Fotografiereis Red Sea Diving Safari - Marsa Shagra

Onze mening
bulletOngelimiteerd kantduiken
bulletOngedwongen sfeer
bulletVan de bewoonde wereld vandaan
De duikvakantie
bulletComplete reis 8 dagen, 7 nachten inclusief workshop
bulletSlechts 45 minuten vanaf de luchthaven
bulletOnder deskundige leiding van Rob van Twist

Fotografiereis 9 t/m 16 november 2019

Thuis komen van je vakantie en vertellen over al het moois dat je hebt gezien. Een foto zegt meer dan duizend woorden. Dus, …. camera mee onderwater en foto's maken! Echter, zo eenvoudig is het niet. Met onvoldoende voorbereiding zullen de eerste resultaten zeer waarschijnlijk teleurstellend zijn. Ben je geïnteresseerd in het verbeteren van je onderwaterfotografie vaardigheden dan is deze workshop een goede optie.

De workshop wordt gegeven door Rob van Twist, eigenaar van Dive4Fun (www.dive4fun.nl). Rob is IDD duikinstructeur en verzorgt o.a. de onderwaterfotografie cursussen binnen de IDD organisatie. Daarnaast is Rob goed bekend met de organisatie van de Red Sea Diving Safari en de fantastische duik- en fotografiemogelijkheden in Marsa Shagra! Heb je zijn eigen boek over Shagra al gezien?

Het doel van deze workshop is om in een ongedwongen sfeer aandacht te geven aan de praktische en theoretische aspecten van onderwaterfotografie:
• De basis principes van de fotografie: sluitertijd, diafragma, gevoeligheid (ISO), en de verschillen tussen bovenwater- en onderwaterfotografie.
• Gebruik van aanwezig natuurlijk licht met of zonder rood filter, en gebruik van kunstmatig licht (flitser),
• De juiste techniek om goede kwaliteit groothoek- en macro-opnamen te maken.
• Tips voor het verkrijgen van de juiste belichting, scherpte, scherptediepte en compositie.

De workshop is verspreid over 5 dagen. Rob duikt mee met 2 duiken per dag en zal advies geven voor, tijdens, en na de duik. Gedurende de dag en in de avond is er voldoende mogelijkheid om foto's te bespreken en verbeterpunten aan te geven. Het uiteindelijke programma voor de 5 dagen wordt afgestemd tijdens de eerste dag op Marsa Shagra met de flexibiliteit om het aan te passen tijdens de week. Het hoofddoel is dat we in een ongedwongen sfeer 5 fantastische duik- en fotografie dagen gaan krijgen.

Boek nu je complete reis inclusief fotoworkshop op de pagina Prijzen en Boeken!

Ligging

Al meer dan tien jaar is Red Sea Diving Safari DE plek voor duikers die ongelimiteerd willen duiken. De sfeer is uniek te noemen! Ver weg van de bewoonde wereld in het zuidelijke deel van de Egyptische Rode Zee, maak je schitterende duiken en geniet je van de rust en de eenvoud van de woestijn. Marsa Shagra ligt 40 kilometer ten zuiden van de luchthaven Marsa Alam, het is ongeveer 45 minuten rijden.

Red Sea Diving Safari - Marsa Shagra

Je bent verzekerd van een bijzonder verblijf in de woestijn, een uitstekende sfeer, professionele begeleiding en zeer mooie duiken. Je verblijft hier op basis van all-inclusive (exclusief alcohol). Er is een bar waar je 's avonds spannende duikavonturen deelt en geniet van de sterrenhemel.

Verblijf

In totaal zijn er in Marsa Shagra 30 tenten, allen voorzien van twee 1 persoonsbedden en een klein kastje. In de tenten is elektriciteit voor de lichtvoorziening en voor het opladen van lampen. Een goede zaklantaarn is echter geen overbodige luxe! Je maakt gebruik van de gezamenlijke toilet en doucheruimte.

