Offerte duikvakantie

NOB Onderwatersport Lezersreis Egypte

Duikreizen NOB Lezersreis - 3 Wars Wreck route


Egypte Liveaboards , Egypte

Inclusief in de pakketreis:
• Retourvluchten Amsterdam - Hurgada v.v. met Corendon
• Handbagage inclusief
• Extra 15 kilo duikbagage (apart verpakt)
• Retourtransfers luchthaven - boot v.v.
• 7 nachten aan boord in 2-persoons gedeelde cabines
• 6 dagen duiken (3-4 duiken per dag en nachtduiken wanneer mogelijk)
• Volpension (ontbijt - lunch - diner)
• Softdrinks (water, thee, koffie, sappen, cola, fanta, sprite)
• Havengelden € 20,00 per persoon
• 12 liter aluminium tanks inclusief lood en lucht
• Gespecialiseerde wrakduikgidsen aan boord

• 30 kilo ruimbagage t.w.v. € 52,00 wordt handmatig toegevoegd na online boeking

v.a.€1387,- p.p.

Liveaboard "3 Wars Wreck" route Egypte

NOB Lezersreis Onderwatersport
Lezers van de Onderwatersport kunnen komend voorjaar inschepen aan boord van de Princess Diana voor een “drie oorlogen wrakkenroute” met de mogelijkheid tot het behalen van 3 NOB-specialisaties. Deze unieke lezersreis gaat langs de mooiste wrakken van de Rode Zee wordt georganiseerd door Diving Holidays. Je verblijft aan boord van een modern, comfortabel schip met twaalf ruime hutten. De Princess Diana heeft vier dekken waaronder een zonnedek en een ruim duikdek met duikplatform waar je je eigen plek hebt gedurende de reis. De boot is ruim en van alle gemakken voorzien en de service is persoonlijk.

Praktische informatie:
• Waar: drie oorlogen wraksafari Rode Zee vanuit Hurghada
• Wanneer: 19 tot en met 26 mei 2018
• Cursusleiding: Ferry van Dorst en Leonieke Goutier
• Aantal duiken: 6 dagen, 3 a 4 duiken per dag
• Niveau: 2* duiker
• Mogelijke NOB-specialisaties:
- Nitrox Basis
- Decompressieduiken
- Wrakduiken

Princess Diana liveaboard

De Princess Diana is een comfortabele stalen liveaboard die hoofdzakelijk aangeboden wordt voor full charters. De boot is in 2015 gebouwd en is 38 meter lang en 9 meter breed. Aan boord is er plaats voor maximaal 24 gasten, maar wij bieden de boot aan voor maximaal 22 gasten.
De boot is van alle gemakken voorzien en de service kenmerkt zich door vooral persoonlijke aandacht en weg van de massa.

Op het sundeck kan je relaxen in de zon, maar zijn er ook gedeeltes met schaduw. Het achterdek op het upperdeck heeft een lekker gedeelte waar je ook in de schaduw kan zitten. Op het maindek heeft een ruim duikdek met duikplatform waar je je eigen plaats gedurende de trip hebt. Binnen in de salon is een zitgedeelte, bar en eetgedeelte met het buffet.

NOB Specialisaties - Nitrox Basis, Decompressieduiken en Wrakduiken

Tijdens de reis bezoek je bekende en minder bekende wrakken in de Noordelijke Rode Zee. Op sommige wrakken komen nauwelijks duikers.
Tussen de duiken door geven Ferry van Dorst en Leonieke Goutier (DiveDiveDive) de NOB-specialisaties Nitrox Basis, Decompressieduiken en Wrakduiken. Nitrox (relatief meer zuurstof in je ademgas) verlengt de bodemtijd en zorgt dat je minder snel in deco komt. De basis nitroxopleiding is een leuke en leerzame opleiding waarin je leert duiken met EAN32 en EAN36. Door de diepte van de wrakken is het onvermijdelijk dat je af en toe de nultijd nadert of overschrijdt. In de NOB-specialisatie Decompressieduiken (alleen voor 3* duikers) leer je wat dat inhoudt, leer je duiken plannen en vaardigheden om stops te maken. Wrakduiken vereist vaak wat extra skills. Oriëntatie op een wrak, goede trim, bedachtzaam handelen als je een wrak binnengaat, reeltechniek en het gebruik van lampen zijn er een paar. De NOB-specialisatie Wrakduiken maakt je vertrouwd met deze praktische vaardigheden. De specialisatie is gemaakt voor het duiken op de Noordzee, maar er komt ook een “light” versie voor wrakduiken in tropisch en zoet water. In 2018 wordt het daardoor mogelijk om de NOB-specialisatie Wrakduiken ook in ander duikwater dan de Noordzee te volgen.

