Offerte duikvakantie

Rondreis Filippijnen

Manilla , Filipijnen

Inclusief in de pakketreis:
• 6 nachten rondreis op individuele basis
• privé chauffeur
• op basis van logies en ontbijt
• minimaal 2 personen

• Exclusief internationale vluchten van en naar Manilla
• Exclusief aansluitende overnachtingen in een andere accommodatie

Bel voor prijzen
(020-5218100)

Korte omschrijving

Deze reis is speciaal ontwikkeld om je naast de onderwaterwereld, ook iets van de schitterende cultuur & natuur boven water te laten zien. Op het noordelijke eiland Luzon, boven Manila, ligt een uitgestrekt berggebied. De rijstterrassen van Banaue & Bontoc zijn uniek in hun steile trappenvorm. Tevens een bezoek aan het koppensnellers museum in Bontoc, de mysterieuze hangende doodskisten inSagada, de winterhoofdstad van de Filippijnen Baguio en bergdorpen waar de tijd heeft stil gestaan.

Deze rondreis is op individuele basis, minimaal 2 personen. Dit betekent dat je met privé-chauffeur en auto op stap gaat. Zo is er dus altijd gelegenheid om onderweg te stoppen voor foto's, uit te stappen om contact te maken met de lokale bevolking of even het rijstveld in te lopen. De Filippijnse chauffeurs spreken redelijk engels. In het noorden wordt er gebruik gemaakt van lokale gidsen die zelf uit de bergdorpen komen en als geen ander over "hun" cultuur kunnen vertellen.

Dag 1

Bij aankomst op het vliegveld van Manilla wacht de chauffeur al op je en vervolgens rijd je naar het hotel in Angeles City. In het hotel wacht een Nederlandse vertegenwoordige(st)r om je welkom te heten en het programma voor de komende week nog eens door te nemen. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst is er gelegenheid om onderweg de gevolgen van de uitbarsting van de Pinatubo-vulkaan te zien. Dit was in 1991 de grootste vulkaan-uitbarsting van de vorige eeuw. Hele steden verdwenen onder lahar (een combinatie van zand, gruis, stof en lava) en de omgeving veranderde in een maanlandschap. Te zien is hoe de top van een kerk nog net boven de grond uitsteekt. Door de deur en vloer simpelweg te verhogen is de kerk gewoon weer toegankelijk. Het is goed om te zien hoe het landschap en de bevolking zich herstellen van deze ramp. Overnachting in een rustig gelegen toeristenklasse hotel met zwembad.

Dag 2

Vroeg vertrek naar de rijstterrassen in het noorden van Luzon. Mooie, lange, rit door een afwisselend landschap met rijstvelden, suikerrietplantages, heuvel- en berg-landschappen. De route gaat via de Dalton Pass, de enige weg tussen Centraal Luzon en de Cagayan Vallei. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog is hier zwaar gevochten om het bezit van deze bergpas. Bijna 17.000 Japanse, Amerikaanse en Filippijnse soldaten sneuvelden in deze strijd. We maken een stop bij het uitzichtpunt, waar ook een monument staat ter ere van Generaal James Dalton. Na de lunch gaat het verder naar Banaue, in de bergen van de provincie Ifugao. In Banaue kun je mooie souvenirs, gemaakt door de bergbevolking, bekijken en kopen. Overnachting in een midden klasse hotel in Banaue met uitzicht over de rijstvelden. Het hotel heeft geen airconditioning, want dat is in de koele bergen niet nodig.

Dag 3

Na een goed ontbijt vertrek je naar een bergdorpje. Dat kan zijn Baga-an, Haapao of Bataad. Onderweg prachtige panorama’s van de rijstvelden en de mooist beschilderde jeepneys van de Filippijnen zie je hier. De jeepney is het lokale openbaar vervoer. Vaak zijn deze overvol en zitten er mensen vrolijk op dak. Het levert altijd mooie foto’s op. Je maakt een heerlijke wandeling tussen de rijstterrassen en bezoekt een Ifugao dorp. De Ifugao bouwden, vrijwel zonder gereedschap, meer dan 2000 jaar geleden de rijstterrassen in dit gebergte. 's Middags heb je de tijd om wat door Banaue te banjeren, gewoon genieten van het Filippijnse dorpsleven en naar de markt gaan. Tevens breng je een bezoekje aan Tama-an, nabij het hotel. In dit dorpje bewaren de bewoners de skeletten van hun voorouders in hun huizen. De gids geeft uitgebreide uitleg over deze tradities. Meestal zijn ze (tegen een geringe vergoeding) bereid dit aan ons te laten zien. Nogmaals overnachten in Banaue.

