Offerte duikvakantie

Bukit Melapi Lodge

Sandakan , Maleisië

Inclusief in de pakketreis:
• Binnenlandse vlucht Tawau - Kota Kina Balu-Sandakan
• 1 nacht Sabah Hotel in Sandakan
• 2 nachten Bukit Melapi Jungle Lodge in Sukau
• Verblijf op basis van volpension
• Retourstransfers
• Excursies
• Sukau Conservation Fee van RM 10,- pp (lokaal te voldoen)

• Verblijf is alleen mogelijk in combinatie met een verblijf bij Layang Layang of Sipadan Mabul Resort
• Exclusief internationale vluchten

Bel voor prijzen
(020-5218100)

Verblijf

De eerste nacht verblijf je in het luxe Sabah hotel in Sandakan. Dit hotel is omgeven door een jungle-achtige tuin, waar een wandelroute is uitgezet met informatiebordjes over alle flora. Zo kom je al helemaal in de juiste sferen.

Het hotel heeft 108 kamers voorzien van alle gemakken die je van een 4* hotel mag verwachten. Alle kamers hebben airconditioning, TV, luxe badkamer met douche en ligbad, minibar, waterkoker.

Aan het zwembad is het heerlijk relaxen. Er is tevens een jacuzzi, gym, traditionele massage mogelijkheden, tennis en squash banen en een restaurant.

Daarna verblijf je 2 nachten in Sukau aan de Kinabatangan rivier.
Aan de oevers van deze rivier ligt de Bukit Melapi Lodge. De 21 vrijstaande bungalows liggen in de schitterende tropische tuin en overal hoor je geluiden van vogels en apen, die zich in de bomen verborgen houden.

Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, plafondventilator, een badkamer met warm/koud water en een eigen terras. Er is een restaurant met uizicht over de rivier. Verder is er een snooker tafel, karaoke faciliteiten, souvenierswinkeltje en een kleine bibliotheek.


Je bereikt de lodge per bootje. Grote (duik-)tassen kunnen niet meegenomen worden, deze kun je in het kantoor van onze agent laten of in de “storage room” van het Sabah hotel. Handig is een weekendtas met de benodigde spullen voor een paar dagen verblijf.

Dag 1

Deze dag staat met name in het teken van het vliegen van Tawau via Kota Kina Balu naar Sandakan. Onze vertegenwoordiger staat bij aankomst op Sandakan airport op je te wachten voor de transfer naar het Sabah Hotel. Vervolgens is het heerlijk relaxen, want er wacht een druk program in de navolgende dagen. Diner is in het Sabah hotel.

Dag 2

Na het ontbijt, check je uit en rond 08:30 wordt je opgehaald voor een bezoek aan het wereldberoemde Sepilok Orang-oetan rehabilitatiecentrum in Sandakan. Verweesde, zieke en uit gevangschap bevrijde Orang-oetans worden hier verzorgd en klaargestoomd voor een eventuele terugkeer naar de jungle.

De orang-oetans leven hier in een enorme wildernis en zorgen ook zelf voor hun voedsel. Om 10:00 uur ’s ochtends worden ze bijgevoerd en komen ze van heinde en verre aangeslingerd tussen de bomen door naar de voederplek voor een makkelijk maal.
Dit is het moment om de mooiste foto’s te kunnen maken.
In het informatiecentrum is verdere uitleg en een video presentatie..

Na de lunch volgt de transfer naar Sukau. In ongeveer 2 uur rijdt je door de jungle en langs palmboomplantages. Aangekomen in Sukau blijft de auto achter bij de steiger en vaar je in een klein bootje in ongeveer 5 minuten naar de Bukit Melapi Lodge.

Vanuit deze lodge maak je enkele geweldige excursies.
Zo staat er voor vanmiddag de Menanggul river cruise op het program. Dit is een zijrivier van de Kinabatangan rivier, de langste rivier van Sabah die dwars door het tropisch regenwoud loopt.

Geniet van de vele soorten bontgekleurde vogels en de vele apensoorten, waarvan de Proboscis aap, vanwege de neus ook wel “Dutch Monkey” genoemd, de meest bijzondere is. Houdt ook de oevers goed in de gaten, want onder de bomen schuilen vaak krokodillen en in het dichte groen heb je kans om de pygmee olifanten van Borneo te zien. Er gaat een gids met je mee en die weten echt alles te spotten. Diner en overnachting is in Bukit Melapi Lodge.

LET OP: per 6 juni 2013 is er een verplichte Sukau Conservation Fee van RM 10,- pp ter plaatse te voldoen.

