Prince John Dive Resort

Onze mening
bulletRustig resort met strand
bulletDrie kamertypes
bulletDuits management
De duikvakantie
bulletHet enige duikresort in de wijde 300 km omtrek
bulletPrachtig huisrif 500 meter lang en 5 - 40 meter diep
bulletHet hele jaar goed weer om reizen en te duiken

Ligging

Bij aankomst op het vliegveld van Palu word je in 50-60 minuten naar het resort gebracht. Prince John ligt aan de baai van Palu aan een mooi wit zandstrand. Er is een dorpje nabij met moskee. De 15 bungalows zijn in een tropische tuin tegen een helling gebouwd, waardoor iedereen in meer of mindere mate zeezicht heeft. Het groen groeit zo weelderig dat het het uitzicht op zee kan belemmeren.

Prince John Dive Resort

Een charmant duikresort in het nog onbekende duikgebied van Centraal Sulawesi. Verwacht hier geen luxe, maar vooral gezelligheid en prachtig duiken. Prince John Dive Resort is het enige duikcentrum in een omtrek van 300 km, dus andere duikers ga je hier niet tegenkomen.

Prince John Dive Resort heeft 15 bungalows in verschillende klassen. In elke bungalow hangt een klamboe en er is een westerse badkamer. De Relax Bungalows hebben geen warm water, de Comfort en Deluxe types wel. Handdoeken voor in de bungalow en badlakens worden verzorgd. Je hebt je eigen terrasje voor de deur. Er zijn 220 volt stopcontacten, een adapter is niet nodig. Er is 24 uur stroom.

Verblijf

Relax Bungalows
Er zijn 9 houten eenvoudige Relax Bungalows, die volgens Indonesische traditie op palen zijn gebouwd. Elke bungalow heeft een eigen badkamer (Europese stijl) en klein terrasje. De veranda heeft openslaande deuren, waardoor je vanuit je bed de zon boven zee kunt zien opkomen. In 5 van de Relax bungalows is een 3e bed bijplaatsen mogelijk.

Comfort Bungalows
Heel fijn zijn de Comfort Bungalows (2). Deze zijn van steen gebouwd, en hebben een plafondventilator. Er staat een extra tafel in je kamer voor fotografen. Een 3e bed is hier mogelijk, en je hebt een ruim eigen terras met hangmatten.

Deluxe Bungalows
De Deluxe Bungalows (4) zijn de meest luxe variant: ruimer en een groter terras dan de Comfort Bungalows, met verder dezelfde faciliteiten. Het is mogelijk om een “Family Bungalow” te creëren, door 2 naast elkaar gelegen Deluxe Bungalows te boeken.

Alle bungalows (op 1 Classic Bungalow na) hebben standaard een tweepersoons bed. Er kan een 3e bed bijgeplaatst worden, of ze zorgen vóór je komst dat er twee losse bedden staan als dat de voorkeur heeft (obv beschikbaarheid uiteraard). Wil je losse bedden, vergeet dat dan niet bij je boeking aan te geven.

Er staat vrijwel altijd een koel briesje vanuit zee, waardoor het (door de ligging van de bungalows) met open deuren voor de meesten koel genoeg wordt ’s nachts. De Relax Bungalows hebben geen plafondventilator, maar op verzoek plaatsen ze (kosteloos) een staande ventilator in je kamer. De Comfort en Deluxe bungalows hebben een plafondventilator. Geen van de kamers heeft airconditioning. Alleen de comfort en deluxe bungalows hebben warm water. Belangrijk om te weten: Bij de duikschool is een aparte camera ruimte, waar wel airconditioning is!

Faciliteiten

Er is een Beachbar / Cocktailbar waar softdrinks, bier en allerlei soorten alcoholische drankjes verkrijgbaar zijn. Wijn is ook aanwezig, maar beperkt, en (overal in Indonesië) erg prijzig.

Op het eigen strandgedeelte van het resort staan ligbedden en parasols, waar je uiteraard vrij gebruik van kunt maken. Het strand direct langs de waterlijn is voor iedereen toegankelijk. Vooral in de weekenden en op feestdagen wordt het druk bezocht door de lokale bevolking, die er genieten van allerlei watersporten zoals glassbottom- en banana boottrips.

Verder is er de mogelijkheid voor badminton, tafeltennissen, beach football. Er zijn leesboeken te leen, bordspelletjes, en je kunt een heerlijke massage boeken. Als je zonder vuile was thuis wilt komen kun je ook gebruik maken van de wasserij-service op het terrein.

Bij de bar/receptie is een algemene kluis waar je eventueel kostbaarheden kunt opbergen. Er is WiFi op het terrein. Het beste signaal heb je op het strand in de buurt van de receptie.

