Offerte duikvakantie

Las Norias

Duikreizen Las Norias


La Palma , Canarische eilanden

Inclusief in de pakketreis:
• Retourvlucht Amsterdam - Santa Cruz de la Palma v.v.
• Alleen handbagage inbegrepen
• Ruimbagage tegen betaling bij te boeken
• Verblijf op basis van logies
• Huurauto gedurende het verblijf

v.a.€519,- p.p.

Las Norias

Tussen Los Llanos en Puerto Naos op een hoogte van 220meter in een uitstekende klimaat zone, bevindt zich de Residencia met verschillende bungalows en huizen. Vanaf 2 tot 6 personen. Alle huizen en bungalows hebben zicht op de Atlantische oceaan en op de Bergen en zijn compleet ingericht. Het hele complex bevind zich in een tropische tuin met een verwarmd zwembad, een oase van rust, een omgeving waar u van uw vakantie kunt genieten. Er is een receptie waar u o.a. informatie over het eiland kan krijgen.

Bungalows

Bungalow met 1 slaapkamer
- 45 m2 groot
- 1 slaapkamer met een 2-persoonsbed
- grote kasten
- woonkamer met televisie en satelliet
- volledig uitgeruste keuken
- koffiezetapparaat en koelkast
- magnetron op verzoek
- badkamer met douche en toilet
- eigen terras met meubilair
- uitzicht op de oceaan en bergen

Bungalow met 2 slaapkamers
- 80 of 100 m2 groot
- 2 slaapkamers met een 2-persoonsbed
- grote kasten
- woonkamer met televisie en satelliet
- volledig uitgeruste keuken
- koffiezetapparaat en koelkast
- magnetron op verzoek
- 2 badkamers met douche en toilet
- eigen terras met meubilair
- uitzicht op de oceaan

Bungalow met 3 slaapkamers
- 120 m2 groot
- 3 slaapkamers met een 2-persoonsbed
- 2 badkamers met douche en toilet
- grote kasten
- lounge met televisie en satelliet
- grote serre
- volledig uitgeruste keuken
- koffiezetapparaat en koelkast
- magnetron op verzoek
- eigen terras met zitmeubilair en ligstoelen
- BBQ en zwembad
- spectaculair uitzicht op de oceaan

Klimaat

La Palma heeft een heel zacht klimaat, dus kan er eigenlijk het hele jaar door op worden gevlogen. In de maanden maart t/m juni is het eiland het groenst omdat het nattere seizoen dan achter de rug is, de temperaturen zijn dan nog steeds zeer aangenaam. De meeste regen valt overigens in het Noorden van het eiland in het hoger gelegen gebied. In deze periode is het in het Zuiden en Westen beter vertoeven. Voor de echte liefhebbers van de zon zijn de maanden juni t/m oktober geschikt. De temperaturen schommelen tussen de 20 en 26 graden Celsius, en de watertemperaturen liggen tussen de 18 en 25 graden. Het eiland van de eeuwige lente.

Soort eiland

Van de Canarische eilanden is La Palma verreweg het meest begroeid, en tevens een van de steilste eilanden ter wereld. Op het hoogste punt (2400 m. Roque de los Muchachos) is een serie telescopen te vinden die op het heelal gericht staan. Het uitzicht is hier zondermeer spectaculair ver boven het wolkendek. Er zijn volop wandelroutes te vinden, en een tocht door de Caldera de Taburiente (oude krater) mag niet ontbreken! Het eiland is bij uitstek geschikt om per auto te verkennen, en de benzine is hier niet duur! De Canarische eilanden vallen onder Spaans grondgebied, dus er kan gewoon met Euro worden afgerekend. Veel Nederlanders zijn al bekend met heerlijke klimaat van de Canarische eilanden, maar La Palma kent nog geen massatoerisme. Dus waar wacht je nog op?

Foto's

Casa de Buceo

Het duiken op La Palma wordt verzorgd door Joost en Nanneke, de eigenaren van duikschool Casa de Buceo. Zij verzorgen naast de gewone duiken ook alle PADI opleidingen t/m PADI Divemaster. Dit toegewijde koppel is al meer dan 5 jaar actief op het eiland, en weet hun gasten naar de mooiste duikstekken van La Palma te brengen. Ook de gasten die vaker terug blijven komen worden op hun wenken bediend. Een persoonlijke aanpak is hun sterke kant.

