Offerte duikvakantie

Kerkweg House

St. Eustatius , St. Eustatius

Inclusief in de pakketreis:
• Retourvlucht Amsterdam - St Maarten met KLM v.v.
• Retourvlucht St Maarten - St Eustatius met Winair (dagkoers)
• Ontvangst op de luchthaven
• Retourtransfers luchthaven - Kerkweg House
• Verblijf op basis van logies
• Ruimbagage is inbegrepen. Klik op AIRLINES aan de linkerzijde voor details.

Bel voor prijzen
(020-5218100)

Beschikbaarheid

Soms wordt dit huis voor lange termijn verhuurd door de eigenaar. Heb je interesse in een verblijf? Neem dan contact met ons op en wij gaan voor je na of Kerkweg House vrij is voor jou.

Kerkweg House

Dit prachtig gerestaureerde huis is gelegen in het historische centrum van Oranjestad op loopafstand van het Scubaqua duikcentrum. Dit huis met twee slaapkamers (1 tweepersoonsbed / 2 single bedden) is volledig uitgerust met een keuken, woonkamer en eetkamer, twee badkamers en een terras. Op de eerste dag van aankomst vind je een eenvoudig ontbijt in de koelkast.

In dit fijne huis kun je lekker zelf je gang gaan. Je hebt genoeg ruimte en naast relaxen kun je er ook heerlijk koken.

Seizoenen

Duiken doe je bij Scubaqua. Houdt van ongeveer half juli tot en met half oktober rekening met het orkaanseizoen, dan kan er mogelijk niet elke dag worden uitgevaren en is er meer wind en regen. De laatste jaren zijn orkanen hier uitgebleven en dan is het een perfecte periode met vlakke zee en zeer goed zicht. In september is de kans op orkanen het grootste. Scubaqua neemt in september in principe geen boekingen aan, omdat de boten dan het water uitgaan voor onderhoud.

Huren van auto of scooter

Wil je naast duiken het eiland verder verkennen dan kun een scooter of auto huren. Maar neem een goed boek mee, want het eiland is niet heel groot! Zorg er wel voor dat je een geschikt rijbewijs kunt tonen waarmee je een 125cc scooters mee mag besturen. Andere optie is het huren van een auto icm een geldig rijbewijs.

Video

Foto's

Scubaqua

Duik met Scubaqua op St. Eustatius' maagdelijke riffen, wrakken, pinnacles en steile wanden.

Scubaqua wordt gerund door de Nederlandse Marieke en Mike. Zij zullen er alles aan doen om je een onvergetelijke duikvakantie te bezorgen. Het is een duikschool met een gezellige familiaire sfeer en extra veel aandacht voor hun gasten. Hun motto is "wat we beloven doen we ook" en dat zul je zeker gaan merken. Duikopleidingen kunnen naar wens in het Nederlands gegeven worden.

De duikschool ligt direct aan de kust. De duikboten van Scubaqua vertrekken vanuit een nabij gelegen haventje. Het is net te ver om te lopen, dus je gaat er met de truck van de duikschool naar toe. De "Green Flash" is één van hun nieuwste duikboten welke tot 20 duikers kan vervoeren. Na korte tijd blijkt al dat het een fantastische boot is voor groepen duikers van 13 tot 18 personen. Dus heb je een duikreis met vrienden in gedachten..?

Gebrevetteerde duikers zullen zich hier zeer zeker goed vermaken. Er wordt in groepjes van maximaal 6 duikers per gids gedoken. Je kunt duiken zolang als je zelf wilt: als iemand onder de 50 bar komt dan wordt hij of zij naar de ankerlijn begeleid, en kan de rest rustig doorduiken. De zee rondom St. Eustatius is een beschermd Marine Park waar het onderwater leven ongestoord zijn gang kan gaan. Waar anders in de wereld vind je acht verschillende eco systemen en hoe vaak ben je tijdens je hele duik begeleid door schildpadden? Het enige wat je tijdens je duik niet zal tegenkomen zijn andere groepen duikers.

In 2015 zijn de flessen en de vulruimte gemoderniseerd. Alle tanks zijn voorzien van DIN/INT converteerbare kleppen, hierdoor zijn er geen adapters meer vereist. Dankzij hun Gratis Nitrox programma duikt 80% van de duikers bij Scubaqua met Nitrox. Om die reden is er een gloednieuwe compressor aangeschaft, speciaal voor Nitrox.

Programma:

De 35 duikstekken rondom het eiland zijn voorzien van ankerboeien en liggen tussen de 5 en 20 minuten varen. Tussen de duiken door vaar je terug. Voor de ochtendduik vertrek je om 09:00 uur en de middagduik is om 14:00 uur. Indien er ten noorden van het eiland gedoken wordt, dan is de vaartijd 20 minuten en wordt er een two-tank duik gemaakt en kom je tussen de 2 duiken dus niet terug. Vertrek is dan rond 09:00 uur en rond 13:00 uur ben je terug.

Van ongeveer half juli - half oktober is het hier orkaanseizoen, dan kan er mogelijk niet elke dag worden uitgevaren en dien je rekening te houden met meer wind en regen. De laatste jaren zijn orkanen hier uitgebleven en dan is het een perfecte periode met vlakke zee en zeer goed zicht.
In september is de kans op orkanen het grootste. Scubaqua neemt in september in principe geen boekingen aan, omdat de boten dan het water uitgaan voor onderhoud.

