Offerte duikvakantie

Seaquest Dive Seafari: Visayas Route

Duikreizen Seaquest Dive Safari: Visayas Route


Cebu , Filipijnen

Inclusief in de pakketreis:
• Pakket van 5 dagen / 4 nachten
• Op basis van verlenging voor of na een verblijf op Moalboal/Cebu
• Overnachtingen in resorts aan land o.b.v. volpension
• Inclusief 13 bootduiken f/l/l (alleen inbegrepen in het pakket voor duikers)
• Minimum totaal aantal deelnemers 10 voor doorgang
• In 2018 is deze safari alleen full-charter te boeken voor 7 kamers met 15 personen, tenzij er vermeld staat dat er losse plaatsen zijn.

• Exclusief internationale vluchten
• Exclusief transfers
• Exclusief aanvullende overnachtingen

v.a.€661,- p.p.

Beschikbaarheid 2018:

• 30 oktober - 3 november 2018: nog 2 plaatsen

Update 04-07-2018
______________________________________________

We zeggen het niet snel maar Apo Island moet je gezien hebben. Met deze sublieme 5-daagse duiksafari maak je duikvakantie in de Filippijnen compleet! Je vaart van eiland naar eiland en maakt 2 tot 3 duiken per dag.

Verblijf

Je slaapt niet op de boot maar in hotels/resorts op de eilanden. Je verblijft zowel op Apo eiland als op Siquijor Eiland 2 nachten.

Programma

Onderstaande is een standaardprogramma. Het is mogelijk om te verlengen of de route in omgekeerde volgorde af te leggen. De medewerkers van Diving Holidays denken graag met je mee en organiseren een opmaat gemaakt programma dat aan al je wensen voldoet. De koffers blijven aan boord
van de boot, neem dus een kleine rugzak mee, waarin je de spullen voor de safari kunt meenemen.

Dag 1

Vanuit Moalboal op Cebu vaar je in 4 tot 5 uur naar Apo Island. Afhankelijk van het weer en de wensen wordt er of ergens onderweg of rondom het Apo Island gedoken.

Rondom het eiland staat meestal wat meer stroming dat grotere vissen met zich meebrengt. Op Apo Island verlijf je in het Kan-Upi resort. Een opening in de rotsen geeft toegang tot dit privé-strandje.

In totaal zijn er 8 rieten/bamboe hutten, 4 daarvan liggen direct aan het strand, de andere liggen in het achterliggende groen verscholen. Klamboes en handdoeken zijn aanwezig. Alle hutjes hebben een eigen toilet en als douche een zgn. ‘mandi-bak’ gevuld met zoet water. Op het eiland zelf is er geen stromend zoet water.

Per boot wordt dagelijks vers zoet water aangeleverd. Stroom is er maar in beperkte mate: van 18:00 uur tot ca. 22:30 uur.

Let dus op dat je op tijd je duiklampen enz hebt opgeladen. In de eigen resort bar en restaurant worden er rond etenstijd diverse gerechten geserveerd. Je mag naar hartelust opscheppen! Na het eten is het heerlijk genieten van de mooiste zonsondergang en de adembenemende sterrenhemel.

Dag 2

Vandaag wordt er rondom het eiland gedoken. De mooiste duikstekken liggen op slechts enkele minuten varen! Na het duiken is het leuk om even door het locale vissersdorpje heen te lopen. Voor een prachtig uitzicht over het eiland en het dichtbij gelegen ‘Negros’ moet je bij de vuurtoren zijn. De kenmerken van een verblijf op Apo Island zijn schitterende duiken, heerlijk eten, relaxen en vooral genieten.

Vanaf Apo Island vaar je naar Siquijor Island. Afhankelijk van het weer en de wensen wordt er of ergens onderweg of weer rondom het Apo Island gedoken. Op Siquijor verblijf je in het luxe Coco Grove Resort. Zoals de naam al doet vermoeden staan hier heel veel palmbomen aan een prachtig lang wit zandstrand.

De cottages hebben allen een eigen badkamer met warm en koud stromend water, airconditioning, minibar en een heerlijke ruime veranda. Verder is er een zwembad, een restaurant met heerlijke eten en een openluchtbar met tropische cocktails. Nachtduiken worden gemaakt op het prachtig huisrif.

Dag 4

Deze dag duik je bij Siquijor Island en je verblijft ook deze nacht op dit eiland.