Kantduiken
De duiken worden vanaf de kant gemaakt. Op de meeste plekken is de waterkant goed bereikbaar en kan je zo het water inlopen! De duikstekken bevinden zich met name op de zuidelijke helft van La Palma, bij Los Llanos, Puerto Naos, de vuurtoren van Fuencaliente, en bij Los Cancajos. Afhankelijk van het weer wordt een planning van enkele dagen gemaakt voor de duiklocaties, en een tijd afgesproken. Joost en Nanneke ontmoeten jullie dan op de afgesproken plaats. Maar je mag natuurlijk ook met hen meerijden. Wil je gebruik maken van duikmateriaal van Casa de Buceo, dan brengen zij je materiaal naar de duikstek, en na afloop nemen ze het weer mee en maken ze het ook weer schoon. De prijs voor het huren van een volledige uitrusting ligt op € 7,00 per duik.

Goed om te weten

De duikschool heeft voor ongeveer 10 personen een uitrusting klaar liggen. De watertemperaturen schommelen tussen de 18 en 26 graden, dus er wordt met 7mm pakken gedoken, maar een 5mm volstaat ook prima in de warmere maanden. De duikzaak is gevestigd in het centrum van Los Llanos, in Calle Calvo Sotelo, een klein straatje met meerdere buitensport zaken en enkele gezellige terrasjes in de buurt. Hier zijn ook tal van duikboeken en accessoires te kopen. Het is verplicht een duikverzekering te hebben wanneer je gaat duiken op La Palma. Heb je die nog niet, dan kun je die ook bij de duikschool afsluiten. Dit kost € 5,00 per dag, of € 20,00 per week.

Onderwaterleven
De duikstekken rondom La Palma zijn verrassend verschillend, van ondiepe duiken op wit zand, tot steile wanden met zwart koraal op 30 meter, en rijk begroeide duikstekken en grotten. Is de branding in het Westen te hoog, dan kan er altijd in het Oosten worden gedoken. Tijdens alle duiken word je vergezeld door tal van trompetvissen, brasems, slijmvissen en juffertjes. Murenes en zeehazen zijn veel geziene gasten. Trekkersvissen, barracuda’s, roggen, en zelfs engelhaaien kun je hier tegenkomen!

Las Cabras

Las Cabras is één van de duiklokaties op La Palma, aan de zuidoostkant van het eiland. Een bijzondere plek en onder water kenmerkt deze plek zich door de kleurrijke begroeiing op de rosten en een stijlwand naar een onpeilbare diepte. En sinds kort heeft een schilpad besloten om daar te gaan wonen. Bijna elke duik komen we hem wel tegen. Nu maar hopen dat ie daar nog een tijdje blijft. De schildpad is een vrij kleine karetschildpad (Eretmochelys imbricata) en is bij vlagen zeer nieuwsgierig. Hij kan soms minuten lang met je meezwemmen totdat ie het zat is en weer zijn eigen weg volgt. We hebben ook een kort filmpje die je hier kunt bekijken…

Zeepaardjes op La Palma
La Palma duiken ZeepaardjeVoor ons is het bijna de gewoonste zaak van de wereld, zeepaardjes vinden. Ze zien is steeds weer een geweldige ervaring. Wat een mooie en fragiele beestjes zijn het toch. Op bepaalde duikstekken, zoals Malpique, Puerto Naos en La Bombilla is het eigenlijk een kwestie van er naartoe duiken, even zoeken en, ja hoor, daar zit er eentje! Zeepaardjes hebben vaak een vaste plek en zijn ook vaak met z´n 2-tjes, een paartje waarbij het mannetje vaker te vinden is dan het vrouwtje. Omdat ze toch wel goed gecamoufleerd zijn is het wel altijd even zoeken. En soms lukt het ook niet ook al weten we dat ze daar ergens zitten. Gelukkig hebben we vaak geluk en zien zelfs mensen die voor het eerste duiken meteen een zeepaardje!

