Duikreizen Mexico

Duikreizen Mexico

Mexico in het kort

Mexico is een kleurrijk land met een bijzonder rijke historie waar je maar niet uitgekeken raakt! Yucatan, het schiereiland aan de oostkant van Mexico, biedt alles voor een perfecte vakantie: aangename temperaturen, witte zandstranden, en uiteraard goede duikmogelijkheden.

Over het land (Yucatan) Yucatan is de bakermat van de Mayacultuur. Je vindt hier talloze overblijfselen van eeuwenoude Mayasteden. Wij hebben in Yucatan een leuke plek voor je uitgezocht: Playa del Carmen. Deze gemoedelijke en gezellige plaats ligt op ongeveer een uur rijden van Cancun. Vanuit Playa del Carmen kun je een bezoek brengen aan de indrukwekkende Maya-ruïnes in Chichen Itza en Tulum, of met de boot oversteken naar het bekende eiland Cozumel. Het is uiteraard ook mogelijk om gewoon lekker te genieten van de zon aan de mooie witte zandstranden of een cocktail te drinken op één van de vele terrasjes.

Over de Duikervaring (Yucatan) Duikers krijgen in Mexico te maken met stromingen. Hierdoor worden vele grote groepen vissen aangetrokken. Je maakt hier voornamelijk stromingsduiken. In de maanden juni tot september komen de walvishaaien naar de kust en worden er speciale dagtrips georganiseerd naar Isla Holbox. Bijzonder en uniek voor dit gebied zijn de Cenotes- of Cavernduiken!! De wereldberoemde Cenotes liggen op slechts een uurtje rijden van Playa Del Carmen, verscholen in het oerwoud. De Cenotes zijn onderaardse gangen gevuld met zoetwater. Omdat het merendeel van de Cenotes met elkaar in verbinding staan, zijn er fantastische onderwatergangen gevormd. De druipstenen zijn zeer verschillend van kleur, van spierwit tot dieprood. En het water is kraakhelder.

Meer over Mexico

Mexico

Hoofdstad:

Mexico City

Tijdsverschil:

7 uur vroeger

Beste Reistijd:

December t/m Juli

Staatshoofd:

President Enrique Pena Nieto

Voertaal:

Spaans, Azteeks, Maya, Engels

Godsdienst:

Rooms-Katholiek (89%) Protestant (6%) Overig (5%)

Nationale feestdag:

16 September (Onafhankelijkheidsdag)

Geld:

Dollar (USD), Mexicaanse Pesos (MXN).

Visum:

Niet verplicht. Let op! Je paspoort moet nog geldig zijn tot 6 maanden na terugkomst in Nederland.

Vaccinaties:

Niet nodig

Elektriciteit:

110-127V/60Hz (tip: Wereldstekker mee)