Duiken Liveaboards

Indonesië in het kort

De 'gordel van smaragd' bestaat uit vele duizenden eilanden. Daarmee behoort Indonesië tot het grootste eilandenrijk ter wereld. Het schitterende en fascinerende land met zijn vulkanen, palmbomen, rijstvelden, witte stranden en prachtige riffen heeft alles wat een reiziger zich kan wensen.

Over de duikervaringHoewel je in Indonesie het hele jaar door kunt duiken, zijn voor de meeste gebieden april tot en met september de beste maanden. In de overige maanden is er meer kans op wind en een regenbui. Dit kan van invloed zijn op het zicht. Voor de Molukken is het beste seizoen juist helemaal anders: hier is september tm mei het beste seizoen, en in Centraal Sulawesi is het het hele jaar prima weer. Gelukkig kun je het hele jaar door overal genieten van een rijke visstand. De watertemperatuur varieert van 24 graden tot 29 graden. Rondom Bali moet je rekening houden met koude stromingen waardoor de watertemperatuur ineens daalt naar 21 graden. Duikend langs de steile wanden met vele zachte koralen en sponsen, kun je barracuda’s, bladvisjes, naaktslakken en de hier veel voorkomende zeeslangen bewonderen. Uniek zijn de blauw-gele spookmurenes. Ook haaien en zeeschildpadden worden regelmatig gesignaleerd. Het onderwaterleven hier is het absolute summum voor macro-liefhebbers!! Ga op zoek naar de bijzondere dwergzeepaardjes en de hengelaarsvissen, waarvan er in dit unieke gebied wel 12 soorten zijn. Één van de meest ongerepte duikgebieden ter wereld is Papua. Hier worden nog steeds nieuwe diersoorten ontdekt. De meest bijzondere is wel de 'lopende' haai! Manta's vind je bij Flores en Maratua.

Meer over Indonesië

Indonesië

Hoofdstad:

Jakarta

Tijdsverschil:

7 uur later

Beste Reistijd:

April t/m November (Oktober - Mei voor de Molukken)

Duikkaarten

Noord Sulawesi

Staatshoofd:

President Joko Widodo

Voertaal:

Bahasa Indonesia, Engels en in mindere mate Nederlands.

Godsdienst:

Islam (88%) Christendom (8%) Hindoeisme (2%) Boeddhisme (1%) Stamreligies (1%)

Nationale feestdag:

17 Augustus (Onafhankelijkheidsdag)

Geld:

Euro, Dollar (USD), Rupiah (IDR).

Visum:

Gratis bij aankomst op 29 vliegvelden in Indonesië. Geldig bij reizen tot 30 dagen. Indien 30 dagen of meer verblijf, dan dien je een visum van tevoren aan te vragen bij de ambassade. Aanvragen van te voren duurt ca. 11 werkdagen.

Paspoort:

Je paspoort moet nog geldig zijn tot 6 maanden na terugkomst in Nederland.

Vaccinaties:

Aanbevolen: DTP en Hepatitus A.

Elektriciteit:

Over het algemeen 220V/50Hz (tip: Wereldstekker mee)