Duiken die je niet mag missen:

Charlie Brown, deze 100 meter grote kabellegger is een van de grootste wrakken in de Caribische zee.

Barracuda, de steile wanden van deze oude lava stroom zijn begroeid met prachtige koralen en beiden onderdak aan ontelbare rifvissen en barracuda’s.

Double Wreck, De ballast stenen die onze oude koloniale schepen vervoerden zijn nu overgroeid met koralen en sponzen en worden bewaakt door enorme stekelroggen.

Chien Tong, dit Taiwanees wrak is nu is een magneet voor vissen en schildpadden.

Archeologie:

Een leuk weetje is dat Scubaqua in 2015 drie wetenschappelijke expedities heeft mogen verwelkomen. Twee expedities stonden in het teken van onderwaterarcheologie, waarbij er 18 ankers zijn gevonden uit de 17e, 18e en 19e eeuw. Het doel van deze expedities was om de functie van haven in de 18e 19e eeuw te begrijpen. De derde expeditie bestond uit een verkenning van 36 duikplekken door 18 marinebiologen. De massa van de informatie die in de 650 uitgevoerde duiken is verzameld is enorm en het eindrapport zal niet voor het begin van 2016 klaar zijn. Maar de biologen uitten vooral hun grote verbazing over de diversiteit van aangetroffen soorten leven en koralen. Er zijn zelfs voor de eerste keer nieuwe soorten waargenomen in deze duikomgeving. Dit is voor Sint Eustatius natuurlijk fantastisch nieuws!

Exclusief:

Nitrox 32% is voor Nitrox gebreveteerde duikers zonder toeslag verkrijgbaar.

Ter plaatse betaal je een Marine Park Fee van $30,- voor een jaar. Hiervoor ontvang je een marine park penning, tevens een leuk souvenir!

Foto's

Sint Eustatius, lokaal Statia genoemd, kwam na 22 maal wisselen tussen Engeland, Frankrijk en Nederland in 1816 definitief in handen van Nederland. Sinds oktober 2010 is het, net als Saba, een bijzondere gemeente van Nederland, dus kun je gewoon fantastisch duiken in je eigen land!

Tussen 1775 en 1800 bezochten meer dan 3000 schepen per jaar het eiland waardoor het een van de drukste havens in de wereld werd. De 20.000 inwoners van toen werkten voornamelijk in de pakhuizen aan de kust. Je hoeft niet lang te zoeken om overblijfselen uit het rijke verleden te vinden, overal op het eiland vindt je resten van pakhuizen en je kunt zelfs snorkelen of duiken langs de oude stadsmuren.

Inmiddels heeft het eiland ongeveer 3000 inwoners en van de bedrijvigheid van toen is niet veel meer over. Er is geen massa toerisme, je vind er geen casino’s, Mac Donalds en winkel promenades, maar criminatiteit kom je ook niet tegen! Wat je er wel vind is de authentieke Caribische sfeer, vriendelijke bevolking en schitterende natuur. De altijd aanwezige koele passaatwind en het geluid van boomkikkers op de achtergrond zorgen dat je na een dag duiken heerlijk kan slapen. De vulkaan de Quill, met een schitterend regenwoud in de krater, zorgen voor geweldige ontdekkingstochten. Voor wie deze 600 meter hoge klim iets teveel is zijn er wandel tochten langs het rijke verleden in Fort Oranje en het Sint Eustatius Museum.

Aan de noordkant van het eiland vind je beschermde stranden waar 8 maanden per jaar 3 verschillende soorten zeeschildpadden aan land komen om eieren te leggen. De lederschildpad nestelt van maart - juni, en de groene schildpad en de karetschildpad van mei - oktober. Mike, van duikcentrum Scubaqua, is nauw betrokken bij het schilpaddenproject, en krijgt direct bericht wanneer er aktiviteit van schilpadden is gesignaleerd. Met een beetje geluk kun je dit met eigen ogen zien dus.

Wat iedereen kent die op Statia is geweest, is de legende van de Blue Beads. Deze uit Amsterdam afkomstige vijfhoekige glazen kralen werden hier in de 17e eeuw o.a. gebruikt om slaven te betalen. De legende wil dat na het afschaffen van de slavernij de slaven hun Blue Beads in zee wierpen. Een andere theorie is dat er een VOC schip met Bleu Beads aan boord voor de kust van Statia is vergaan. Hoe dan ook, een van onze duikstekken hier is de Blue Bead Hole. Wat de beste techniek is om ze te vinden ligt ergens tussen minimeteren en meters maken. Elke keer als je ook maar iets blauws ziet gaat je hart al sneller kloppen. Er bestaat zelfs zoiets als een Blue Bead duik-verslaving. Scherven tellen overigens niet mee. Volgens de legende vind je geen Blue Beads, maar de Blue Beads vinden jou. Mocht je gevonden worden dan zal je Statia keer op keer blijven bezoeken. En dat is zeker geen straf!

Foto's
Helaas hebben wij op dit moment geen prijzen beschikbaar. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen door te bellen naar 020-5218100 of mail ons op info@divingholidays.nl.