Verzorging

De verzorging is op basis van halfpension, inclusief koffie of thee met cake in de middag. De lunch wordt tijdens het duiken op de boot verzorgd. Het openluchtrestaurant heeft prachtig uitzicht over de oceaan. Er worden Europese en Indonesische specialiteiten geserveerd. Ontbijt en diner zijn in buffetvorm en regelmatig wordt er een strand barbecue georganiseerd. Noemenswaardig is dat er heerlijk bruin brood bij het ontbijt is.

Excursies

Er zijn verschillende dagtochten naar het binnenland te boeken vanuit het resort, zowel voor cultuur- als voor natuurliefhebbers. De receptie van het resort legt je graag de mogelijkheden uit, en kan alles voor je regelen.

Reistijd

Prince John Dive Resort ligt 70 km onder de evenaar, in het droogste deel van Indonesië. Het is hier het hele jaar mooi weer, met weinig tot geen invloed van seizoenen of moessons. In december, januari en februari is de kans op regen wel wat groter.

Video

Prince John Dive Center

Als enige duikcentrum in de wijde omtrek (300 km) zul je bij Prince John in alle rust de meest mooie duiken kunnen maken. Andere duikers op dezelfde duikstek zul je niet tegenkomen. Er wordt gedoken in groepjes van maximaal 4 personen per gids. De duikstekken worden in overleg bepaald, uiteraard afhankelijk van het weer.

Duikpakketten

Begeleide bootduiken innercircle
De duikpakketten zijn gebaseerd op zgn inner circle duikstekken, in een straal van ca 6km rondom het resort.
Normaal gesproken kom je tussen twee duiken terug in het resort, maar er worden ook dagtrips en halve dagtrips aangeboden, naar wat verder weg gelegen stekken. Je betaalt daarvoor een kleine toeslag ter plekke. Bij de dagtrips is een lunch inbegrepen.

Een bijzondere locatie is een 2-daagse trip naar Pulau Pasosa, ofwel Turtle Island. Dit is een natuurreservaat waar de groene- en de lederschildpad hun broedplaatsen hebben. Je verblijft dan obv volpension aan boord. Bij 4 personen (maximum aantal deelnemers) betaal je hiervoor ter plekke 75 euro pp. Als je met minder personen bent kun je ook gaan, maar je betaalt dan wel voor de ontbrekende personen. De duiken zijn niet inbegrepen, die komen uit je duikpakket.

Er liggen twee grote wrakken die de moeite waard zijn (en natuurlijk kun je hier je wrakduik-specialty halen).
Het Mutiara wrak ligt 20-30 meter diep, is 80 meter lang en gezonken in 1957. Het schip ligt op zijn kant, en is volledig begroeid met zachte koralen.
Het Gili Raja wrak is alleen voor zeer ervaren duikers. Dit schip van 80 meter lengte ligt op een diepte van 50 meter. Je kunt hier alleen 1:1 met een gids naar toe, mits je aantoonbaar de juiste ervaring hiervoor hebt.

Huisrif
Voor de deur ligt een prachtig huisrif (500 meter lang, diepte 5-40 meter), ideaal voor macro-fotografen en nachtduiken. De andere duikstekken liggen op 5-10 minuten varen. Je zult duiken op maagdelijke riffen en indrukwekkende drop-offs vol met harde en zachte koralen, sponzen, gorgonen, enorme waaierkoralen en zwarte koralen. Daarnaast zijn er allerlei kleine grotjes en doorgangen. Afwisseling alom dus. Bij de drop-offs zitten regelmatig verschillende soorten rifhaaien, en er is een duikstek waar je bij volle maan kans hebt een zeekoe tegen te komen.

Wateren

In juli en augustus is er een grote kans op ontmoetingen met manta's op de duikstek Enu Wall. In Centraal Sulawesi is het het hele jaar prima weer. Gelukkig kun je hier het hele jaar door genieten van een rijke visstand. De watertemperatuur varieert van 24 graden tot 29 graden. De door ons geselecteerde resorts zijn ook prima met elkaar te combineren. Zowel beginners als gevorderde duikers zullen het hier prima naar hun zin hebben. Kom duiken en genieten in Indonesië!

Faciliteiten

Het duikcentrum heeft 3 boten. De 2 fiberglass boten, voor 4 tot 8 personen, worden gebruikt voor de dichterbij gelegen duikstekken. De grote comfortabele houten duikboot is voor maximaal 12 personen en wordt gebruikt voor de verder gelegen duikstekken en voor dagtrips. Je uitrusting wordt (als je dat wil natuurlijk) voor je gespoeld door de behulpzame staff.

Het duikcentrum heeft 12 liter aluminium tanks, met zowel INT als DIN aansluitingen. Er zijn 4 tanks van 15 liter (€ 2 per tank). Huuruitrusting is aanwezig (Scubapro) voor ongeveer 10 personen. Als je huuruitrusting nodig hebt vermeld dat dan meteen bij je boeking. Voor fotografen zijn er CD en DVD-branders aanwezig en er is een aparte afgesloten airconditioned camera-ruimte. Er is geen mogelijkheid tot duiken met nitrox.