Dag 5

Vlakbij Siquijor maak je nog een duik en onderweg naar Bohol volgen de rest van de duiken van deze dag. Je vaart in ongeveer 2,5 uur naar Bohol. Het is mogelijk je safari te verlengen met een verblijf in het Oasis Resort.

Seaquest Dive Safari's

De Seaquest/Discover-the-Philippines safaris zijn absolute aanraders! Een combinatie van verschillende eilanden is de ideale manier om de Filippijnen te verkennen. Maar wees er op tijd bij, want per safari zijn maar 12 plaatsen beschikbaar, en deze worden ver vooruit geboekt. De Seaquest safari wordt elk jaar op een beperkt aantal data gepland (vraag ons naar de data). Zitten deze safari's al vol of kun je alleen in een afwijkende periode reizen? Dan kan er eventueel een extra safari worden ingeroosterd, hiervoor is een minimum deelname van 6 personen nodig. De safari vaart niet in de maanden December en Januari.

Bijzonderheden

Minimum deelname is 4 personen. Apo island & Siquijor island zijn beide Marine parks, daarom zal er een Marine park fee gevraagd worden, deze kunnen ter plaatse worden voldaan. Als je in het bezit bent van een decoboei, is het handig deze mee te nemen tijdens de safari.

Video

Foto's

Seaquest Dive Centers, onder leiding van de Nederlander BJ Schaap, heeft 2 vestigingen in de Filippijnen. De eerste duikschool is bij Sumisid Lodge (Cebu) en de tweede bij Oasis Resort (Bohol). Heb je een combinatie van deze eilanden geboekt, dan kun je het aantal duiken naar wens verdelen over deze duikscholen. De Seaquest duikscholen behoren tot de PADI Golden Palm standaard en bieden opleidingen aan van Open Water tot Instructeursniveau.

Seaquest Dive Center Cebu

De duikschool bij Sumisid Lodge wordt gerund door de Filippijnse Rudy (divemaster) en Letty (duikshop). Er is Nederlands lesmateriaal aanwezig. Nitrox is ook beschikbaar voor Nitrox gebrevetteerden, voor een toeslag van 250 Pesos, de tanks worden elders gevuld. Bij Cebu kan langs de gehele kust op schitterende riffen worden gedoken. De uitschieter is Pescador Island, er wordt hier zelfs af en toe een walvishaai gezien. Pescador Island ligt op slechts 15-20 minuten varen van het resort.
Enkele jaren geleden zat er bij Pescador altijd een enorme school sardines, maar na een flinke storm in november 2011 zijn ze lange tijd niet meer gezien. Maar goed nieuws: ze zijn er weer!

De duiken duren gemiddeld een uur en er worden maximaal 4-5 duikers per divemaster meegenomen. De duikstekken liggen tussen de 5 en 40 minuten varen van Sumisid Lodge. Normaal gesproken worden er 2 duiken per dag gemaakt, de eerste rond 09:00 en de tweede rond 14:00, maar een ander duikschema is ook mogelijk. Nachtduiken kunnen op het rif direct voor het resort worden gemaakt. De duikschool heeft ongeveer 15 duiksets beschikbaar voor verhuur. Wil je hier gebruik van maken? Geef dit dan van tevoren aan ons door, met je maten, dan zorgen wij ervoor dat de uitrusting wordt gereserveerd.
Voor sommige duikstekken gelden Marine Park fees, deze kunnen ter plaatse worden voldaan. Neem je tijdens de duik een onderwatercamera of videocamera mee, dan kan de Marine Park fee hoger uitvallen.

Seaquest Dive Center Bohol

De duikschool van Oasis Resort ligt direct aan het strand van Alona Beach. Er is ook hier Nederlands lesmateriaal aanwezig. Alle duiken hier zijn bootduiken en worden vanaf de typisch Filippijnse boten gemaakt, de zogenaamde "outriggers". De duikstekken zijn zeer divers; kleurige koraaltuinen, steile wanden of riffen met "soft slopes", alles is er te vinden. Een heus "Eldorado" is Balicasag eiland, met vele baarzen, barracuda's, schildpadden en scholen vis. Hier worden regelmatig dagtrips naartoe georganiseerd, waarop je 3 duiken maakt.