Hutten

De 12 ruime hutten zijn geschikt voor maximaal 24 gasten. Er zijn zowel hutten met aparte bedden en met een 2- persoonsbed. Ze zijn allemaal voorzien van airconditioning, koelkast, eigen badkamer met douche en toilet. Daarnaast zijn er voor elke gast handdoeken en een badjas beschikbaar.

Verblijf aan boord van Princess Diana is op basis van soft all inclusive. De smaakvolle en gevarieerde maaltijden worden meestal in buffetvorm geserveerd. Non alcoholische dranken zijn ook inbegrepen. Mocht je een dieet of speciale wensen hebben geef dit dan bij boeking door, dan kan de crew hier rekening mee houden.

Foto's

Soort duiken

Bootduiken, wrakduiken, stromingsduiken, nachtduiken, nitroxduiken. Minstens niveau 2* duiker. Specialisaties wrakduiken, nitrox basis en decompressieduiken aanbevolen.

Wrakken

De SS Thistlegorm is een Engels bevoorradingsschip. Je kunt gemakkelijk een hele week op dit mooie wrak duiken zonder een seconde verveeld te raken. Ze is ruim 130 meter lang en ligt op 31 meter diepte, met de top op 18 meter. Het voorste deel is ongeveer 85 meter lang en ligt rechtop op de zeebodem. Het achterste deel van nog eens zo’n 25 meter lengte ligt onder een hoek van 45 graden. Beide wrakdelen zijn nagenoeg intact. Ter hoogte van de motorruimte liggen losse onderdelen van schip en lading door elkaar: hier sloegen bommen in van een Duitse Heinkel He 111 bommenwerper, waarna de munitie in het ruim ontplofte. Want de Thistlegorm was volgeladen met allerlei hulpgoederen, materiaal en munitie voor het Britse leger dat in Noord Afrika strijd leverde tegen de Duitsers. Die lading maakt het wrak ook uniek in zijn soort.

Middenin de Rode Zee liggen de eilandjes van Abu Nuhas. De zee is hier verder leeg en het kan er soms goed spoken, met veel wind en hoge golven. Deze combinatie heeft er in de loop van de tijd voor gezorgd dat hier een paar mooie wrakken liggen. De vrachter Ghiannis D is gezonken in 1983, het stoomzeilschip Carnatic in 1869, de Chrisoula K. in 1981 en de vrachter Seastar in 1976. Allemaal op het rif gebotst. Allemaal prachtig begroeid en een oase van leven. Alle vier de wrakken zijn goed vanbinnen te bekijken. Volop reden om hier meerdere duiken per wrak te maken.

Het wrak van de SS Rosalie Moller is 108 meter lang. Het is weliswaar een zusterschip van de Thistlegorm, maar het duiken erop voelt anders. Net als de Thistlegorm is het een vrachtschip met midscheeps het stuurhuis en de motorruimte. Het schip is twee dagen na de Thistlegorm tot zinken gebracht, ook door een Duitse bommenwerper. De lading van de Rosalie Muller bestond uit kolen en dat maakt het wrak minder interessant. Het ligt ook wat dieper, tussen de 45 en 48 meter met het dek op ongeveer 35 meter.

Zo zijn er op de noord-route nog veel meer wrakken de moeite van een expeditie waard. Afhankelijk van het weer is er een ruime keuze: de Kingston, de tugboat, Ulysses, Miniya, HMS Nith en nog veel meer.

Foto's

Op slechts 5 uur vliegen van Nederland bevindt zich een schitterend duikparadijs: Egypte. Prachtige koraalriffen en kleurrijke vissen in alle soorten en maten. Egypte biedt zowel voor beginnende als ervaren duikers alle ingrediënten voor een onvergetelijke duikvakantie. Uit het grote aanbod van hotels en duikscholen heeft Diving Holidays een selectie gemaakt op basis van kwaliteit en sfeer.

Over Egypte

In Hurghada en El Gouna zijn de meest toeristische activiteiten en talrijke excursiemogelijkheden.
Sharm el Sheik is weliswaar toeristisch, maar is een prima uitvalbasis voor duiken in het Marine Park van Ras Mohammed en de Thistlegorm. Voel je meer voor kleinere dorpjes kies dan voor Dahab , Safaga of El Quseir .
De meest ongerepte duikgebieden vind je in het verre zuiden bij Marsa Alam of Hamata .

In Egypte kun je het gehele jaar door duiken. De watertemperatuur is gemiddeld een heerlijke 27 graden. Je kunt, afhankelijk van de plek, kiezen voor bootduiken of kantduiken. Kies je voor bootduiken, dan verblijf je de gehele dag op zee. Aan boord wordt er een lunch bereid. Na je tweede duik keer je weer terug naar vaste wal. Wanneer je een duikopleiding gaat doen, dan zullen de eerste 5 duiken in een ondiep, beschermd deel van de zee zijn, of in het zwembad. De 4 buitenwater-duiken doe je vanaf de boot of de kant.

