DH Nieuwsbrief

volg ons op:

Diving Holidays

Richard Holkade 14
2033 PZ Haarlem
Tel: 020 5218100
info@divingholidays.nl
Openingstijden:
maandag t/m vrijdag
van 09:30 tot 17:30
Copyright DH © 2014
Disclaimer | Privacy

Duikreizen Hong Kong

Duikreizen Hong Kong

Hong Kong in het kort

Alles wat u zoekt vindt u in Hongkong. U kunt hier ongelooflijk goed winkelen, heerlijk dineren en genieten van de skyline van torenhoge wolkenkrabbers of van een wandeling rond de vele authentieke wijken. Buiten de stad zijn weelderige parken, prachtige stranden en wandelroutes te vinden, en heeft u de mogelijkheid om in de vrije natuur te zijn.
Het bruisende Hongkong wordt vaak omschreven als ‘East meets West’, doordat de stad een mix is van moderne westerse gebruiken en traditionele Chinese culturen. Bijna op elk hoek van de straat zal een bezienswaardigheid u verrassen. Er zijn pretparken van wereldklasse, een prachtige botanische tuin net boven het financiële centrum, ouderwetse trams die handig zijn om zittend trekpleisters te bezichtigen, en natuurlijk ook dag en nacht een fantastisch uitzicht op de havens vanuit “The Peak”.

Hongkong of Hong Kong is een speciale administratieve regio van de Volksrepubliek China (net als Macau). De officiële naam van het gebied is dan ook Speciale Administratieve Regio Hongkong van de Volksrepubliek China. Het gebied bestaat uit 236 eilanden met een totale oppervlakte van 1.104 km² en grenst aan de Zuid-Chinese Zee. Er wonen 7,4 miljoen (2016) mensen.

Hongkong bestaat uit het gelijknamige eiland ten oosten van de Parelrivier met een oppervlakte van 78 km², het schiereiland Kowloon met een oppervlakte van bijna 47 km² en de New Territories met een oppervlakte van 974 km². De New Territories bestaan uit het gebied ten noorden van Kowloon grenzend aan het vasteland van China en verder uit 235 eilanden, waarvan het merendeel niet bewoond is. Het eiland Lantau is met 146 km² het grootste eiland, gevolgd door het eiland Hongkong.

Meer over Hong Kong