Bukit Melapi Lodge

Onze mening
bulletAls verlenging te boeken
bulletVerblijf inclusief excursies
bulletAdembenemende jungle
De duikvakantie
bulletVerlenging na Layang Layang of Sipadan Mabul Resort
bulletPakket inclusief excursies met oa rivercruise
bulletGeniet van jungle, flora en fauna
Je reist naar: Home > Maleisië > Bukit Melapi Lodge

Verlenging Bukit Melapi Lodge

Van Sabah naar Sukau voor 2 heerlijke nachten bij Bukit Melapi Lodge en de diverse excursies in de omgeving. Dit pakket is zonder vluchten.

Programma

Dag 1
Deze dag staat met name in het teken van het vliegen van Tawau via Kota Kina Balu naar Sandakan. Onze vertegenwoordiger staat bij aankomst op Sandakan airport op je te wachten voor de transfer naar het Sabah Hotel. Vervolgens is het heerlijk relaxen, want er wacht een druk program in de navolgende dagen. Diner is in het Sabah hotel.

Dag 2
Na het ontbijt, check je uit en rond 08:30 wordt je opgehaald voor een bezoek aan het wereldberoemde Sepilok Orang-oetan rehabilitatiecentrum in Sandakan. Verweesde, zieke en uit gevangschap bevrijde Orang-oetans worden hier verzorgd en klaargestoomd voor een eventuele terugkeer naar de jungle. De orang-oetans leven hier in een enorme wildernis en zorgen ook zelf voor hun voedsel. Om 10:00 uur ’s ochtends worden ze bijgevoerd en komen ze van heinde en verre aangeslingerd tussen de bomen door naar de voederplek voor een makkelijk maal. Dit is het moment om de mooiste foto’s te kunnen maken. In het informatiecentrum is verdere uitleg en een video presentatie..

Na de lunch volgt de transfer naar Sukau. In ongeveer 2 uur rijdt je door de jungle en langs palmboomplantages. Aangekomen in Sukau blijft de auto achter bij de steiger en vaar je in een klein bootje in ongeveer 5 minuten naar de Bukit Melapi Lodge. Vanuit deze lodge maak je enkele geweldige excursies. Zo staat er voor vanmiddag de Menanggul river cruise op het program. Dit is een zijrivier van de Kinabatangan rivier, de langste rivier van Sabah die dwars door het tropisch regenwoud loopt.

Geniet van de vele soorten bontgekleurde vogels en de vele apensoorten, waarvan de Proboscis aap, vanwege de neus ook wel “Dutch Monkey” genoemd, de meest bijzondere is. Houdt ook de oevers goed in de gaten, want onder de bomen schuilen vaak krokodillen en in het dichte groen heb je kans om de pygmee olifanten van Borneo te zien. Er gaat een gids met je mee en die weten echt alles te spotten. Diner en overnachting is in Bukit Melapi Lodge.

Dag 3
’s Ochtends vroeg, voor het ontbijt, ga je naar het Ox-Bow lake. Dit meer is ontstaan door natuurlijke slijtage van de rivierbochten. Tussen het groen zie je de prachtige, bontgekleurde neushoornvogels, ijsvogels, diverse apen en nog veel meer tropische verrrassingen. Het is sowieso al een heerlijke boottocht in een prachtige omgeving. De kleurschakeringen bij zonsopkomst over de rivier zijn werkelijk prachtig. Bij terugkomst wacht je een heerlijk ontbijt. Na de lunch rond een uur of 15:30 ga je nogmaals de Menanggul rivier op, op zoek naar de flora en fauna van Borneo. Immers geen enkele dag is hetzelfde aan de rivieroevers. Diner en overnachting is in Bukit Melapi Lodge.

Dag 4
Na het ontbijt check je uit. De chauffeur wacht reeds op je en het is slechts een half uurtje rijden van Sukau naar de Gomantong Caves. In deze grotten hangen op grote hoogte zwaluwnestjes. Deze worden 2x per jaar geoogst voor de beroemde vogelnestjessoep. Via gammele hoge bamboeladders klimmen de plukkers dan naar de nestjes. Je loopt over houten loopplanken door deze grot, waar het wemelt van de vleermuizen en ander gedierte. De loopplanken kunnen glibberig zijn, dus stevige schoenen zijn aanbevolen. De grotten liggen in de jungle en het is een heerlijke wandeling er naar toe. Afhankelijk van je vluchtschema is er een korte rondrit door Sandakan. Na de lunch volgt de transfer naar de luchthaven van Sandakan voor je vlucht terug naar Nederland of je verlenging in Kuala Lumpur.

Verzorging

• Verblijf op basis van volpension

Reistijd

Het klimaat varieert van streek tot streek. In het algemeen is het in het laagland warmer, met temperaturen van 21°C tot 32°C. De regen valt het gehele jaar door in korte, hevige buien. De meeste neerslag valt in de regentijd van oktober tot maart. De beste reisperiode is daarom van februari tot en met november.

Praktische informatie

• Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen en weersomstandigheden
• Vanaf 1 persoon te boeken
• Verblijf is alleen mogelijk in combinatie met een verblijf bij Layang Layang of Sipadan Mabul Resort
• Exclusief internationale vluchten

Duiken

Er zitten geen duiken in dit programma

Bukit Melapi Lodge- Diving Holidays
Bukit Melapi Lodge- Diving Holidays
Bukit Melapi Lodge- Diving Holidays
Bukit Melapi Lodge- Diving Holidays
Bukit Melapi Lodge- Diving Holidays
Bukit Melapi Lodge- Diving Holidays
Bukit Melapi Lodge- Diving Holidays
Bukit Melapi Lodge- Diving Holidays
Bukit Melapi Lodge- Diving Holidays
Bukit Melapi Lodge- Diving Holidays
Bukit Melapi Lodge- Diving Holidays
Bukit Melapi Lodge- Diving Holidays
Bukit Melapi Lodge- Diving Holidays
Helaas hebben wij op dit moment geen prijzen beschikbaar. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen door te bellen naar 020-5218100 of mail ons op info@divingholidays.nl.
7,6