m bij 500m. Het heeft 99 bungalows en 16 watervilla´s met jacuzzi en o.a. zwembad en spa.Meer..

v.a.€2124,- p.p.

Komandoo Island Resort

Noordelijke Atollen, Malediven

Komandoo is een van de kleinste eilanden in de regio van Lhaviyani Atol. Vanwege de idyllische sfeer en de mooie duikstekken behoort dit eiland tot één van de toppers in ons assortiment. Door het geweldige huisrif dicht bij het strand is deze plek geschikt voor duikers én snorkelaars.Meer..

Bel voor prijzen
(020-5218100)

My Sheena Malediven

Malediven Liveaboards, Malediven

Ontdek de prachtige riffen van de zuidelijke atollen, Meemu-, Laamu en de Thaa Atol. De liveaboards vertrekken elke zondag vanaf Medhufushi en biedt ongerept duiken, kleurige riffen, manta's, walvishaaien, een enorme visrijkdom en nog veel meer!
Perfect te combineren met Filitheyo Island ResortMeer..

v.a.€2983,- p.p.

Veligandu Island Resort

Ari Atoll, Malediven

Na een adembenemende vlucht van 20 min. per watervliegtuig land je in de turquoise gekleurde lagune van het eiland Veligandu. Dit eiland is een absolute aanrader voor de veeleisende reiziger! Veligandu is klein en exclusief met een goede keuken.Meer..

Bel voor prijzen
(020-5218100)

Vilamendhoo Island Resort

Ari Atoll, Malediven

DRIEDUBBEL VOORDEEL!!
Aan het buitenrif van het Ari Atol bevindt zich Vilamendhoo. Een uitbundig begroeid eiland waar het goed relaxen is en met top duiklocaties! Kortom: puur natuur, boven en onder water! Het eiland is 900 bij 250 meter.Meer..

v.a.€2046,- p.p.

Malediven

Hoofdstad:

Male

Tijdsverschil:

4 uur later

Beste Reistijd:

December t/m Mei

Staatshoofd:

President Abdulla Yameen

Voertaal:

Dhivehi, maar men spreekt ook Engels

Godsdienst:

Sunni Moslims (100%)

Nationale feestdag:

26 juli (Onafhankelijkheidsdag)

Geld:

Amerikaanse Dollar (USD)

Visum:

Niet nodig. Let op! Je paspoort moet nog geldig zijn tot 6 maanden na terugkomst in Nederland.

Vaccinaties:

Niet verplicht, wel aanbevolen door GGD.

Elektriciteit:

Standaard 230V/50Hz (Tip: neem verdeelstekker mee voor duiklampen e.d.)