Offerte duikvakantie

NOB Onderwatersport Lezersreis Egypte

Duikreizen


,

v.a.€1387,- p.p.

Liveaboard "3 Wars Wreck" route Egypte

NOB Lezersreis Onderwatersport
Lezers van de Onderwatersport kunnen komend voorjaar inschepen aan boord van de Princess Diana voor een “drie oorlogen wrakkenroute” met de mogelijkheid tot het behalen van 3 NOB-specialisaties. Deze unieke lezersreis gaat langs de mooiste wrakken van de Rode Zee en wordt georganiseerd door Diving Holidays. Je verblijft aan boord van een modern, comfortabel schip met twaalf ruime hutten. De Princess Diana heeft vier dekken waaronder een zonnedek en een ruim duikdek met duikplatform waar je je eigen plek hebt gedurende de reis. De boot is ruim en van alle gemakken voorzien en de service is persoonlijk.

Praktische informatie:
• Waar: drie oorlogen wraksafari Rode Zee vanuit Hurghada
• Wanneer: 19 tot en met 26 mei 2018
• Cursusleiding: Ferry van Dorst en Leonieke Goutier
• Aantal duiken: 6 dagen, 3 a 4 duiken per dag
• Niveau: 2* duiker
• Mogelijke NOB-specialisaties:
- Nitrox Basis
- Decompressieduiken
- Wrakduiken

Princess Diana liveaboard

De Princess Diana is een comfortabele stalen liveaboard die hoofdzakelijk aangeboden wordt voor full charters. De boot is in 2015 gebouwd en is 38 meter lang en 9 meter breed. Aan boord is er plaats voor maximaal 24 gasten, maar wij bieden de boot aan voor maximaal 22 gasten.
De boot is van alle gemakken voorzien en de service kenmerkt zich door vooral persoonlijke aandacht en weg van de massa.

Op het sundeck kan je relaxen in de zon, maar zijn er ook gedeeltes met schaduw. Het achterdek op het upperdeck heeft een lekker gedeelte waar je ook in de schaduw kan zitten. Op het maindek heeft een ruim duikdek met duikplatform waar je je eigen plaats gedurende de trip hebt. Binnen in de salon is een zitgedeelte, bar en eetgedeelte met het buffet.

NOB Specialisaties - Nitrox Basis, Decompressieduiken en Wrakduiken

Tijdens de reis bezoek je bekende en minder bekende wrakken in de Noordelijke Rode Zee. Op sommige wrakken komen nauwelijks duikers.
Tussen de duiken door geven Ferry van Dorst en Leonieke Goutier (DiveDiveDive) de NOB-specialisaties Nitrox Basis, Decompressieduiken en Wrakduiken. Nitrox (relatief meer zuurstof in je ademgas) verlengt de bodemtijd en zorgt dat je minder snel in deco komt. De basis nitroxopleiding is een leuke en leerzame opleiding waarin je leert duiken met EAN32 en EAN36. Door de diepte van de wrakken is het onvermijdelijk dat je af en toe de nultijd nadert of overschrijdt. In de NOB-specialisatie Decompressieduiken (alleen voor 3* duikers) leer je wat dat inhoudt, leer je duiken plannen en vaardigheden om stops te maken. Wrakduiken vereist vaak wat extra skills. Oriëntatie op een wrak, goede trim, bedachtzaam handelen als je een wrak binnengaat, reeltechniek en het gebruik van lampen zijn er een paar. De NOB-specialisatie Wrakduiken maakt je vertrouwd met deze praktische vaardigheden. De specialisatie is gemaakt voor het duiken op de Noordzee, maar er komt ook een “light” versie voor wrakduiken in tropisch en zoet water. In 2018 wordt het daardoor mogelijk om de NOB-specialisatie Wrakduiken ook in ander duikwater dan de Noordzee te volgen.

Hutten

De 12 ruime hutten zijn geschikt voor maximaal 24 gasten. Er zijn zowel hutten met aparte bedden en met een 2- persoonsbed. Ze zijn allemaal voorzien van airconditioning, koelkast, eigen badkamer met douche en toilet. Daarnaast zijn er voor elke gast handdoeken en een badjas beschikbaar.

Verblijf aan boord van Princess Diana is op basis van soft all inclusive. De smaakvolle en gevarieerde maaltijden worden meestal in buffetvorm geserveerd. Non alcoholische dranken zijn ook inbegrepen. Mocht je een dieet of speciale wensen hebben geef dit dan bij boeking door, dan kan de crew hier rekening mee houden.

Foto's

Soort duiken

Bootduiken, wrakduiken, stromingsduiken, nachtduiken, nitroxduiken. Minstens niveau 2* duiker. Specialisaties wrakduiken, nitrox basis en decompressieduiken aanbevolen.

Wrakken

De SS Thistlegorm is een Engels bevoorradingsschip. Je kunt gemakkelijk een hele week op dit mooie wrak duiken zonder een seconde verveeld te raken. Ze is ruim 130 meter lang en ligt op 31 meter diepte, met de top op 18 meter. Het voorste deel is ongeveer 85 meter lang en ligt rechtop op de zeebodem. Het achterste deel van nog eens zo’n 25 meter lengte ligt onder een hoek van 45 graden. Beide wrakdelen zijn nagenoeg intact. Ter hoogte van de motorruimte liggen losse onderdelen van schip en lading door elkaar: hier sloegen bommen in van een Duitse Heinkel He 111 bommenwerper, waarna de munitie in het ruim ontplofte. Want de Thistlegorm was volgeladen met allerlei hulpgoederen, materiaal en munitie voor het Britse leger dat in Noord Afrika strijd leverde tegen de Duitsers. Die lading maakt het wrak ook uniek in zijn soort.

Middenin de Rode Zee liggen de eilandjes van Abu Nuhas. De zee is hier verder leeg en het kan er soms goed spoken, met veel wind en hoge golven. Deze combinatie heeft er in de loop van de tijd voor gezorgd dat hier een paar mooie wrakken liggen. De vrachter Ghiannis D is gezonken in 1983, het stoomzeilschip Carnatic in 1869, de Chrisoula K. in 1981 en de vrachter Seastar in 1976. Allemaal op het rif gebotst. Allemaal prachtig begroeid en een oase van leven. Alle vier de wrakken zijn goed vanbinnen te bekijken. Volop reden om hier meerdere duiken per wrak te maken.

Het wrak van de SS Rosalie Moller is 108 meter lang. Het is weliswaar een zusterschip van de Thistlegorm, maar het duiken erop voelt anders. Net als de Thistlegorm is het een vrachtschip met midscheeps het stuurhuis en de motorruimte. Het schip is twee dagen na de Thistlegorm tot zinken gebracht, ook door een Duitse bommenwerper. De lading van de Rosalie Muller bestond uit kolen en dat maakt het wrak minder interessant. Het ligt ook wat dieper, tussen de 45 en 48 meter met het dek op ongeveer 35 meter.

Zo zijn er op de noord-route nog veel meer wrakken de moeite van een expeditie waard. Afhankelijk van het weer is er een ruime keuze: de Kingston, de tugboat, Ulysses, Miniya, HMS Nith en nog veel meer.

Foto's

Foto's

Selecteer vluchten

Selecteer jouw vlucht 
 

Kies het gewenste kamertype en het aantal reizigers: