Offerte duikvakantie

Seaquest Dive Seafari: Leyte Route

Duikreizen Seaquest Dive Seafari: Leyte Route


Bohol Island , Filipijnen

Inclusief in de pakketreis:
• Pakket van 7 dagen / 6 nachten
• Op basis van verlenging voor of na een verblijf op Bohol
• Overnachtingen in resorts aan land o.b.v. volpension
• Inclusief 16 bootduiken f/l/l (alleen inbegrepen in het pakket voor duikers)
• Minimum totaal aantal deelnemers 10 voor doorgang
• In 2018 is deze safari alleen full-charter te boeken voor 7 kamers met 15 personen, tenzij er vermeld staat dat er losse plaatsen zijn

• Exclusief internationale vluchten
• Exclusief eerste nacht bij Oasis Resort en transfers
• Exclusief aanvullende overnachtingen

v.a.€908,- p.p.

Beschikbaarheid 2018:

• 11 november - 17 november 2018 > start Leyte

Update 04-07-2018
______________________________________________

Programma:

Na het ontbijt wordt je opgehaald bij Oasis Resort en per auto naar Anda gebracht. Je verblijft vervolgens 3 nachten in het White Beach Anda Resort op basis van volpension. Vanuit hier maak je de dagelijkse duiken die in het programma staan. Aan het einde van dag 4 gaat de transfer per boot naar het Kuting Reef Resort bij Southern Leyte. Je verblijft 3 nachten in het Kuting Reef resort op basis van volpension.
Ook maak je vanuit hier de dagelijkse duiken die in het programma staan. Aan het einde van dag 7 gaat de transfer per boot terug naar Anda en vanuit daar per auto terug naar het Oasis Resort in Bohol

Dag 1
Vertrek vanuit Oasis Resort, Alona Beach, Bohol
5 uur per bangka boot naar Anda.
Onderweg maak je 2 duiken. Daarna is het tijd om in te checken in het Anda White Beach Resort.

Dag 2
Overdag maak je 2 duiken en 1 'Mandarin' duik rond 17.00 uur.

Dag 3
Op deze dag maak je nog eens 3 duiken in het prachtige Anda.

Dag 4
Na het ontbijt en check-out is het tijd om per bangka boot naar Zuid-Leyte te varen (ongeveer 3 uur).
Onderweg maak je 2 duiken en daarna is het tijd om in te checken in het Kuting Reef Resort.
Rond 19.00 uur maak je een nachtduik.

Dag 5
Vandaag maak je 3 duiken bij Napantau

Dag 6
Na het ontbijt is het tijd voor de Whale Shark Interaction (snorkeltrip).
In de middag maak je 2 duiken.

Dag 7
Vandaag checken we uit bij het Kuting Reef Resort en gaan we terug naar Anda.
We lunchen bij het Anda White Beach Resort na de vaartocht.
Daarna gaan we per auto verder naar Oasis Resort, Alona Beach, Bohol.

Op sommige data is deze route andersom

Seaquest Dive Safari's

De Seaquest/Discover-the-Philippines safaris zijn absolute aanraders! Een combinatie van verschillende eilanden is de ideale manier om de Filippijnen te verkennen. Maar wees er op tijd bij, want per safari zijn maar 12 plaatsen beschikbaar, en deze worden ver vooruit geboekt. De Seaquest safari wordt elk jaar op een beperkt aantal data gepland (vraag ons naar de data). Zitten deze safari's al vol of kun je alleen in een afwijkende periode reizen? Dan kan er eventueel een extra safari worden ingeroosterd, hiervoor is een minimum deelname van 6 personen nodig. De safari vaart niet in de maanden December en Januari.

Bijzonderheden

Minimum deelname is 4 personen. Als je in het bezit bent van een decoboei, is het handig deze mee te nemen tijdens de safari.

Foto's

Seaquest Dive Centers, onder leiding van de Nederlander BJ Schaap, heeft 2 vestigingen in de Filippijnen. De eerste duikschool is bij Sumisid Lodge (Cebu) en de tweede bij Oasis Resort (Bohol). Heb je een combinatie van deze eilanden geboekt, dan kun je het aantal duiken naar wens verdelen over deze duikscholen. De Seaquest duikscholen behoren tot de PADI Golden Palm standaard en bieden opleidingen aan van Open Water tot Instructeursniveau.

