Offerte duikvakantie

Landmark Marina

Duikreizen Landmark Marina


Palau , Micronesië

Inclusief in de pakketreis:
• Retourvlucht Amsterdam - Hong Kong - Manilla v.v.
• Retourvlucht Manilla - Guam - Palau met United Airlines v.v.
• Ontvangst op de luchthaven
• Retourtransfer luchthaven - hotel v.v.
• Verblijf op basis van logies en ontbijt
• Inclusief 2 bootduiken per dag, inclusief fles/lucht/lood
• Kayak excursie additioneel mogelijk

• Exclusief een overnachting op Manilla

v.a.€,- p.p.

Accommodatie

Onlangs geheel gerenoveerd, gelegen naast de duikschool

Maar liefst 2 jaar heeft men gewerkt aan de verbouwing van dit viersterrenhotel, en het resultaat mag er zijn! Het Landmark Marina Hotel ligt naast duikschool Fish ’n Fins. Met 35 moderne en luxe kamers is dit hotel de ideale uitvalsbasis voor een geslaagde duikvakantie.

Het hotel heeft geen strand, maar kijkt mooi uit over de lagune, met de Rock Islands voor je deur. Je kunt wel zwemmen, er is een trapje naar het water.

Verblijf

De kamers zijn modern ingericht, maar met een warme uitstraling. De grote schuifdeuren naar het balkon geven je vanuit je kamer uitzicht over de duikschool, de lagune en de nabijgelegen eilanden. Omdat het hotel aan het haventje ligt, is er altijd een gezellige bedrijvigheid van bootjes.

Je verblijf is op basis van logies/ontbijt. Het ontbijtbuffet is uitgebreid en varieert dagelijks. Zo maken ze lekkere zoete cakejes van de locale kokosnoot voor je, en er ligt vers fruit van het eiland. Bij aankomst wordt je begroet met een tropisch drankje.

Faciliteiten

Je kamer heeft een hardhouten vloer. De queen-size bedden zijn comfortabel met lekkere kussens. Ook zijn er kamers met 2 eenpersoonsbedden. De badkamer heeft een douche en toilet en allerlei heerlijke badkamerproducten.

Voor het diner kan je terecht in het restaurant. Je kunt ook buiten eten, zelfs aan het haventje.

Bijzonderheden

Het Landmark Marina Hotel heeft zijn eigen haventje en bootjes. Dit is handig voor niet-duikers die graag een snorkel- of kayaktripje willen maken.

Bij dit hotel staat klanten-tevredenheid hoog in het vaandel. Als er maar iets is, vraag gerust naar de manager, William Tsung. Hij doet er alles aan om je verblijf naar volle tevredenheid te laten verlopen.

Foto's

Fish n Fins

Voordat we je vertellen wat je allemaal te wachten staat als je gaat duiken op Palau, nemen we je eerst mee op een reis door de geschiedenis... In 1960 kwam Jacques Cousteau en zijn beroemde schip de Calypso naar Palau.

In zijn rapportages lees je terug dat, volgens zijn opinie, de duikwateren van Palau de beste ter wereld zijn. De rapportages trokken de aandacht van een jonge snorkelaar uit Palau, mr Toribiong. Hij leerde duiken met perslucht en vijf jaar later was hij een van de eerste locals die de riffen van Palau op zijn duimpje kende.

Samen met een marine bioloog uit Californie opende hij in 1972 de eerste duikshop van het eiland, Fish ’n Fins. In 1980 begonnen ze met het ontdekken en documenteren van gezonken Japanse oorlogsschepen uit de 2e Wereldoorlog. In een paar jaar tijd vonden ze maar liefst meer dan 30 wrakken!

Na het onderzoeken van de beroemde “jelly-fish lakes”, de meren met kwallen zonder tentakels. In 1996 is er een IMAX film gedraaid met mr. Toribiong in de hoofdrol. Wellicht ken je deze film, met als titel “The Living Sea”.

In 1998, na 25 jaar ontdekken, heeft hij Fish ’n Fins verkocht aan zijn vrienden en duikpartners, Tova en Navot Bornovski. Maar met een beetje mazzel ontmoet je hem nog in de duikshop, hij komt regelmatig een praatje maken...