Prince John Dive Resort - Diving Holidays
Prince John Dive Resort - Diving Holidays
Prince John Dive Resort - Diving Holidays
Prince John Dive Resort - Diving Holidays
Prince John Dive Resort - Diving Holidays
Prince John Dive Resort - Diving Holidays
Prince John Dive Resort - Diving Holidays
Prince John Dive Resort - Diving Holidays
Prince John Dive Resort - Diving Holidays
Prince John Dive Resort - Deluxe Bungalow
Prince John Dive Resort - Deluxe Bungalow
Prince John Dive Resort - Deluxe Bungalow
Prince John Dive Resort - Deluxe Bungalow
Prince John Dive Resort - Comfort Bungalow
Prince John Dive Resort - Comfort Bungalow
Prince John Dive Resort - Relax Bungalow
Prince John Dive Resort - Relax Bungalow
Prince John Dive Resort - Bar en strand
Prince John Dive Resort - Restaurant
Prince John Dive Resort - Diving Holidays
Prince John Dive Resort - Family House
Prince John Dive Resort - Family House
Prince John Dive Resort - Diving Holidays
Prince John Dive Resort - Family House
Helaas hebben wij op dit moment geen prijzen beschikbaar. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen door te bellen naar 020-5218100 of mail ons op info@divingholidays.nl.

Scroll en bekijk alle informatie:
▼ Corona voorwaarden "Reisgarantie"
▼ Aanbiedingen indien aanwezig
▼ Data en prijzen
▼ Duikpakketten
▼ Inclusief in de reissom
▼ Exclusief in de reissom

Corona voorwaarden - REISGARANTIE
Om weer een mooie duikreis te kunnen plannen hebben wij een Reisgarantie voor onze reizigers opgesteld. Gaat je geplande duikvakantie niet door, in verband met een aangepast reisadvies naar oranje of rood, door COVID-19, dan bieden wij deze garantie op de meeste bestemmingen. Klik op de link voor alle informatie over de garantie van Diving Holidays of bel of mail ons voor meer informatie.
Link naar Reisgarantie
Diving Holidays Reisgarantie

Een reis op maat

> De prijzen zijn uitgewerkt voor de genoemde vluchtcombinatie. Reizen met andere airlines en/of reizen via Manado, Jakarta, Den Pasar of Balikpapan is ook mogelijk. In dat geval kunnen andere vertrekdata ook mogelijk zijn.
> Er zijn nog diverse andere reisduren mogelijk voor Prince John, of combineer met een andere bestemming.
> Neem contact met ons op voor een offerte op maat!

7,8
Els van den Broeck, Henk van den Hove, Hilversum
Reisdatum: 30-08-2018
Prince John Dive Resort
'De duiken die we hebben gemaakt waren fantastisch. Prachtige koraalvelden. Het duikcentrum met het personeel geweldig. We zijn echt door hen verwend. Accommodatie laat te wensen over en is niet meer up to date. Behoeft echt een upgrading. De horecavoorziening was naar tevredenheid. Tip: Verwacht geen luxe van de accommodatie en kleine mankementen voor lief nemen. '
Cisca Duifhuis, Barendrecht
Reisdatum: 01-09-2017
Prince John Dive Resort
'simpel netjes schoon op wat beestjes na, vriendelijk personeel, lunch was voor mij persoonlijk beter als het avondeten, wat soms wat simpel was'
W. Elegeert, Stichte Vecht
Reisdatum: 17-03-2017
Prince John Dive Resort
'Ronduit een topplek waar iedereen heerlijk zijn/haar gang gaat. En de staff alles op de achtergrond regelt. Goed georganiseerd en toch gastvrij.'
Paul Bilman, Enschede
Reisdatum: 11-02-2017
Prince John Dive Resort
'Leuk duikretort, verwacht geen luxe. Lekker eten en fijn en vriendelijk personeel. Ook de duikgidsen deden veel moeite om het naar je zin te maken. '
W. Elegeert, Stichte Vecht
Reisdatum: 18-03-2017
Duikarrangement Prince John Dive Resort
'Met een duikpakket voor 20 duiken en onbeperkt huisrifduiken zijn wij (5 duikers en een snorkelaar) helemaal aan onze trekken gekomen. Wensen werden serieus genomen en indien mogelijk tegelijk voor de volgende duikdag ingepland.. ook had men ook voor de snorkelaar en volop tips en aanwijzingen voor kleine kreetjes en ander klein spul.


'
Paul Bilman, Enschede
Reisdatum: 12-02-2017
Duikarrangement Prince John Dive Resort
'Ik had vooraf een duikarrangement van 20 duiken. Ik was gewend aan 3 duiken per dag. Aldaar zijn 2 duiken per dag gebruikelijk. Er moest het een en ander omgezet worden toen ik aangaf een bepaalde dag 3 duiken te willen doen. Gemakkelijker ging het toen ik 2x 's avonds een nachtduik heb gedaan.'