Cueva de Agua Dulce
De Cueva de Agua Dulce (de zoetwatergrot) is een ondiepe grot waar zout en zoutwater bij elkaar komen wat een ´troebel´ effect geeft, vergelijkbaar met een thermocline. Het alsof het water trilt. Dit fenomeen is ook bekend onder de naam halocline. De grot zelf is alleen met rustige omstandigheden en vanaf boot te beduiken. Dus als het even kan bezoeken we deze bijzondere grot. Hieronder een filmpje van de Cueva de Agua Dulce.

Foto's

Canarische eilanden in het kort

De Canarische eilanden zijn ideale duikbestemming voor iedereen die met slechts een paar uur vliegen toch een vakantiebestemming wil met een heerlijk warm klimaat. Er kan hier lekker gedoken worden, maar naast het duiken is er ook volop te zien en doen. Lekker eten, cultuur, natuur en duiken. We hebben meer accommodaties op La Palma! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Over de duikervaring

La Palma biedt het betere duiken van de Canarische eilanden.

De watertemperaturen schommelen gedurende het jaar tussen de 18 en 25 graden Celsius, waardoor er eigenlijk altijd gedoken kan worden. De duiken worden in principe vanaf de kant gemaakt, maar bootduiken kan op aanvraag wel worden verzorgd. La Palma heeft een heel afwisselend aanbod van onderwaterlandschappen, van donker tot wit zand, ondiepe vlaktes met grote rotsen, tot steile wanden en grotten. Je vindt hier relaxte duiken met een behoorlijke verscheidenheid aan vissen, schaaldieren, inktvissen, murenes en slakken. Met een beetje geluk kom je hier zelfs een engelhaai tegen! De eilanden worden in de zomermaanden ook wel door walvissen bezocht! Casa de Buceo helpt je graag om alle duikwensen in te willigen en heten je van harte welkom bij hun duikzaak.

Over het land

De Canarische eilanden liggen in de Atlantische Oceaan, ter hoogte van Marrakesh, Marokko. De eilanden behoren tot Spaans grondgebied en er wordt dan ook voornamelijk Spaans gesproken. De Canarische eilanden bestaan uit 7 verschillende eilanden: El Hierro, La Palma, La Gomera, Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote.

De eilanden zijn allemaal door vulkanische activiteit ontstaan en een aantal vulkanen zijn nog actief. Deze zelfde vulkanische oorsprong zorgt voor een vruchtbare grond voor planten en gewassen en tevens de steile hellingen van bijvoorbeeld La Palma. Op een aantal eilanden zijn grote bananenplantages aangelegd vanwege het goede klimaat. De wind vanuit de Sahara zorgt het hele jaar door voor warme lucht. Het klimaat maakt dat er het hele jaar door op deze bestemming gereisd kan worden, en veel Europeanen er een aantal maanden per jaar doorbrengen. Een prima plek voor jouw duikvakantie dus!

Foto's

Selecteer vluchten

Selecteer jouw vlucht 
 

Kies het gewenste kamertype en het aantal reizigers:


Duikpakketten

6 begeleide kantduiken incl. fles/lucht/lood
18-02-2018 t/m 31-03-2019 € 172
10 begeleide kantduiken incl. fles/lucht/lood
18-02-2018 t/m 31-03-2019 € 287
Padi Open Water cursus, 6/8 duiken incl. uitrusting en brevet, excl. cursusboek
18-02-2018 t/m 31-03-2019 € 391
Padi Advanced cursus, 5 duiken incl. fles, lucht, lood excl. uitrusting, boek en brevet
18-02-2018 t/m 31-03-2019 € 292

Het weer in La Palma:

La Palma heeft een subtropisch klimaat. De temperaturen zijn in de winter rond de 15 tot 20 graden en in de zomer rond de 20 tot 25 graden.

Staatshoofd:

Felipe Juan Pablo Alfonso de Todos los Santos de Borbón y de Grecia (Madrid, 30 januari 1968)

Voertaal:

Spaans is de officiële taal op La Palma. Daarnaast wordt er in enkele hotels en onder een klein deel van de bevolking Engels gesproken.

Godsdienst:

Geld:

Euro

Nationale feestdag:

Eind januari – Fiesta del Almendro en flor Maart – Dia de Pascua 5 augustus – Baja de la Virgen de Las Nievas (om de 5 jaar) 15 augustus – Fiesta de San Mauro Abad Mei – Corpus Cristi Eind juni – San Antonio del Monte Hele maand juni – Fiesta de la Patrona November – San Martin-festival