Bovendien zijn er 25 Royal Tents, deze zijn ongeveer twee maal de afmeting van de gewone tent en hebben een tweepersoonsbed, ventilator, koelkastje, kast en een tafeltje met twee stoelen. Een aantal van deze Royal tents hebben twee losse bedden. Royal Tents hebben ook handdoeken.

De 15 Hutten bieden iets meer comfort, deze stenen bungalows in de traditionele bouw met rond dak, zijn ook voorzien van twee 1 persoonsbedden. Wel maak je ook hier gebruik van gezamenlijke douches en toiletten in een bijgebouw.

De 60 Deluxe chalets hebben de meeste comfort. Deze stenen chalets hebben een eigen badkamer met warm en koud water, een fan en een terras met een zitje. De faciliteiten zijn vergelijkbaar met een hotel. Er zijn ook handdoeken aanwezig. Ook is er bovendien een televisie, een kluisje, airconditioning en een minibar die tegen betaling gevuld kan worden.

Faciliteiten

• ATM dichtbij
• Internet: vraag bij de receptie naar de mogelijkheden
• Gratis gebruik van een kluisje bij de receptie, als je in een tent verblijft.
• Omdat het water uit de kraan in Egypte voor ons niet drinkbaar is, worden er veel flessen mineraal water verbruikt. Red Sea Diving Safari probeert de enorme afvalberg van deze plastic flessen tegen te gaan door de gasten te stimuleren een koelfles aan te schaffen voor € 5,- die door de gasten gratis bijgevuld kan worden op verschillende punten in de village. Wil je dit niet dan krijg je 1 gratis plastic fles mineraal water die je ook gratis kunt bijvullen. Wil je extra plastic flessen, dan zal je die moeten kopen.

Verzorging

De Red Sea Diving Safari is op all-inclusive basis: overnachtingen, drie maaltijden per dag, cake in de namiddag en koffie, thee en frisdrank zijn bij de prijs inbegrepen (excl. Alcoholische drankjes en light-frisdranken). De maaltijden worden in buffetvorm geserveerd in het ruime, stenen restaurant. Op zaterdagavond wil er nog wel eens een Italian Pasta Evening georganiseerd worden, zoals ook een Egyptische avond op vrijdag.

Excursies: ook voor niet-duikende familieleden!

Op de locatie zelf:
• SCUBA Diving
• Snorkeling
• Kayaking
• Beach Volleyball
• Basketball Net
• Massage
• Gift shop and bazaar
• Bawadi Bedouin Lounge

Buiten de locatie:
• Qulaan
• Quad Bikes
• Wadi el Gemal National Park
• Astronomy Tour
• Shalateen Camel Market
• Desert Excursions (horse/camel/car)
• Marsa Alam City (shopping/bazaars/cafes)
• Luxor Trip & other Historical Excursions

*Kosten ter plaatse te voldoen

Video Marsa Shagra

Red Sea Diving Safari, Marsa Shagra

De Red Sea Diving Safari is een ideaal verblijf voor duikers die het maximale aantal duiken uit hun duikvakantie willen halen en ongelimiteerd onder water willen zijn! Onbeperkt toegang tot de huisriffen geeft je de mogelijkheid om op ieder willekeurig moment, tussen 6 uur ’s ochtends en 10 uur ‘s avonds te gaan duiken. Je kunt direct voor het ecolodge het water inlopen of je laat je met een zodiac wat verder weg brengen.

Duikpakketten

Standard Diving Package *Aanbevolen voor deze week!*
Dit duikpakket omvat 5 dagen ongelimiteerd kantduiken (incl. fles, lucht, lood) en 2 begeleide duiken op het huisrif op de 1e dag indien gewenst.

Guided Package *Credits zijn ter plaatse bij te kopen*
Het duikpakket bestaat uit: 5 dagen ongelimiteerd duiken op het huisrif met op de eerste dag 2 begeleide duiken op het huisrif + 8 credits voor een begeleide duik in Zone A, B, C of speciale trip. Zone A is 1 credit, Zone B is 2 credits, Zone C is 3 credits en de speciale trips zijn 4 credits excl. de Marine Park fee (ca. € 15,00).