Een andere toplocatie waar dagtrips naartoe worden gemaakt is Cabilao. Het vertrek is 's morgens vroeg en na 3 duiken gemaakt te hebben, kom je in de namiddag weer terug bij Oasis Resort. Tijdens deze trip duik je langs prachtige wanden waar regelmatig haaien worden gespot. Verder zie je hier grote scholen vis, zoals makrelen, tonijnen en barracuda's. Ook worden er regelmatig BBQ's ingeroosterd op Pamilacan eiland. Op de heenweg wordt er dan gedoken op "Snake Island", waar je zeeslangen kunt bewonderen. Ook wordt er op de terugweg een duikje gemaakt.

Het huisrif is ca. 100 meter uit de kust, maar vanwege de zee-egels beter te bereiken met een klein bootje van de duikschool. Voor sommige duikstekken gelden Marine Park fees, deze kunnen ter plaatse worden voldaan. Neem je tijdens de duik een onderwatercamera of videocamera mee, dan kan de Marine Park fee hoger uitvallen.

Foto's

Filippijnen een top duikbestemming!

Als parels aan een ketting wordt de Filippijnse archipel gevormd door meer dan 7000 tropische eilanden. Slechts 2000 eilanden zijn bewoond en sommigen hebben zelfs nog geen naam! De Filipijnse bevolking is voor 95% katholiek en men spreekt goed Engels. De Filippini's met hun lach, charme en positieve instelling geven dit land een heerlijke atmosfeer. Wees welkom en geniet volop onder en boven water tijdens jouw duikvakantie.

Over de duikervaring

Kenmerkend voor de Filippijnen zijn met name de grote hoeveelheid aan kleurrijke, kleinere vissen en een prachtig macro onderwaterleven. Ontmoetingen met schildpadden, barakuda’s en een enkele haai ontbreken niet. Elk eiland heeft naast het prachtige tropische onderwaterleven ook zijn eigen extra duikkenmerken. Op Cebu vind je de mooiste koralen. Op Bohol wat meer grotere vissen. Terwijl Malapascua bekend staat om het duiken met voshaaien (thresher sharks) en meer de bijzondere en aparte vissen. Bij Mindoro vind je wrakken en kleurig macroleven. Doordat er rondom Apo eiland meer stroming is, vind je hier de meeste en ook grotere vissen. We raden je daarom dan ook aan een combinatiereis te maken van verschillende eilanden.
Hoogste tijd om de Filippijnen te gaan ontdekken met een fantastisch duikvakantie!

Foto's

Selecteer vluchten

Selecteer jouw vlucht 
 

Kies het gewenste kamertype en het aantal reizigers:


Exclusief

• Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen onder voorbehoud van wijzigingen
• Vertrekbelasting 850 Pesos (lokaal te voldoen)
• Marine Park Fee
• Milieu fee van 50 Pesos per persoon per verblijf (lokaal te voldoen)
• Internationale vluchten
• Apo Island entree fee per gast van PHP 100 (lokaal te voldoen)
• Apo Island outside sanctuary fee per dag PHP 200 (lokaal te voldoen)
• Apo Island outside sanctuary fee voor je camera per dag PHP 50 (lokaal te voldoen)
• Siquijor duikfee per duik PHP 100 (lokaal te voldoen)
• Siquijor duikfee per camera per duik PHP 50 (lokaal te voldoen)

Marten Alberts, Zoetermeer

'Is een echte aanrader. Overnachten op Apo is een bijzondere ervaring. De duikstekken rond Apo zijn de beste in deze regio. De safari is goed georganiseerd. Marleen, de divemasters en de bootcrew zijn top!'

17-05-2016

Hoofdstad:

Manila

Tijdsverschil:

7 uur later

Beste Reistijd:

Februari - Juni en September - Oktober

Staatshoofd:

President Rodrigo Duterte

Voertaal:

Fillippijns, Engels

Godsdienst:

Rooms-katholiek (83%) Protestant (9%) Islam (5%) Buddhisme (3%)

Nationale feestdag:

12 juni, Onafhankelijkheidsdag (1898 van Spanje), 4 juli, Onafhankelijkheidsdag (1946 van VS)

Visum:

Niet verplicht, tenzij je langer dan 30 dagen wilt blijven. Let op! Je paspoort moet nog geldig zijn tot 6 maanden na terugkomst in Nederland.

Geld:

Amerikaanse Dollars (USD), Euro's, Peso (PHP).

Vaccinaties:

Niet verplicht, wel aanbevolen

Elektriciteit:

220V/60Hz (Model: A, B en C zie hier)Verloopstekker noodzakelijk