Seaquest Dive Center Bohol

De duikschool van Oasis Resort ligt direct aan het strand van Alona Beach. Er is ook hier Nederlands lesmateriaal aanwezig. Alle duiken hier zijn bootduiken en worden vanaf de typisch Filippijnse boten gemaakt, de zogenaamde "outriggers". De duikstekken zijn zeer divers; kleurige koraaltuinen, steile wanden of riffen met "soft slopes", alles is er te vinden. Een heus "Eldorado" is Balicasag eiland, met vele baarzen, barracuda's, schildpadden en scholen vis. Hier worden regelmatig dagtrips naartoe georganiseerd, waarop je 3 duiken maakt.

Een andere toplocatie waar dagtrips naartoe worden gemaakt is Cabilao. Het vertrek is 's morgens vroeg en na 3 duiken gemaakt te hebben, kom je in de namiddag weer terug bij Oasis Resort. Tijdens deze trip duik je langs prachtige wanden waar regelmatig haaien worden gespot. Verder zie je hier grote scholen vis, zoals makrelen, tonijnen en barracuda's. Ook worden er regelmatig BBQ's ingeroosterd op Pamilacan eiland. Op de heenweg wordt er dan gedoken op "Snake Island", waar je zeeslangen kunt bewonderen. Ook wordt er op de terugweg een duikje gemaakt.

Het huisrif is ca. 100 meter uit de kust, maar vanwege de zee-egels beter te bereiken met een klein bootje van de duikschool. Voor sommige duikstekken gelden Marine Park fees, deze kunnen ter plaatse worden voldaan. Neem je tijdens de duik een onderwatercamera of videocamera mee, dan kan de Marine Park fee hoger uitvallen.

Foto's

Filippijnen een top duikbestemming!

Als parels aan een ketting wordt de Filippijnse archipel gevormd door meer dan 7000 tropische eilanden. Slechts 2000 eilanden zijn bewoond en sommigen hebben zelfs nog geen naam! De Filipijnse bevolking is voor 95% katholiek en men spreekt goed Engels. De Filippini's met hun lach, charme en positieve instelling geven dit land een heerlijke atmosfeer. Wees welkom en geniet volop onder en boven water tijdens jouw duikvakantie.

Over de duikervaring

Kenmerkend voor de Filippijnen zijn met name de grote hoeveelheid aan kleurrijke, kleinere vissen en een prachtig macro onderwaterleven. Ontmoetingen met schildpadden, barakuda’s en een enkele haai ontbreken niet. Elk eiland heeft naast het prachtige tropische onderwaterleven ook zijn eigen extra duikkenmerken. Op Cebu vind je de mooiste koralen. Op Bohol wat meer grotere vissen. Terwijl Malapascua bekend staat om het duiken met voshaaien (thresher sharks) en meer de bijzondere en aparte vissen. Bij Mindoro vind je wrakken en kleurig macroleven. Doordat er rondom Apo eiland meer stroming is, vind je hier de meeste en ook grotere vissen. We raden je daarom dan ook aan een combinatiereis te maken van verschillende eilanden.
Hoogste tijd om de Filippijnen te gaan ontdekken met een fantastisch duikvakantie!

Foto's

Selecteer vluchten

Selecteer jouw vlucht 
 

Kies het gewenste kamertype en het aantal reizigers:


Exclusief

• Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen onder voorbehoud van wijzigingen
• Vertrekbelasting 850 Pesos (lokaal te voldoen)
• Marine Park Fee
• Milieu fee van 50 Pesos per persoon per verblijf (lokaal te voldoen)
• Internationale vluchten
• Exclusief nachten bij Oasis Resort en transfers

Bart Eerenberg, Huizen

'Super lekker rustig, goede gidsen relaxed'

09-04-2017

Hoofdstad:

Manila

Tijdsverschil:

7 uur later

Beste Reistijd:

Februari - Juni en September - Oktober

Staatshoofd:

President Rodrigo Duterte

Voertaal:

Fillippijns, Engels

Godsdienst:

Rooms-katholiek (83%) Protestant (9%) Islam (5%) Buddhisme (3%)

Nationale feestdag:

12 juni, Onafhankelijkheidsdag (1898 van Spanje), 4 juli, Onafhankelijkheidsdag (1946 van VS)

Visum:

Niet verplicht, tenzij je langer dan 30 dagen wilt blijven. Let op! Je paspoort moet nog geldig zijn tot 6 maanden na terugkomst in Nederland.

Geld:

Amerikaanse Dollars (USD), Euro's, Peso (PHP).

Vaccinaties:

Niet verplicht, wel aanbevolen

Elektriciteit:

220V/60Hz (Model: A, B en C zie hier)Verloopstekker noodzakelijk