Zone A:
Marsa Abu Dabbab, Marsa Shuni, , Marsa Egla, Marsa Samadai, Marsa Mourain, Marsa Shagra housereef, Marsa Nakari housereef, Sharm Shuni en Ras Samadai

Zone B:
Shaab Abu Dabab, Sharm Abu Dhabab, , Shaab El Nabaa (Nelson Reef), Gabel el Rosas (Nemo City) en Egla Top

Zone C:
Elphinstone (Shaab Shagra): dit prachtige rif ligt 20 km uit de kust van Marsa Alam en is een geweldige duiklocatie, vooral voor liefhebbers van wandduiken. Het rif is 300 meter lang en zijn wanden dalen af tot een spectaculaire diepte van meer dan 100 meter. De sterke stroming maakt het een perfecte bestemming voor "drift diving" (duiken met de stroming mee), maar aangezien het hier diepzeeduiken betreft, wordt het alleen maar aangeraden voor ervaren duikers. Het rif is bedekt met zachte koralen en de onderwaterfauna is enorm divers. Het rif wordt bewoond door barracuda's, klipvissen, zeebaarzen en murenen, om een paar soorten te noemen. Onder de incidentele bezoekers behoren de wittiphaai, de grijze rifhaai en de hamerhaai. Het rif is per boot bereikbaar vanuit Marsa Alam.

Wateren

Egypte heeft een woestijnklimaat, wat inhoudt dat het in de winter kouder is. Van december - februari raden we je aan om een sweater of fleece jack mee te nemen. Comfortabel voor op de boot en 's avonds. De watertemperatuur varieert van 21 tot 28 graden. Het zicht is gemiddeld zo'n 30 meter. Wat wil je als duiker nog meer!

Faciliteiten

• 12 liter DIN en INT tanks (Nitrox en 15 liter op aanvraag en tegen betaling)
• Eigen locker voor je duikspullen
• Buitendouches en omkleedruimtes
• Ophangmogelijkheden voor duikpakken en schoentjes
• Spoelbakken voor al het duikmateriaal
• Watertap voor vers drinkwater
• Whiteboard waarop je je duikplan noteert
• Gevonden voorwerpen box
• Buddy whiteboard (voor single duikers om een buddy te vinden)
• Marine life registratie bord

Verplicht

De volgende items zijn verplicht bij de Red Sea Diving Safari:

• oriëntatieduik bij aanvang van de duikvakantie
• octopus
• decoboei
• duikcomputer

Overige

Voor elke duiker wordt ter plekke een klein bedrag in rekening gebracht voor de ‘decoverzekering', deze verzekering is 28 dagen geldig. Duikmaterialen zijn te huur in Marsa Shagra maar er is beperkte beschikbaarheid. Dus geef bij je boeking al je wensen door aan onze reserveringsafdeling. Ook duiken met Nitrox behoort tot de mogelijkheden voor een paar euro per tank. Graag van tevoren even aan ons doorgeven.

Red Sea Diving Safari - Marsa Shagra
Red Sea Diving Safari - Marsa Shagra
Red Sea Diving Safari - Marsa Shagra
Red Sea Diving Safari - Marsa Shagra
Red Sea Diving Safari - Marsa Shagra
Red Sea Diving Safari - Marsa Shagra
Red Sea Diving Safari - Marsa Shagra
Red Sea Diving Safari / Marsa Shagra - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Marsa Shagra - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Marsa Shagra - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Marsa Shagra - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Marsa Shagra - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Marsa Shagra - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Marsa Shagra - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Marsa Shagra - Diving Holidays
Red Sea Diving Safari / Marsa Shagra - Diving Holidays

Boek nu je complete reis inclusief fotoworkshop!

Klik op de gewenste kamertype, aantal personen en vertrekdatum 9 november. In de volgende stappen voeg je je duikpakket en je eventuele verzekeringen toe. Kies bij duikpakket voor het pakket van Ongelimiteerd huisrifduiken. Je kan ter plaatse altijd nog bootduiken bijboeken als dat wenselijk is.