Onze ervaren medewerkers helpen je graag bij het maken van een keuze.

Over de Duikervaring in Egypte

In Egypte kun je het gehele jaar door duiken. September en oktober behoren tot de topduikmaanden; de watertemperatuur is dan erg lekker en het land is niet meer zo heet als in de zomermaanden. In januari en december kan er rond de Rode Zee meer wind zijn, dit beïnvloedt het zicht en de golfslag. Elke duikschool heeft het recht om een checkduik van je te verlangen en vele duikscholen doen dit ook. De eventuele extra kosten hiervan voldoe je ter plaatse. Iedere duiker behoort in het bezit te zijn van een geldige medische keuring. Ook als je voor een opleiding kiest, dien je een keuringsbewijs te kunnen overleggen. Vraag hiervoor bij ons kantoor. In Sharm el Sheik, El Gouna en Safaga worden er veelal bootduiken aangeboden, waarbij je de gehele dag op zee verblijft en er twee duiken gemaakt worden. Tijdens het bootduiken wordt er, tegen betaling, een lunch geserveerd. In de namiddag keer je weer terug naar het hotel. Dahab kenmerkt zich door het kantduiken. Daar ga je met jeeps de kustlijn langs, steeds weer naar een andere locatie, waarvan de 'Blue Hole' een regelmatig bezochte plek is. De 'Red Sea Diving Safari' is het duikersparadijs voor de gevorderde duiker die veel wil kantduiken en een luxe verblijf van minder groot belang acht. In principe zijn het voornamelijk kantduiken, maar sinds kort zijn er ook mogelijkheden om enkele duiken te maken vanaf een boot. Dit kan alleen ter plaatse geregeld worden. Uniek zijn onze bestemmingen in El Quseir en Hamata. Daar bestaat de mogelijkheid tot zowel kant- als bootduiken.

Van april tot eind oktober is een duikpak van 3 tot 5 mm voldoende. Van november tot maart raden wij een 5 tot 7 mm duikpak aan. De keuze is afhankelijk van je lichaamsbouw en van hoeveel duiken je per dag wilt gaan maken. Bovendien biedt een duikpak je bescherming tegen mogelijke schaafwonden van het koraal. De door ons geselecteerde duikscholen hebben allen voldoende uitrustingen in de verhuur. Alleen de 'Red Sea Diving Safari' heeft een beperktere uitrustingsvoorraad. Daarom is het aanbevolen vanuit Nederland duikapparatuur mee te nemen of deze vooraf reeds door ons te laten reserveren.

* De meeste duikscholen in Egypte vragen een bijdrage van € 1,- per persoon per duikdag voor onderhoud van de recompressiekamer, deze toeslag dien je ter plaatse te voldoen.
* Voor het Ras Mohammed Marine Park wordt entreegeld gevraagd, dit bedraagt € 5,- en dien je ook ter plaatse te voldoen.

Foto's

Selecteer vluchten

Selecteer jouw vlucht 
 

Kies het gewenste kamertype en het aantal reizigers:


Exclusief

• Visum Egypte
• Alcoholische consumpties (bier ca. €3,00 en fles wijn ca. € 18,00)
• Duikmateriaal
• Fooien (ca. € 36,00 per persoon per week)
• Voor deze route zijn er geen Marine Park Fees van toepassing
• NOB specialisatieboeken en brevetregistratiekaarten
• Overige, niet gespecificeerde, kosten

Aan boord te voldoen:
• Afkoop Nitrox € 50,00 per persoon per week
• 15 ltr staal € 40,- per persoon per week
• Dubbele fles € 70,- per persoon per week
• Sidemount € 50,- per persoon per week
• Eventuele brandstoftoeslagen indien de prijzen stijgen, ca. € 45,00 per persoon per week

Egypte

Hoofdstad:

Cairo

Tijdsverschil:

0-1 uur later

Beste reistijd:

Maart t/m November

Staatshoofd:

Abdul Fattah al-Sisi

Voertaal:

Arabisch, maar men spreekt ook Engels

Nationale feestdag:

23 juli (dag van de revolutie van 1952)

Geld:

Euro, Dollar (USD), Egyptische Pond (EGP of LE).

Visum:

Bij aankomst ter plaatse dien je een visum aan te schaffen. Circa $25. Let op! Je paspoort moet nog geldig zijn tot 6 maanden na terugkomst in Nederland.

Vaccinaties:

Niet verplicht, wel aanbevolen door GGD.

Elektriciteit:

Standaard 220V/50Hz (Tip:neem verdeelstekker mee voor duiklampen e.d.)