DH Nieuwsbrief

volg ons op:

Diving Holidays

Richard Holkade 142033 PZ Haarlem
Tel: 020 5218100info@divingholidays.nl
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09:30 tot 17:30
Copyright DH © 2014
Disclaimer | Privacy

Duikvakantie St. Eustatius

St. Eustatius in het kort

Sint Eustatius en Saba zijn sinds oktober 2010 bijzondere gemeentes van Nederland, dus kun je op tropische duikvakantie in je eigen land!

Er is nauwelijks toerisme, je vind er geen casino’s, Mac Donalds en winkel promenades, maar criminaliteit kom je ook niet tegen! Wat je er wel vind is de authentieke Caribische sfeer, vriendelijke bevolking en schitterende natuur. De altijd aanwezige koele passaatwind en het geluid van boomkikkers op de achtergrond zorgen dat je na een dag duiken heerlijk kunt slapen.

Op Statia torent vulkaan de Quill, met een schitterend regenwoud in de krater, boven alles uit. Voor wie deze 600 meter hoge klim iets teveel is zijn er wandeltochten langs het rijke verleden in Fort Oranje en het Sint Eustatius Museum.
Op Saba vind je met 887 meter hoogte de hoogste berg van Nederland: Mount Scenery. Hier vind je ook veel wandelmogelijkheden.

De onderwaterwereld behoort tot een Marine Park en is vrijwel ongerept. Je zult hier duiken door wouden van wuivend zacht koraal, grote sponzen, enorme kreeften, verpleegstershaaien, schildpadden en de gebruikelijke tropische soorten. Bovendien is er grote afwisseling in onderwaterlandschappen. Bij Statia liggen ook nog eens twee prachtige grote wrakken op je te wachten.

Ben jij ook klaar voor een duikvakantie naar Caribisch Nederland?

Meer over St. Eustatius