Selecteer vluchten 
 

Duikpakketten
5 dagen nonlimit huisrifduiken + 2 oriëntatieduiken met gids op dag 1
18-06-2019 t/m 31-10-2019
€161
01-11-2019 t/m 31-12-2020
€184
5 dagen nonlimit huisrifduiken + 2 oriëntatieduiken met gids op dag 1 + 8 credits voor begeleide duiken
18-06-2019 t/m 31-10-2019
€236
01-11-2019 t/m 31-12-2020
€276
Beginners cursus, Openwater opleiding PADI
18-06-2019 t/m 31-10-2019
€288
01-11-2019 t/m 31-12-2020
€288
Inclusief in de reissom
• Retourvlucht Amsterdam - Marsa Alam v.v.
• Handbagage
• Ontvangst op de luchthaven
• Retourtransfers luchthaven – hotel
• Verblijf op basis van all inclusive
• All Inclusive is inclusief softdrinks/koffie/thee en mineraalwater
• All Inclusive is exclusief alcoholische dranken en light-frisdranken
SGR garantie
Exclusief in de reissom
• Alcoholische drankjes
• Visum Egypte bij aankomst (lokaal te voldoen)
• Huur duikuitrusting
• Marine Park fee (lokaal te voldoen)
• Solar Energy Environmental Fee van € 5,- per persoon per verblijf (lokaal te voldoen)
• Verplichte bijdrage recompressiekamer € 7,- per persoon ter plaatse te voldoen
Ruimbagage volgens voorwaarden
• Toeslag Kerstavond ter plaatse te voldoen € 30,- per persoon
• Toeslag Oud/nieuw ter plaatse te voldoen € 30,- per persoon
• Duikpakket naar wens vooraf voordelig bij te boeken
• Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (per 9 personen)
• Administratiekosten € 19,00 per boeking

Duiktrips zijn lokaal tegen een meerprijs bij te boeken:
• Dolphin House (min. 12 pax by daily boat, min. 6 pax by speedboat): 4 credits + €15
• Shaab Marsa Alam (min. 12 pax): 4 credits (€50)
• Abu Ghusoun (min. 10 pax): 4 credits (€35)
• Fury Shoals (2/3 dives) (€88/€99)
,
Robertino, Assendelft
Reisdatum: 24-05-2019
Duikarrangement Red Sea Diving Safari Marsa Shagra
Mooie duiken gemaakt. Pakket is goed. Als je veel tripjes maakt heb je een kans iets bij te moeten betalen. Maar de prijzen zijn goed te doen
Raymond, Valkenswaard
Reisdatum: 26-03-2019
Duikarrangement Red Sea Diving Safari Marsa Shagra
'Arrangement van resterende 3 duikdagen in zone A (huisrif). Ter plaatse bij te boeken (extra kosten) het duiken op andere riffen, welk zeer de moeite waard zijn. Met name de Long Canyon (duiken door een gangenstelsel in het rif). Wordt goed geregeld en verzorgd.'
Raymond, Valkenswaard
Reisdatum: 25-03-2019
Duikarrangement Red Sea Diving Safari Marsa Shagra
'Arrangement Padi Advanced Open Water gedaan.
Theorie thuis gemaakt in boek (kan ook E-learning).
Wel boek met gevulde vragenlijst meenemen.
Je start de 1e dag met 2 kennismakingsduiken, gevolgd door de 5 Adventure duiken in de daarop volgende 2 dagen. Alles prima geregeld.'
John Jakobs, Sevenum
Reisdatum: 08-08-2018
Duikarrangement Red Sea Diving Safari Marsa Shagra
'Huisrif blijft bijzonder mooi.'
Rob van Twist, Eindhoven
Reisdatum: 13-05-2018
Duikarrangement Red Sea Diving Safari Marsa Shagra
'Huisrif is een geweldige plaats om te duiken. Veel mogelijkheden om uit andere duikpstekken te kiezen. Duikstek informatie beschikbaar en het reserveren gaat eenvoudig. Ik duik altijd 6 dagen. Voor mij mag dit in het standaard pakket zitten.'