Dag 4

In de ochtend rijden we naar verschillende uitzichtpunten over de beroemde rijstterrassen. De eeuwenoude rijstterrassen, die “Het Achtste Wereldwonder” of “De Trappen Naar De Hemel” worden genoemd, zijn geplaatst op de lijst 'werelderfgoederen' van de Unesco. Je wordt er gewoon even stil van als je over de vallei kijkt met de supersteile rijstterrassen, waarvan sommige in de vorm van een pyramide gebouwd lijken te zijn. Bij de viewpoints staan meestal ook ouderen in hun traditionele klederdracht, die zich graag laten fotograferen.

We vervolgen de reis met een 2,5 uur durende rit over de ruige weg naar Bontoc. Onderweg passeren we Mount Polis, het hoogste punt van de Ifugao provincie (2010m) met een gigantisch Maria beeld op de top. In Bontoc bezoeken we een klein, maar interessant museum. De lokale gids doet met zijn enthousiaste verhaal de foto’s, gebruiks- en cultuurvoorwerpen van de stammen in de omgeving tot leven komen. Deze stammen, van oorsprong uit Indonesië, waren twee generaties geleden nog actieve koppensnellers. Er zijn ook voorwerpen van de Toradja- en Dajak-stammen. Bijzonder om te ontdekken hoe de verschillende stammen en culturen uit zuid-oost Azië zich vermengd hebben. Bij het museum is ook een klein winkeltje met boeken en mooie ansichtkaarten en enkele souvenirs. Wil je nog wat kopen, doe het dan hier, wat verder is er niets in Bontoc.
Na de lunch bezoeken we het midden in de rijstterrassen gelegen dorpje Malicong, maken een schitterende wandeling en bezoeken het plaatselijke schooltje. Overnachting in Bontoc in een eenvoudig hotel. Er zijn in Bontoc geen luxere hotels, de kamers hebben een toilet met douche en warm/koud stromend water.

Dag 5

Vandaag reis je via een ruige weg naar Sagada. Sagada staat bekend om de bijzondere dodencultuur. De gids brengt je via een mooie boswandeling tussen loof- en dennenbomen naar de grotten, waar sinds eeuwen de doden, vaak in zittende houding, worden begraven. Tientallen doodskisten staan hier opgestapeld in een grot. Op andere plaatsen in het bos zien we tegen de bergwanden hangende doodkisten. Een 'voorrecht' dat alleen vooraanstaande personen is voorbehouden en ook nu nog van toepassing is. Sagada staat ook bekend om het weven van traditionele stoffen, naar wens wordt er een kleine weverij bezocht.
Vervolgens is de rit via de “Van Halsema” Mountain Highway een avontuur op zich. Deze 'highway' was voorheen een boemelweg van 130 km maar is inmiddels geasfalteerd. Toch zal de snelheid nog snel boven de 30 kilometer per uur uitkomen, vanwege de haarspeldbochten en het verkeer. De lange rit voert ons dwars door het mooie Cordillera-gebergte met mooie vergezichten. Rijstterrassen maken plaats voor “groenteterrassen”. Daarna is het lekker bijkomen in een wat luxer hotel in Baguio.

Dag 6

Na het ontbijt in Baguio is er de keuze voor een stadsrondrit door deze “zomerhoofdstad” van de Filippijnen te maken waaronder een bezoek aan een heuse aardbeien kwekerij, het Mines View uitzichtpunt, het Arboretum en het Burnham Park. Vervolgens verlaten we de bergen en rijden in ca. 3uur tijd terug naar Angeles City waar u de rest van de dag kunt ontspannen bij het zwembad.

Dag 7

Transfer naar het vliegveld van Manilla voor de terugreis naar Nederland of een verlenging voor een duikavontuur!

Belangrijk!!!

Door de lokale weersomstandigheden en de soms van dag tot dag verschillende wegcondities kan het nodig zijn delen van het programma aan te passen. Een flexibele instelling wordt verwacht.