Je begrijpt vast waarom Diving Holidays heeft gekozen voor samenwerking met dit PADI duikcentrum, Fish ’n Fins. Wij denken dat nergens ter wereld zo’n schat aan informatie over de locale duikstekken te vinden is, als hier, bij deze mensen!

Ook zijn zij de eigenaren van de Palause live-aboard, de Ocean Hunter. Het duikcentrum is modern uitgerust en duiken bij Fish ’n Fins staat garant voor veiligheid en excellente service.

Faciliteiten

Fisn ’n Fins is geauthoriseerd dealer van o.a. AquaLung, Seaquest en DeepSea. Mocht je iets vergeten hebben, dan kan je hier voor al je duikmaterialen terecht. Het huren van duikmaterialen is geen enkel probleem. Ze werken met de allernieuwste spullen. Ook is het centrum uitgerust met een Photo-Shop. Er is een expert aanwezig op het gebied van digitale Edit, Final Cut en Adobe. Er wordt gewerkt op een PowerMac G5. Films bewerken, foto’s uitprinten, het kan er allemaal.

Natuurlijk kan je hier terecht voor cursussen. Alle PADI cursussen worden gegeven in het duikcentrum. En voor een gezellige lunch of een drankje tussendoor is het restaurant naast de deur.

Reistijd

Vaak krijgen we de vraag over de beste reisperiode voor Palau. Je zou kunnen stellen dat er sprake is van een natte periode, van Juli tot September en een droge periode van Oktober tot Juni. Maar onze experts op Palau hebben ons verteld dat dit eigenlijk achterhaald is. Met een gemiddelde temperatuur van 27 graden, en een buitje regen wat het hele jaar kan voorkomen is het hier altijd prima. Grappig is dat de gemiddelde watertemperatuur een graad hoger is dan de landtemperatuur, namelijk 28 graden.
Het zicht is het hele jaar door geweldig, met soms een uitschieter naar boven of beneden. Ben je geïnteresseerd in een bepaald onderwerp, dan is het lijstje hieronder wellicht handig:

In December, Januari en Februari is het Manta-seizoen. In Februari, Maart, April en Mei komen er veel haaien om te paren. In Augustus en September worden de kleine haaien geboren en zie je soms scholen van 100 stuks en meer. Juni en Juli zijn de maanden met het allerbeste zicht in de lagune en ideaal voor wrakduiken.

Faciliteiten tijdens het duiken

Je bent natuurlijk niet helemaal naar Palau gekomen om opeengepakt met een grote groep van 20 duikers in het water te liggen. Dat hebben ze bij Fish’nFins begrepen, en ze beperken het aantal duikers tot een klein aantal per groep. Het duikcentrum heeft 6 boten ter beschikking. Alle boten hebben kussens om op te zitten, een zonnedak en droge opbergruimte voor je spullen. Fish’n Fins duikt met aluminium tanks, variërend in inhoud. Ook NITROX is aanwezig, gratis voor onze gasten. Tanks hebben DIN of Int. aansluiting.

De internationale staf wordt vergezeld door lokale divemasters en kapitein. Er is zuurstof aan boord.

De duikdag

De boot vertrekt rond half negen. Al naar gelang de duikstekken, ben je weer terug tussen half vier en half zes. Je maakt twee duiken per dag, en tussen de duiken door is er gelegenheid om te snorkelen. De kapitein brengt je graag naar het nog intacte en ondiep gelegen wrak van een van de oorlogsvliegtuigen, of naar de plek waar je de enorme Tridacna schelpen kunt bewonderen. De lunch wordt meestal gebruikt na de tweede duik. Je gaat dan ergens op een verlaten strandje aan land, om te picknicken. En... een gratis schoonheidsmasker van witte klei behoort ook tot de mogelijkheden: vraag de kapitein om je naar de Milky Way te brengen!
Na terugkomst spoel je het zout van je af in de douches met koud- en warm water. Ook voor je uitrusting zijn er uitmuntende spoelgelegenheden, met een aparte unit voor het spoelen van fotoapparatuur. Er is 24 uur bewaking op het terrein, zodat je spullen veilig kunnen drogen.

De duikstekken

Er is zoveel te zien, dat je vakantie altijd te kort zal duren. Palau staat al jaren in de top 5 van duikbestemmingen met grote vis! Haaien, manta’s, adelaarsroggen, schildpadden, grote scholen baarzen en nog veel meer. Zo leven hier bijvoorbeeld ook de niet-gevaarlijke zoutwater krokodillen…

In Palau is het onderwaterleven zo uitbundig omdat er stroming kan staan. Soms wordt er gedoken met rifhaken. Je bevestigt een haak op een plek waar je het rif niet kan beschadigen, je zorgt voor een klein beetje drijfvermogen en dan wapper je als een vlag op de stroming. De divemasters leren je precies hoe het werkt, en het grote voordeel is dat je je handen vrij hebt voor bijv. fotografie.

Blue Corner
Deze duikstek staat te boek als een van de beste duikstekken ter wereld. De scholen vis die je hier ziet zijn ongekend. Er zit hier van alles, haaien, tonijn, schildpadden, roggen, grote baarzen, barracuda, je komt hier werkelijk ogen tekort. En alles zwemt letterlijk op een neuslengte om je heen. Met een beetje mazzel en in het goede seizoen zie je hier zelfs hamerhaaien, walvissen, merlijnen en zeilvis, manta’s of walvishaaien... Hier krijg je nooit genoeg van.

Wrakduiken
Chuyu Maru, Jake Seaplane, Helmet Wreck, Kamikaze Maru… het zijn zo maar een paar namen van de meer dan 30 verschillende oorlogswapentuigen die je hier kunt beduiken. Van elk wrak kent men hier de historie en dat maakt het duiken erop wel bizar, maar ook heel bijzonder. Je voelt als het ware de geschiedenis van de bombardementen en de oorlog herleven. Ook al omdat er nog gewoon munitie ligt, waarbij natuurlijk geldt dat je dat NOOIT mag meenemen!

Nautilus-dive
Fotografen en andere liefhebbers opgelet: tegen bijbetaling van 35 USD maak je hier een van de meest bijzondere duiken van je leven! De nautilus is de enige inktvissoort met een uitwendige schelp. Ze zien eruit als een soort slakkenhuis en kunnen wel 30 centimeter groot worden. De schelp is voorzien van kamers, deze groeien in aantal naarmate de grootte van de schelp en de leeftijd van het dier toeneemt. Het dier pompt minder of meer water in de schelp, zo zwemt, stijgt en daalt hij. minimaal 8 duikers.

Jellyfish Lake
Dit is geen duik, maar een snorkelavontuur. Na je duikdag maak je een korte wandeling door de jungle van Palau. Je komt aan bij een meer en je pakt je snorkel uitrusting. Je gaat te water en wat je dan meemaakt gaat je verstand te boven...
Je wordt omringd door kwallen, kwallen en nog eens kwallen. Ze hebben wel tentakels, maar ze steken je niet. Meer dan vijf miljoen (!) exemplaren leven hier en ze trekken elke dag mee met het zonlicht, van de ene naar de andere kant. Duiken is verboden omdat de bubbels in de luchtzakken van de kwallen gaat zitten en ze vervolgens naar de oppervlakte duwen. Maar dat geeft echt niet, de ervaring is toch wel onvergetelijk...

Chandelier Cave
Duik door een gangenstelsel in een onderwatergrot met vijf verschillende kamers. Ze zijn alle vijf te bereiken en een ervan is helemaal boven water. De glitterende kalkzandstenenen stalagmieten en stalagtieten lijken op kaarsenstandaards en geven een onwerkelijk, sprookjesachtig effect. Het is tijdens deze duik de bedoeling dat je wegblijft van de bodem, dus zorg voor een neutraal drijfvermogen. Hierdoor waait er namelijk geen sediment op, en is het water werkelijk kristalhelder!

Je duikt altijd met een lamp, want in de grotten is het stikdonker. Het helderblauwe licht van de ingang van de grot is overigens prachtig om te zien, kijk vooral dus even achterom... Het onderwaterleven is misschien niet al te uitbundig aanwezig, maar met wat geduld en geluk vind je hier de mandarijnvis!

Ulong Channel
Tijdens volle maan in de maanden April, Mei, Juni en Juli komen er hier duizenden baarzen naar toe om te paren. Normaal gesproken is de baars een eenling, maar nu dus even niet! Ook de “altijd vriendelijke” Titan Triggerfish maakt hier dan zijn nest. Kijk uit voor jaloers en territoriaal gedrag.

New Drop Off
De enorme waaierkoralen die hier groeien maken deze duikstek zeer geliefd bij fotografen. Dikke, grote zachte koralen zijn hier nog gezond en kleurrijk, van zachtroze tot felpaars. Rifhaaien maken hun opwachting langs de riffen en verder vind je hier grote scholen vlindervissen, diklipvissen en nog meer tropisch onderwaterleven.

Foto's

Micronesië in het kort

Aan de andere kant van de wereldbol ligt in het noordwestelijk deel van de Pacific het betoverende Micronesië, bestaande uit 8 eilandengroepen waaronder Yap, Palau en Guam. Overigens is Micronesia geen land staatkundig gezien. Yap is onderdeel van de Federale Staten van Micronesia (FSM) samen met Kosrae, Chuuk en Phonpei. Palau is een apart land wat niet bij de FSM behoort.

Over het land

Yap is één van de eilandengroepen en het eiland Yap Proper is het hoofdeiland en dat is veruit ook het grootste eiland. Inclusief het buitenrif is dit groene, heuvelachtige eiland ongeveer 75 vierkante kilometer. Het is bijna niet te geloven, maar hier worden nog steeds stenen als betaalmiddel gebruikt. Deze stenen zijn vaak rijkelijk versierd en hebben in het midden een gat maar een credit cards wordt ook geaccepteerd.
Eén van de belangrijkste redenen om naar Yap te gaan, zijn de manta’s. Meer dan 100 manta’s leven hier het gehele jaar door. Van december tot en met april zijn de manta’s, vanwege het paarseizoen, in nog grotere getale aanwezig. In de wateren rondom Yap is er veel plankton aanwezig, waarmee de manta’s zich voeden. Plankton beïnvloedt wel enigszins het zicht onderwater.

Yap kent een tropisch klimaat: heet en vochtig. Van november tot en met mei waait de wind uit de noordoost hoek, dan is er de minste neerslag. De meeste neerslag valt in de maanden juni, juli en augustus.
Een heerlijk hotel en topduiken maken deze trip tot een “once in a lifetime experience”!

Over de duikervaring

Uniek voor dit gebied zijn de verschillende poetsstations voor manta’s. Kleinere rifvisjes verlossen de manta’s hier van hun parasieten. Terwijl de manta’s langzaam rondcirkelen kun je heerlijk rustig genieten van deze majestueuze roggen! Natuurlijk is er nog veel meer te zien op deze tropische koraalriffen. Er zijn canyons, steile wanden, rifoverhangen, kanalen en een rijk gevarieerde visstand met verschillende soorten rifhaaien, pijlstaartroggen, barakuda’s, papegaaivissen en vele andere soorten. Geregeld worden er nog nieuwe duikstekken ontdekt!

Palau

Je hebt er een eind voor gevlogen, en dan wordt eindelijk de daling ingezet....
Wij weten zeker dat je je ogen niet gelooft, als je aanvliegt op de eilandengroep Palau. Niet voor niets noemt men deze eilanden de “Pearls of the Pacific”. De kleurenpracht van de groene eilanden, in combinatie met de azuurblauwe lagunes en het donkerblauwe water van de Stille Oceaan is werkelijk adembenemend.

En, ben je eenmaal op Palau, dan wil je voorlopig niet meer terug naar huis! Er ligt hier een wereld aan nieuwe ontdekkingen op je te wachten, zowel boven- als onder water. Palau staat, samen met Truk Lagoon, op de onbetwiste eerste plaats als het om wrakduiken gaat. Oorlogsschepen, watervliegtuigjes en grote vliegtuigwrakken uit de Tweede Wereldoorlog liggen klaar om door jou bedoken te worden.

Maar ook de ongerepte riffen van Palau maken deze bestemming tot een ongekend paradijs. Duikspots met 30 tot 40 grijze rifhaaien zijn geen uitzondering. Kristalhelder water, “Blue Holes”, grotduiken, en een immense variëteit aan bekende en onbekende diersoorten maken van duiken en snorkelen op Palau een belevenis om nooit te vergeten. Wat dacht je bijvoorbeeld van Jellyfish Lake, het beroemde meer waar je kan snorkelen met, letterlijk, duizenden kwallen zonder tentakels?

Palau ligt in het werelddeel Oceanië, en is onderdeel van de regio Micronesië. Palau beslaat het uiterste westelijk deel van de eilandengroep “Carolinen”. Ten westen van Palau liggen de Filippijnen, ten zuiden ligt Indonesië.
Palau bestaat uit meer dan 340 eilanden, waarvan er zo’n 12 bewoond zijn. De meeste eilanden zijn vulkanisch van oorsprong, maar veel eilanden bestaan ook uit kalksteen en koraal. Het grootste eiland is Babeldaob, dat 80% van de totale landmassa van Palau vormt. Daar ligt ook het vliegveld. Onze bestemming is Koror. Koror is de naam van een van de eilandengroepen van Palau, maar ook van de hoofdstad.

Het eiland Koror is verbonden met bruggen naar Babeldaob, en naar nog twee andere eilanden, Ngerekebesang en Malakal. Onze prachtige resorts liggen verspreid over de eilanden, maar waar je ook verblijft, je bent nooit verder als een kort taxiritje verwijderd van Koror of het vliegveld.

Engels wordt op Palau overal gesproken. Men leeft hier voornamelijk van het toerisme en visserij. Verse tonijn zal dan ook zeker op je menukaart voorkomen.

Wil je een blijvende herinnering aan Palau, en hou je van parels, dan ben je aan het goede adres. Er zijn verschillende parelkwekerijen op de eilanden.

En iets heel anders: hou je van een lekker koud biertje? Palau heeft een eigen biermerk: Red Rooster!
Vaak krijgen we de vraag over de beste reisperiode voor Palau. Je zou kunnen stellen dat er sprake is van een natte periode, van Juli tot September, en een droge periode, van Oktober tot Juni. Maar onze experts op Palau hebben ons verteld dat dit eigenlijk achterhaald is. Met een gemiddelde temperatuur van 27 graden, en een buitje regen wat het hele jaar kan voorkomen is het hier altijd prima. Grappig is dat de gemiddelde
watertemperatuur een graad hoger is dan de landtemperatuur, namelijk 28 graden.

Het zicht is het hele jaar door geweldig, met soms een uitschieter naar boven of beneden. Ben je geïnteresseerd in een bepaald onderwerp, dan is het lijstje hieronder wellicht handig:
In December, Januari en Februari is het Manta-seizoen. In Februari, Maart, April en Mei komen er veel haaien om te paren. In Augustus en September worden de kleine haaien geboren, en zie je soms wel scholen van 100 stuks en meer. Juni en Juli zijn de maanden met het allerbeste zicht in de lagune, en idaal voor wrakduiken.

Foto's

Selecteer vluchten

Selecteer jouw vlucht 
 

Kies het gewenste kamertype en het aantal reizigers:


Exclusief

• Exclusief een overnachting op Manilla
• Vertrekbelastingen
• Huur duikuitrusting
• Lunch en Diner
• Reis- en/of annuleringsverzekeringen
• Duikverzekering

Micronesië

Hoofdstad:

Palikir

Tijdsverschil:

9 uur later

Beste Reistijd:

November t/m April

Duikkaarten

Duikkaart

Staatshoofd:

President Joseph J. Urusemal

Voertaal:

Engels

Godsdienst:

Rooms-Katholiek (50%) Protestant (47%) Overig (3%)

Nationale feestdag:

3 november

Geld:

Amerikaanse Dollar

Visum:

Niet nodig Let op! Je paspoort moet nog geldig zijn tot 6 maanden na terugkomst in Nederland.

Vaccinaties:

Niet verplicht

Elektriciteit:

120V/60Hz (tip: Wereldstekker mee)