Nieuwe Bestemmingen Airlines Bonaire Canarische eilanden Cocos Islands Egypte Filipijnen Hong Kong Indonesië Italië Jordanië Land en Zee Liveaboards Malediven Maleisië Malta/Gozo Mexico Micronesië Mozambique Oman Panama Singapore St Eustatius en Saba Thailand Zuid-Afrika

 Diving Holidays
Haarlemmerweg 133
1051 KW Amsterdam
Tel: 020 5218100
Fax: 020 5287969
info@divingholidays.nl

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag
van 10:00 tot 17:30

logo Calimiteitenfonds logo SGR

Copyright DH © 2014
Disclaimer | Privacy
Home Belize
Belize

BelizeBelize in het kort

Belize, het vroegere Brits-Honduras, is gelegen aan de Caraïbische zee en grenst aan Mexico en Guatemala. Voor de 280 kilometer lange kust liggen het op één na grootste barrièrerif ter wereld en meer dan 200 palmeneilandjes met hagelwitte stranden, de zogenaamde “cayes”.Over het Land

Belize, het vroegere Brits-Honduras, is gelegen aan de Caraïbische zee en grenst aan Mexico en Guatemala. Voor de 280 kilometer lange kust liggen het op één na grootste barrièrerif ter wereld en meer dan 200 palmeneilandjes met hagelwitte stranden, de zogenaamde “cayes”.

Engels is de officiële taal maar er wordt ook veel Spaans gesproken en Engels Creools is weer de voertaal van de bevolking.  Het merendeel van de bevolking is rooms-katholiek. Dit wordt gepraktiseerd naast een mix van Afrikaanse en Caraïbische voorouderverering en voodoo-gebruiken.
Je vindt er vele prachtige duikplekken met als topduiken: Sypress, met de verpleegsterhaaien en grote baarzen; Shark Ray Alley en natuurlijk de Blue Hole! Het binnenland bestaat grotendeels uit tropisch oerwoud, watervallen, grotten en wildparken met krokodillen, jaguars, toekans etc. Bezoek vooral ook de unieke ruïnes en tempels van de Maya cultuur.

Belize heeft een subtropisch klimaat en kan het gehele jaar door bezocht worden. Globaal gesproken loopt het droge seizoen van december tot en met mei. In de periode van mei t/m december is de zee over het algemeen het kalmst en het zicht het best. Hoewel de meeste orkanen voor Belize afbuigen moet je hier in september en oktober toch rekening mee houden. Het klimaat lijkt echter over de gehele wereld te veranderen, dus je moet ook hier gewoon een beetje geluk hebben.

Belize voert terecht de slogan: Unbeliezable!Over de Duikervaring

Kenmerkend voor het duiken in Belize zijn de verpleegsterhaaien, roggen, schildpadden, de prachtige canyons, de vele sponzen, zachte koraalsoorten en verder tref je er de typisch Caraïbische vissoorten als tarpons, engelvissen etc. aan. Een absolute must is Sypress, waar je een onvergetelijke ontmoeting met verpleegsterhaaien zult hebben. Bij elke duiker komen ze bedelen om een visje, wat een unieke interactie geeft. Echt joekels van baarzen komen ook een kijkje nemen. San Pedro Caves en m&m Caverns zijn de duikplaatsen met mooie doorgangen en spelonken en een prachtige lichtval. Bij Pillar Coral kun je adelaarsroggen treffen en voor een nachtduik is er Mexico Rock met allerlei krabben, kreeften, conch schelpen etc. In het Hol Chan mariene park ligt Shark Ray Alley, waar je in ondiep water kunt snorkelen met pijlstaartroggen en verpleegsterhaaien. Een soort stingray-city op Belize.

Op een kleine 2 uur varen is er de bekende Blue Hole: niet echt veel vis, maar wel grote kans op rifhaaien en “bull-sharks”. Het is de unieke rifstructuur met stalactieten en stalagmieten, wat deze duik zo bijzonder maakt.


 
 

Belize

Belize

Hoofdstad:
Belmopan

Tijdsverschil:
6 uur vroeger

Beste Reistijd:
Hele jaar door, droogste maanden januari t/m april
 


Duiken in Belize


lijn duikkaart Duikkaart 
lijn 

Koralen:
3boll 
 
Grote vis:
3boll 
 
Macro leven:
3boll 
 
Excursies:
2boll 
 


Meer over Belize

lijn 

Staatshoofd:
Koningin Elizabeth II

Bevolking:
De bevolking is grotendeels van gemengde afkomst, Voornamelijk Creolen en Mestiezen.

Voertaal:
Engels, Spaans, Maya-taal, Garifuna, Creools

Godsdienst:
Rooms-katholiek (50%) Protestant (27%)
overig (14%)

Nationale feestdag:
21 september, Onafhankelijkheidsdag

lijn 

Visum:
Niet nodig.
Let op! Je paspoort moet nog geldig zijn tot 6 maanden na terugkomst in Nederland.


Geld:
1 Euro = 2.5 Belize Dollar (BZD)

Vaccinaties:
Niet verplicht, wel aanbevolen

Elektriciteit:
110&220V/60Hz
(zie hier)