Door de wereldwijde klimaatveranderingen wordt het steeds moeilijker om de beste reisperiode aan te geven.
Hierbij een indikatie:
December - Mei: droge periode met April en Mei als heetste en droogste tijd.
Juni is een overgangsmaand.
July en Augustus zijn de slechte maanden vanwege de heftige regenval en typhonen.
September, Oktober en November zijn over het algemeen wisselvallig wat regen en wind betreft.

Prijzen 2018

7-daags programma bij deelname van 2 personen: € 949,- p.p.
7-daags programma bij deelname van 4 personen: € 748,- p.p.

Verkorte versie:
5-daags programma bij deelname van 2 personen € 633,- p.p.
5-daags programma bij deelname van 4 personen € 518,- p.p.

Optioneel: Tegen een meerprijs is er Nederlandse reisbegeleiding bij te boeken. Doordat deze begeleiders al jaren op de Filippijnen wonen, kunnen ze je van nog meer achtergrond informatie voorzien. Vaak weten ze meer over de geschiedenis en de politiek van de Filippijnen dan de locals. Bovendien is het ook gewoon heel gezellig.

Voor degene met weinig tijd (of een beperkt budget) is er de mogelijkheid een verkorte versie van de 7 daagse toer te doen. Dan is het programma zoals hierboven beschreven tot en met dag 3 en reis je op dag 4 weer, via dezelfde weg, terug naar Angeles City. Zo krijg je een indruk en is er altijd de mogelijkheid om nog een keer terug te komen naar dit uitgestrekte gebied. Informeer naar de prijzen en mogelijkheden.

Deze rondreis is ideaal te combineren met duiken in bijvoorbeeld Puerto Galera, El Galleon Dive Resort.
Je kan ook met een binnenlandse vlucht naar Cebu of Bohol vliegen en dan duiken in Cebu, Malapascua of Bohol.

Foto's

Voor dit arrangement is de duikschool al inbegrepen in het pakket op de accommodatie pagina.

Foto's

Filippijnen een top duikbestemming!

Als parels aan een ketting wordt de Filippijnse archipel gevormd door meer dan 7000 tropische eilanden. Slechts 2000 eilanden zijn bewoond en sommigen hebben zelfs nog geen naam! De Filipijnse bevolking is voor 95% katholiek en men spreekt goed Engels. De Filippini's met hun lach, charme en positieve instelling geven dit land een heerlijke atmosfeer. Wees welkom en geniet volop onder en boven water tijdens jouw duikvakantie.

Over de duikervaring

Kenmerkend voor de Filippijnen zijn met name de grote hoeveelheid aan kleurrijke, kleinere vissen en een prachtig macro onderwaterleven. Ontmoetingen met schildpadden, barakuda’s en een enkele haai ontbreken niet. Elk eiland heeft naast het prachtige tropische onderwaterleven ook zijn eigen extra duikkenmerken. Op Cebu vind je de mooiste koralen. Op Bohol wat meer grotere vissen. Terwijl Malapascua bekend staat om het duiken met voshaaien (thresher sharks) en meer de bijzondere en aparte vissen. Bij Mindoro vind je wrakken en kleurig macroleven. Doordat er rondom Apo eiland meer stroming is, vind je hier de meeste en ook grotere vissen. We raden je daarom dan ook aan een combinatiereis te maken van verschillende eilanden.
Hoogste tijd om de Filippijnen te gaan ontdekken met een fantastisch duikvakantie!

Foto's
Helaas hebben wij op dit moment geen prijzen beschikbaar. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen door te bellen naar 020-5218100 of mail ons op info@divingholidays.nl.

Hoofdstad:

Manila

Tijdsverschil:

7 uur later

Beste Reistijd:

Februari - Juni en September - Oktober

Staatshoofd:

President Rodrigo Duterte

Voertaal:

Fillippijns, Engels

Godsdienst:

Rooms-katholiek (83%) Protestant (9%) Islam (5%) Buddhisme (3%)

Nationale feestdag:

12 juni, Onafhankelijkheidsdag (1898 van Spanje), 4 juli, Onafhankelijkheidsdag (1946 van VS)

Visum:

Niet verplicht, tenzij je langer dan 30 dagen wilt blijven. Let op! Je paspoort moet nog geldig zijn tot 6 maanden na terugkomst in Nederland.

Geld:

Amerikaanse Dollars (USD), Euro's, Peso (PHP).

Vaccinaties:

Niet verplicht, wel aanbevolen

Elektriciteit:

220V/60Hz (Model: A, B en C zie hier)Verloopstekker noodzakelijk