Leren duiken

Heb je altijd al eens de schitterende wereld onder de waterspiegel van dichtbij willen bekijken maar je kunt nog niet duiken? Geen probleem..duiken is voor iedereen! Ben je ouder dan 10 jaar en gewoon gezond dan kun je bij de meeste duikscholen op onze website een internationaal erkend duikbrevet halen. Zo'n cursus duurt ongeveer 4 tot 5 dagen maar veel van de theorie kun je van tevoren thuis bestuderen. Dat scheelt weer studietijd op locatie en zo geniet je nog meer van je vakantie. Met het behalen van dat duikbrevet gaat er een "onderwater" wereld voor je open. Overal ter wereld waar een duikschool zit mag jij dan duiken.

Na het behalen van het "Open Water Diver" duikbrevet kun je doorgaan voor de zogenaamde "Advanced Diver". Gedurende deze cursus maak je uitgebreider kennis met diverse aspecten van het duiken zoals bijvoorbeeld nacht-, stromings-, diep- en navigatieduiken. Daarna kun je weer doorgaan en diverse specialty brevetten behalen zoals bijvoorbeeld nitrox-, wrakduik-, diepduik- of een fotografiespecialty.

Wij adviseren je om je duikpakket of opleiding vooruit te boeken. Dat geeft je de garantie dat de duikschool in het buitenland altijd plaats voor je heeft en dat je direct kunt beginnen.

Als beginnend duiker dien je in het bezit te zijn van een geldige medische keuring. Dit is in de eerste plaats een veiligheidsmaatregel voor jezelf en daarnaast ook voor de duikschool. Formulieren hiervoor kan je gemakkelijk hier downloaden.
Het lesboek kan niet meer worden geleend tijdens de opleiding. Deze dien je van te voren in Nederland of ter plaatse bij de duikschool aan te schaffen. Dit verschilt per duikschool, dus informeer dat goed vooraf.

Een keuring is ongeveer 1 tot 2 jaar geldig. Vergeet nooit je logboek en brevet mee te nemen op vakantie, dat is leuk voor jezelf om bij te houden en duikscholen kunnen snel je duikervaring natrekken. Duikscholen hebben het recht om een verplichte checkduik van je te verlangen. Mochten hier kosten aan zijn verbonden dan voldoe je deze ter plaatse.