Dag 3

’s Ochtends vroeg, voor het ontbijt, ga je naar het Ox-Bow lake. Dit meer is ontstaan door natuurlijke slijtage van de rivierbochten. Tussen het groen zie je de prachtige, bontgekleurde neushoornvogels, ijsvogels, diverse apen en nog veel meer tropische verrrassingen.

Het is sowieso al een heerlijke boottocht in een prachtige omgeving. De kleurschakeringen bij zonsopkomst over de rivier zijn werkelijk prachtig.

Bij terugkomst wacht je een heerlijk ontbijt. Na de lunch rond een uur of 15:30 ga je nogmaals de Menanggul rivier op, op zoek naar de flora en fauna van Borneo. Immers geen enkele dag is hetzelfde aan de rivieroevers. Diner en overnachting is in Bukit Melapi Lodge.

Dag 4

Na het ontbijt check je uit. De chauffeur wacht reeds op je en het is slechts een half uurtje rijden van Sukau naar de Gomantong Caves. In deze grotten hangen op grote hoogte zwaluwnestjes. Deze worden 2x per jaar geoogst voor de beroemde vogelnestjessoep. Via gammele hoge bamboeladders klimmen de plukkers dan naar de nestjes.

Je loopt over houten loopplanken door deze grot, waar het wemelt van de vleermuizen en ander gedierte. De loopplanken kunnen glibberig zijn, dus stevige schoenen zijn aanbevolen. De grotten liggen in de jungle en het is een heerlijke wandeling er naar toe.

Afhankelijk van je vluchtschema is er een korte rondrit door Sandakan. Na de lunch volgt de transfer naar de luchthaven van Sandakan voor je vlucht terug naar Nederland of je verlenging in Kuala Lumpur.
*** Programma is onder voorbehoud van wijzigingen en weersomstandigheden ***

Foto's

Voor dit arrangement is er geen duikschool beschikbaar.

Foto's

Maleisië in het kort

Maleisië heeft alles: vriendelijke mensen, verlaten stranden, tientallen eilanden, bergen een overweldigende regenwouden en prachtige, kleurrijke koraalriffen. Het klimaat is tropisch: het gehele jaar warm en vochtig. De temperatuur ligt gemiddeld tussen de 26 en 30’C. De moesson heeft nauwelijks invloed op het weer.Alleen bij Layang Layang is gedurende de regenperiode, november tot en met januari, duiken niet mogelijk.

Over het land

De eilanden die wij aanbieden zijn beroemd om hun goede duikmogelijkheden. Beide eilanden zijn prima te combineren en om je verblijf helemaal onvergetelijk te maken kun je ook nog een paar dagen in het regenwoud doorbrengen. De Proboscis Lodge ligt midden in het regenwoud aan de rivier de Kinabatangan. Om je heen hoor je overal de geluiden van dieren die zich verborgen houden in de dicht begroeide jungle. Tijdens de tochten over de rivier krijg je de kans om diverse soorten apen en vogels van dichtbij te zien. Zowel boven als onder water is Maleisië een waar paradijs!

Over de duikervaring

Het duiken bij Mabul kenmerkt zich door de overvloed aan schitterend macro-onderwaterleven. Neem je vissenboek mee want je zult hier alles 'live' ontdekken. Spookfluitvissen, hengelaarsvissen, zeepaardjes en naaktslakken in alle soorten en maten, teveel om op te noemen. Op het huisrif kun je ongelimiteerd duiken naar de zeepaardjes en manderijnvisjes.
Bij Sipadan duik je langs prachtige steile wanden met kleurig koraal en een overdaad aan visleven. Het aantal schildpadden dat je ziet per duik is niet te tellen. De enorme scholen baracuda's die rondcirkelen vormen een adembenemend schouwspel. Als je geluk hebt, zie je in de diepte een school hamerhaaien.

Foto's
Helaas hebben wij op dit moment geen prijzen beschikbaar. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen door te bellen naar 020-5218100 of mail ons op info@divingholidays.nl.

Maleisië

Hoofdstad:

Kuala Lumpur

Tijdsverschil:

7 uur later

Beste Reistijd:

Februari t/m November

Staatshoofd:

Z.K.H. Abdul Halim van Kedah

Voertaal:

Maleis, Chinees, Engels, Tamil

Godsdienst:

Islam (55%) Boeddhisme (19%) Chinese geloofsuitingen (11,5%) Christendom (7%) Hindoeisme (7%) Stamreligies (0,5%)

Nationale feestdag:

31 Augustus

Geld:

Euro, Dollar (USD), Ringgits (MYR)

Visum:

Niet verplicht. Let op! Je paspoort moet nog geldig zijn tot 6 maanden na terugkomst in Nederland.

Vaccinaties:

Aanbevolen: DTP en Hepatitus A prik.

Elektriciteit:

240V/50Hz (tip: Wereldstekker mee)